Ruil je waterkoker in voor een Quooker Klik hier

Menu

Maak een afspraak

Wat ooit begon met een parketvloer die geschuurd moest worden, eindigt uiteindelijk in een groot verbouwingsproject. De woning had namelijk een erker met een raampartij van acht meter. Hier valt veel licht door naar binnen. Maar omdat de erker afgescheiden was van de overige vertrekken, profiteerden deze niet van de zee van licht. Op advies van een binnenhuisarchitect is van de benedenverdieping één groot vertrek gemaakt. 

Keuken s'Heer Hendrikskinderen

Zo ontstaat een grote, lichte ruimte met een compleet andere sfeer. Er is alleen één nadeel aan deze move: de oude keuken past niet in het interieur. Dus moet er ook een nieuwe keuken komen.

 

We hadden direct een click met Pelma

Doorbraak

Kees en Cobi gaan op zoek naar keukens en bezoeken diverse keukenzaken. Ze oriënteren zich op grijze keukens. Die kleur past goed bij hun overwegend moderne interieur. Hoewel er genoeg grijze keukens zijn, slaat de vonk nog niet echt over. Bij Pelma Keukens voelen ze het probleem aan. Voorgesteld wordt, om een keuken te kiezen met twee verschillende fronten. Een deel van de keuken wordt afgewerkt in lichtgrijze hoogglans lak, en een deel in grijs met een lichte houtnerf. Dat is een heel slimme zet, want hierdoor oogt de grijze keuken minder massief. Zoals de keuken nu ontworpen is, sluit deze perfect aan op de persoonlijke stijl van Kees en Cobi. “Het advies over vormgeving betekende voor ons een doorbraak bij de keuze van onze nieuwe keuken. We hadden direct een click met Pelma,” vertelt Kees over dit moment. Daarna krijgt de keuken snel vorm. Praktisch, dat wordt de keuken in eerste instantie; dat is ook de wens van Kees en Cobi. De nieuwe keuken moet comfortabel zijn om al je keukenwerk in te kunnen verrichten, ook de combi Quooker komt hier ruimschoots in tegemoet.

Keuken s'Heer Hendrikskinderen

Met elkaar bezig zijn is leuk

Deze keukenopstelling verandert het idee van een afgesloten keukenruimte tot een kloppend hart dat volledig integreert met de woonkamer. In deze moderne keuken ontmoeten bewoners, familieleden en vrienden elkaar, eten ze met elkaar en koken ze samen. Dit is helemaal in lijn met de levensstijl van de familie. Kees en Cobi koken graag samen met anderen. Het kookeiland is een praktische manier om te zorgen dat je elkaar dan niet in de weg staat.

De nieuwe keuken moet comfortabel zijn

Nooit durven hopen, zó mooi

Nu de keuken gerealiseerd is, blijkt hoeveel gemak en plezier je hebt van een keuken met kookeiland. Met bevriende stellen tapas maken wordt een gezellig en ontspannen gebeuren. Moeiteloos is er voor iedereen plek om mooie gerechtjes te serveren. Alle andere aspecten van de keuken beantwoorden aan de praktische vereisten. De keukenhulpjes liggen binnen handbereik. De indeling is logisch, zodat niemand onnodig hoeft te zoeken. En het composiet aanrechtblad overtreft vele andere werkbladen voor wat betreft zijn praktisch gemak.

Inductie reinig je zo

Deze keuken is gemakkelijk schoon te houden. Een inductiekookplaat wordt nauwelijks vuil, en eenmaal vuil, dan is de gladde kookplaat zonder lastige roosters, randjes en hoekjes snel weer pico bello. Tijdens een kookdemonstratie ziet Kees hoe goed je met deze platen kunt bakken. Tot aan de dag van vandaag heeft hij geen moment spijt van inductie.

Keuken s'Heer Hendrikskinderen

Op onze website kunt u meer lezen over Pelma Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Keuken s'Heer Hendrikskinderen
Keuken s'Heer Hendrikskinderen
Dit artikel is geschreven door
Kees den Boer en Cobi Haartsen uit ’s Heer-Hendrikskinderen
Terug naar overzicht