Maak een afspraak

Menu

Maak een afspraak

Hip en stoer met Scandinavische kleuren in je keuken

Wel eens een Scandinavisch interieur bekeken? Het zal je opvallen dat zo’n inrichting licht, modern en hip is. Scandinavische kleuren in je keuken zijn ook fris en helder, eventueel aangevuld met een contrastkleur en natuurlijke materialen die warmte creëren.

Val jij op Scandinavische kleuren in je moderne keuken? En combineer je dat graag met kwalitatief goede keukens, gedegen en eerlijk advies en perfecte service, bezoek eens onze landelijke showrooms met keukens in elke keukenstijl.

Scandinavische kleuren: wit speelt de hoofdrol

Wit blijft onverminderd populair tussen de Scandinavische kleuren. Geen wonder, want wit is zo veelzijdig als onze keukens zelf! Je kunt er lekker je eigen stijl mee doorvoeren. Van landelijk wit, modern wit tot hoogglans wit.

Wit haalt alles uit jezelf. En wij denken met je mee met aansprekende ontwerpen voor de Scandinavische keuken. Van hoekkeukens tot keukens met kookeiland, iedere indeling voor je keuken is mogelijk.

Scandinavische keuken met koperen keukenkraan en witte aanrechtblad en spoelbak
Moderne hoekkeuken met bar. Meer weten? Lees onze blog!

Welke Scandinavische kleuren?

Wat zijn Scandinavische kleuren? Wit, lichtgrijs, beige en hout, eventueel gecombineerd met een felle contrastkleur zoals zwart, geel, groen of blauw. Zolang een lichte, frisse uitstraling maar blijft domineren.

Dus, een zwarte keuken in een kleine keukenruimte met weinig daglicht is geen keuken met Scandinavisch kleurgebruik meer. Het gaat erom dat je kiest voor kleurcombinaties die ruimte scheppen en pit aan je interieur toevoegen.

Als jouw keukenkleuren zo gekozen zijn, dan begrijp jij wat Scandinavisch design kleuren zijn. 

Scandinavische keuken met eiland in de kleur wit

Keuken met Scandinavische kleuren en hout

Afkomstig uit een groot hout producerend land is hout echt een Scandinavisch materiaal. Bij Scandinavische kleuren in de keuken hoort natuurlijk hier en daar een toets hout. Je kunt denken aan een houten barblad als verlengstuk van je aanrecht.

Een keuken met kastenwand met houten fronten is ook heel warm. Binnen onze collectie Excellentic keukens (met hun vele luxe extra’s) en Old Wood keukens vind je veel keuken inspiratie voor massief houten keukens en houtlook keukens.

Van keukens met mediterrane houtsoorten zoals olijflook vind je eveneens mooie keuken voorbeelden. Kijk eens rond.

Kruidentuin in keuken

Ook groen mag er zijn in de Scandinavische keuken

Hippe en lichte interieurs bieden ook plek aan natuurlijke elementen zoals kruiden in de keuken. De Scandinavische keuken geurt naar verse basilicum, tijm, peterselie en dille en laat dit zichtbaar groeien.

In onze strakke keukens vind je ideeën voor kruidentuintjes. Extra leuk natuurlijk in monochrome keukens, compacte keukens, hoekkeukens met bar en keukens met klein kookeiland die vaak worden toegepast in appartementen, lofts en kleine stadswoningen.

Kleurcontrasten met Scandinavische invalshoek

Zwart wordt vaak gebruikt ter contrast als een van de Scandinavische kleuren in de keuken. Denk aan modern zwarte aanrechtbladen zoals in composiet, keramiek, marmerlook of kunststof. Maar ook aan zwarte passtukken die jouw keukenfronten stijlvol omkaderen.

Waar veel behoefte aan is is de industriële keuken met gebruik van glas en staal. De zwarte rekken met legplanken laten zich uitstekend toepassen in de keuken met Scandinavische kleuren.

Zwarte Scandinavische hoekkeuken, met houtlook fronten en wit aanrechtblad
Tijdloze hoekkeuken, ruime opbergmogelijkheid

Vloeren en wanden in de keuken met Scandinavische kleuren

Welke rol spelen vloeren en wanden in de keuken met Scandinavische kleuren? In de witte keuken is de vloer van warm hout, of hebben de tegels een houtlook kleur. In een aantal vestigingen vind je uitgebreide collecties tegels.

Scandinavische kleuren muurverf voor de wanden zijn ook licht of wit, want de keuken met kleuren Scandinavische stijl oogt licht en ruimtelijk. Wel is de Scandinavische keuken de plek om te experimenteren met een felle basiskleur ter contrast.

Geel of groen bijvoorbeeld. Saus je hier een wand mee, zorg er dan voor dat je keuken niet donker wordt.   

Bij ons kiest u voor:

  • Klanttevredenheid: 9,7
  • Transparante offertes
  • Eigen montage
  • Nettoprijzen