Parallelle keuken met jou als middelpunt!

Langwerpige keuken? Overweeg een parallelle keuken. Dan benut je de ruimte zo goed mogelijk, zodat je zoveel mogelijk kunt doen zonder dat je veel heen en weer loopt.

De parallelle keukens van DB KeukenGroep zijn stijlvolle en praktische aanwinsten in je interieur, juist ook als open keuken.

Onze ontwerpers hebben zitten rekenen om alle vierkante meters zo goed mogelijk te benutten. Je zult het zien in onze uitgekiende parallel keukens waarin alles een plek krijgt.

Bekijk onze parallelle keukens met netto, lage prijzen.

Bekijk al onze keukens
Industriële keuken in parallelle opstelling met open houten lades en steenbehang achterwand
Landelijke parallelle keuken in de kleur groen, met zwart aanrechtblad
Parallelle moderne keuken met witte greeploze fronten voor strakke uitstraling

Parallelle keuken wat kun je ermee?

Een parallelle keuken bestaat uit twee keukenelementen die tegenover elkaar staan opgesteld:

 • In een smalle ruimte staat een parallelle keuken tegen de beide keukenwanden.
 • In een grote keuken plaats je één van de twee keukenblokken tegen een wand om te voorkomen dat je te lange afstanden moet overbruggen.

Mensen die fanatiek koken zijn helemaal weg van de keuken parallel opstelling. Deze keukenopstelling geeft de optimale circulatie. Probeer het eens uit in een van onze inspirerende keukenshowrooms.

Het allerleukste aan een parallelle keuken is dat je zelf het centrum van je keuken bent. Tussen je keukenblokken loop je heen en weer. Plaats je je parallelle keuken in een open ruimte, dan wordt je keuken nog eens veel socialer.

Industriële keuken parallel, met steigerhouten fronten en betonlook aanrechtblad

De voordelen van de parallelle keuken

De dubbelwandige of parallel keuken heeft unieke voordelen die je in geen andere keukenopstelling vindt:

 • De meest praktische oplossing voor de smalle, langwerpige keuken of de kleine keuken.
 • In een parallelle keukenopstelling beweeg je makkelijk door de korte loopafstanden. Het is een efficiënte keuken.
 • In een smalle keuken met twee deuren of lage ramen tegenover elkaar, zijn een rechte keuken en parallel keuken de mooiste oplossing.
 • Past perfect bij de trend waarin keukens zonder bovenkastjes populairder worden. Voorbeeld: keuken met kastenwand.
 • Past in steeds meer interieurs omdat vaker wordt gekozen voor werkbladafzuiging en je zo geen obstakel midden in de ruimte hebt hangen.
Parallelle keuken inspiratie op onze website, bekijk tientallen parallelle keukens
 • Sluit aan bij de trend van de open keuken: parallelle keuken biedt extra mogelijkheden om gezelligheid en sfeer te creëren met extra barblad of tafel.
 • De meest praktische oplossing in de dichte keuken omdat je hier altijd te maken hebt met ramen en deuren waar je niks voor kunt plaatsen.
 • Je staat niet altijd met je rug naar iedereen toe.
 • Je kunt makkelijk de taken verdelen tussen de verschillende keukenblokken.

De keuken parallel is dus echt iets voor het moderne interieur! Zeker nu keukens vaker open zijn, zijn onze keukens parallel opstelling ook een gezellige, stijlvolle en praktische verrijking van je interieur, zeker die van DB KeukenGroep!

Parallelle houten keuken met greeploze fronten en betonlook keukenblad
Parallel keuken met kastenwand van hout en standbouw

Parallelle keuken past dat in mijn keuken?

Bij een parallel keuken moet je rekening houden met loopruimte, die is in een parallelle keuken belangrijk. Tussen de twee tegenover elkaar liggende keukenblokken is de parallel keuken afstand minimaal 120 centimeter.

Een parallel keuken afstand van 120 centimeter heb je nodig om de tegenover elkaar liggende keukenkasten en lades tegelijkertijd te kunnen openen. Maak de ruimte niet te groot, anders loop je weer te veel heen en weer.

Met twee keukenblokken die elk een afmeting van 2,5 meter hebben, heb je al een mooie parallelle keuken. De twee tegenover elkaar liggende keukenblokken hoeven niet per se even lang te zijn voor het mooiste effect.

Minimaal twee meter moet een keukenblok wel zijn. In onze inspirerende keukenshowrooms laten we je graag zien waarom. Kom gewoon even langs.

