Ruil je waterkoker in voor een Quooker Klik hier

Menu

Maak een afspraak

Een gladde keuken maak je zó

Keukens zonder bovenkastjes zijn de trend, maar dat stelt jou voor een uitdaging: wat doe je met die achterwand? Als liefhebber van een gladde keuken wil je natuurlijk geen keuken tegeltjes.

En hoe breng je een smaakvolle gladde keuken tot stand die als open keuken, design keuken, moderne keuken of stoere keuken toch gezelligheid biedt? We spotten leuke mogelijkheden die jouw gladde keuken onderscheiden van elke andere moderne keuken.

Bekijk de keuken voorbeelden van de keukenspecialist met de meeste keuken inspiratie! Onze netto, lage prijzen van keukens en uitstekende service zullen je verbazen.

Gladde keuken, tegenpool van de landelijke keuken

In de strakke keuken vind je natuurlijk geen keukenfronten met lijsten of kaders zoals in de landelijke keuken. Accessoires worden tot een minimum beperkt en keukenspullen zoveel mogelijk opgeborgen.

Onze moderne keukens bieden je deze mogelijkheid. Slimme opbergsystemen zorgen ervoor dat je je niet hoeft te storen aan rondslingerende voorwerpen.

Vraag ons keuken magazine aan en ontdek nieuwe inspirerende mogelijkheden voor de gladde keuken.

Met gladde keukenkastjes heb je al een aardig begin van een gladde keuken. Combineer het met een gladde muur, een gladde vloer keuken en een gladde achterwand en de strakke, moderne keuken is geboren. Greeploze kastdeuren zijn extra passend.

Gladde keuken modern
Moderne witte keuken

Kies de mooiste lakafwerking in de gladde keuken

Als je een van de greeploze keukens met gladde keukenkastjes wilt, dan is lak een prachtige oplossing. Zowel hoogglans als supermat lak heeft een uiterst duurzame uitstraling en is makkelijk in onderhoud.

Hoogglans lak biedt een bijzonder extra omdat het licht in de keuken reflecteert en zorgt voor een ultramoderne uitstraling.

Voor gladde keukenkastjes wordt ook wel gekozen voor acryl, zie een van onze klantervaringen. Acryl is een super hoogglans kunststof die er geweldig strak uitziet.

Deze hoogwaardige kunststof doet qua glans niet onder voor hoogglans lak. Extra mooi met greeploze fronten!

Gladde wandafwerking keuken anno 21e eeuw

Tegels in je keuken zijn echt passe als je een gladde achterwand keuken wilt. Ook de rvs achterwand is op z’n retour.

Gelukkig zijn het aantal mogelijkheden en alternatieven voor de achterwand keuken afwerking aanzienlijk uitgebreid. Zoals de achterwand keuken met beton stuc, kalk- of krijtverf en glas.

Beton is, zoals jij als trendwatcher weet, allang niet meer voorbestemd om uitsluitend als bouwmateriaal gebruikt te worden. Beton heeft een opwaardering ondergaan en mag gezien worden! Beton stuc heeft een bijzondere uitstraling als achterwand keuken. 

Beton cire kan worden gecombineerd met een betonnen aanrechtblad bijvoorbeeld.

Wil je toch meer keus in kleur in je keuken hebben, dan is kalk- of krijtverf wellicht iets voor je.

Grijze gladde keuken

Achterwand keuken met kalk-, krijtverf of glas

Wat veel wordt toegepast, is een achterwand keuken met kalk- of krijtverf. Deze verfsoorten hebben meer cachet dan gewone verf, en geven de gladde keuken elegantie.

Ook de trend in matte keukens (wit of zwart) met een warme kalk- of krijtverf doet het heel goed. We adviseren u graag over kleuren, maar ook praktische aspecten als hoe u uw achterwand keuken schoon houdt met een spatlijst.

Het grootste voordeel van glas is natuurlijk het gemak waarmee je glas schoon houdt. Verder moet je met glas een beetje opletten: niet te veel van het goede.

Kom langs in onze sfeervolle keukenshowrooms om te kijken naar de kleuren van glas en laat je gelijk even adviseren over een mooie afmeting.

Rechte gladde keuken
Greeploze gladde keuken grijs en antraciet

Gladde muur en gladde vloer in je keuken

Glad stucwerk is een van de meest moderne afwerkingen van het moment voor de gladde keuken. Met glad gestucte wanden lijkt de ruimte groter dan voorheen. Deze ruimtelijke aanblik versterkt ook de uitstraling van een gladde keuken.

De uitstraling van een vloer wordt nog wel eens onderschat, maar als je een gladde keuken wilt, denk dan ook goed na over de vloer. Een gietvloer past bijvoorbeeld goed in de gladde keuken.

Ook beton vloeren vinden vaker hun weg naar de gladde keuken. Maar ook een keramische vloertegel met natuursteenlook past mooi in het plaatje. Bekijk je keukenvloer bij DB Keukens.

Koop jouw gladde keuken bij DB Keukens

Zie je de hoeveelheid mogelijkheden van de gladde keuken? En de talloze inspiratievoorbeelden? Zoals je ziet bruisen we van de keuken ideeën over gladde keukens.

Bekijk onze gladde keukens online en maak je keus. Tot snel in de showroom voor meer inspiratie, deskundig advies of informatie over de prijs van een gladde keuken.

Moderne eilandkeuken met kastenwand

Bij ons kiest u voor:

  • Klanttevredenheid: 9,7
  • Transparante offertes
  • Eigen montage
  • Nettoprijzen