We hebben er al over geblogd: Scandinavische kleuren in je keuken. Dan weet u ook dat Scandinavische keukens warme, natuurlijke keukens zijn. Dat is precies wat Monique en Edwin Heeremans zoeken in hun nieuwe keuken van Adee Keukens in Rijssen.

Monique komt van jongs af aan in Denemarken en beschouwt het land als haar tweede thuis. De rust, de ongedwongenheid, het gemoedelijke, daar voelt zij zich goed bij. Deze keuken reflecteert die liefde voor Scandinavië.

Bekijk groter

“Wij houden van rust, de natuur, natuurlijke materialen zoals hout en van praktisch.”

“Wij houden van rust, de natuur, natuurlijke materialen zoals hout en van praktisch. Een super exclusieve keuken hoeft van ons niet, wij hechten wel veel waarde aan een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dat vinden we in deze DBselect keuken.”

“Ik zie het aan hoe het ontwerp is uitgevoerd. Alles loopt goed en vlot en doet wat het moet doen,” vertelt Monique op een zonnige ochtend in het najaar van 2021.

Strak en subtiele grepen graag
Ze zoeken het in een houten keuken omdat het een warme sfeer uitstraalt en past bij de andere meubels in het huis. Ook moet hun nieuwe keuken strak zijn.

Monique heeft nog een aantal specifieke wensen. In hun vorige keuken had ze duidelijk zichtbare handgrepen, dat toonde onrustig. Dat wil ze veranderen in haar nieuwe keuken.

Er moet ook een wijnklimaatkast in komen. En ze zoekt weer een oven met pyrolyse reiniging. Dit programma verbrandt op zeer hoge temperaturen achtergebleven voedselresten in de oven.

“De verkoper luistert aandachtig naar haar wensen.”

Betere positie kookplaat
De plaats van de kookplaat wil ze in haar nieuwe keuken veranderen. De verkoper luistert aandachtig naar haar wensen en ontwerpt de kookplaat in een rechte lijn met de spoelbak. Dat heeft twee voordelen ten opzichte van de oude keuken.

Monique staat niet meer met haar rug naar het licht toe zodat ze alles beter op de kookplaat kan zien. Ook hoeft ze zich niet meer om te draaien als ze een pan af wil gieten. Dat vindt ze plezieriger.

Deze keuken stond een tijdje in de showroom bij Adee Keukens opgesteld als een kleine, rechte keuken. Monique en Edwin vonden hem direct mooi. Zij willen het uitbreiden tot een hoekkeuken met daarin een kastwand die toont als inbouwkasten.

Gratis inspiratie magazine keukens

Vraag gratis magazine aan

Ruim 100 pagina's inspiratie over keukens.

Geen fouten
“Wat ik erg goed aan de verkoper vond is, dat hij goed naar onze wensen luisterde en heel nauwkeurig ging ontwerpen.”

“Hij lette goed op ruimtelijkheid en afmetingen.”

“Zo kun je links van de ovens boven in de hoek een smalle kast zien. Hier loopt de buis van de afzuigkap. Deze kast kan volledig open zonder dat hij de afzuigkap raakt. Daar is goed over nagedacht.”

In het ontwerp van de verkoper komen handgrepen terug. Ze zijn zo subtiel dat je ze snel over het hoofd ziet. Het straalt de rust uit die Monique en Edwin zoeken in hun keuken.

“Hij lette goed op ruimtelijkheid en afmetingen”

Ergonomisch werken
Monique en Edwin zijn beiden lang. Handig is dat bij Adee Keukens een in hoogte verstelbaar hoog-laagsysteem staat opgesteld. Hier kunnen ze precies uitmeten wat de beste ergonomische werkhoogte is. Hun nieuwe keuken wordt hoger dan hun vorige keuken.

Monique heeft nu geen schouderklachten meer als ze lang in de keuken staat. In hun vorige keuken wel, vertelt ze.

Extra diep werkblad
Omdat ze beiden lang zijn, kan het werkblad ook verdiept worden tot 75 cm. Vergeleken met een standaard diepte van 60 cm is dit geweldig voor Monique.

De koffie- en theekan die ze altijd op het aanrecht heeft staan hoeft ze niet te verschuiven want ze staan niet in haar snijvlak. Details in het ontwerp, maar die het leven in de keuken zoveel prettiger maken.

“Als ik iets niet wilde, dan kwam de verkoper daar ook niet meer op terug. ”

Klant centraal
“Fijn aan Adee Keukens vind ik onder meer, dat ze niet doordrukken wat ‘in’ is. Als ik iets niet wilde, dan kwam de verkoper daar ook niet meer op terug.”

“Dat is fijn en een bewijs dat ze de klant echt op de voorgrond stellen.”

Op onze website kunt u meer lezen over Adee Keukens, of andere klantervaringen bekijken.