Parallel keuken smal in hoogglans wit

Tips voor indeling parallelle keuken

Hoe deel je je parallelle keuken het beste in, passend in je moderne interieur? Onze adviseurs stellen altijd de vraag wat je in je parallelle keukenopstelling gaat doen. Een dubbelwandige keuken kun je namelijk helemaal indelen zoals je wilt!

 • Wat vind je mooi?
 • Waar wil je ruimte creëren?
 • Heb je veel keukenspullen op te bergen? Helemaal bij de tijd ben je met een keuken met kastenwand. Kies de kastenwand tegen de muur. Dan heb je mooi zicht op je keuken. Stijlvol en ongelooflijk praktisch met al je inbouwapparaten bij elkaar.

 

Parallelle keuken slim ingedeeld qua apparatuur en design nis boven ingebouwde kastenwand
 • Kook je vaak en graag en misschien regelmatig in gezelschap? Dan kun je kiezen voor twee werkbladen. Met keukenkasten onder het aanrecht heb je nog steeds veel plek om je keukenspullen op te bergen.
 • Heb je een open ruimte, dan is een mooie oplossing om te koken aan het keukenelement het dichtst bij het woongedeelte. Hier plaats je dan ook je bar.
 • Kies je voor een parallel opstelling keuken met twee werkbladen tegenover elkaar, dan is het slim om de kookplaat en de spoelbak in hetzelfde keukenblok te laten plaatsen. Dat werkt in de praktijk het meest efficiënt omdat je meestal bij de kookplaat en de spoelbak bezig bent. Ook je keukenvloer blijft zo het schoonst, ook al bestaat deze uit praktische keukentegels waar je weinig op ziet! 
Industriële parallel keuken in de kleur wit en met een houtlook aanrechtblad
Landelijke keuken parallel opstelling

Parallel keuken showroom met hoog inspiratiegehalte

Online keuken kopen? Je slaagt beter in de showroom. De keukenshowrooms van DB KeukenGroep zijn onderscheidend qua beleving en extra’s. We investeren in:

 • Hoog inspiratiegehalte
 • Demokeukens in een aantal van onze vestigingen (check eventjes welke) waarin we regelmatig apparatuur demonstreren en je smaakvolle gerechtjes kunt proeven.
 • Greeploos presentaties zodat je goed kunt vergelijken.
 • Materials Centers waarin we groot uitpakken met presentaties van materialen zoals marmer in marmerlook keukens.
 • Thematische presentaties zoals van inductiekoken en kokendwaterkranen.

Leuk om zo met je keuken bezig te zijn. Proeven, ruiken, snuiven, ervaren, voelen en bedienen, je kunt alles doen. Kom eens langs voor parallel keuken inspiratie!

Kookdemonstratie

Parallelle keuken met meeste voordelen

DB KeukenGroep onderscheidt zich van elke andere keukenzaak in haar unieke benadering van klanten, juist ook in het traject na handtekening:

 • Bij aankoop van een parallel keuken ontvang je tien jaar garantie op onze keukenmontage.

 • Vanaf de aankoop tot en met service verzorgen we alles onder 1 dak met eigen medewerkers. Zo houden we grip op de kwaliteit en kunnen we alles buitengewoon goed regelen.

 • Afspraken komen we na en we streven naar service op 9+ niveau, voor en na handtekening.

Vandaar die hoge klanttevredenheid (9,7 uit ruim 2100 reviews).

Parallelle keuken van hout, met hoogstaande apparatuur van ATAG en rookglaskasten

De beste parallelle keukens bij DB KeukenGroep

Ruim een kwart eeuw ervaring hebben we met de parallelle keuken. Voor elke consumentenwens zijn we creatief met oplossingen. Kom bij ons langs en we ontwerpen vrijblijvend je parallelle keuken. Zeker weten dat je razend enthousiast zult zijn!

Doe volop inspiratie op in onze moderne showrooms. Tijdens een adviesgesprek stellen wij jouw droomkeuken samen, aangevuld met onze tips en jarenlange ervaring. Je krijgt altijd een 3D tekening en een transparante offerte met nettoprijzen. Zo weet je exact wat je waarvoor betaald en hoe je niet bang te zijn voor moeizame onderhandelingen of onverwachte kosten. Net zo prettig.

Lees meer over keukens
Luxe greeploze keuken met eiland

Bij ons kiest u voor:

 • Klanttevredenheid: 9,6
 • Transparante offertes
 • Eigen montage
 • Nettoprijzen
Parallelle keuken in landelijk moderne stijl, met de kleuren groen en hout