Maak een afspraak

Menu

Maak een afspraak

Schitterende opstellingen in onze showrooms

Met de keuken inspiratie die jij inmiddels hebt opgedaan is het voor jou natuurlijk vanzelfsprekend: in jouw moderne keuken komen geen bovenkastjes meer. Ruimte, strakke lijnen en vlakverdelingen bepalen de keuken van de 21e eeuw. 

We hebben leuke keukenontwerpen voor je online staan die je absoluut zullen aanspreken. Doe volop inspiratie op over keukens zonder bovenkastjes. 

Meer keukens zonder bovenkastjes zien? Je kunt vrijblijvend een afspraak maken in een van onze landelijke showrooms.

Op de bonnefooi kun je ook langskomen. Koffie hebben we altijd. Verkopers kunnen bezig zijn, maar dat vind je dan misschien niet zo erg. Wil je wel zeker weten dat een adviseur beschikbaar is, maak dan een afspraak.

6 voordelen van keukens zonder bovenkastjes

1. Jouw landelijke schouw als middelpunt
Een landelijke keuken zonder bovenkastjes biedt je nieuwe mogelijkheden. Je kunt een formidabele schouw laten zetten boven een schitterend fornuis. Dé manier om alle ogen naar deze warmtebron te trekken.

2. Ruimte voor uitstallen persoonlijke accessoires
Een landelijke keuken zonder bovenkastjes vraagt om zichtbare accessoires. Potten, bewaarflessen voor olie en azijn, kruiden, kookboeken. Typisch voor de landelijke keukens zijn dan ook de planken boven het aanrecht.

Ook in de nieuwste stalen keukens en industriële keukens is de wand achter het aanrecht de plek … niet voor bovenkastjes, maar voor een stenen wand bijvoorbeeld, stalen rekken of een minituintje. Kijk maar.

3. Met al jouw spullen in onderkasten kun je overal makkelijker bij. Je hebt meer overzicht en daardoor hou je je kasten netter. Ook nog eens ergonomisch!

4. Nooit meer bukken of je hoofd stoten aan een bovenkast. Dat hoeven we denk ik niet uit te leggen … ooit wel eens je hoofd tegen de punt van een geopende kastdeur gestoten? Niet fijn …

5. Je keuken oogt ruimtelijker en rustiger. Vooral kleine keukens kunnen propperig worden met al die bovenkastjes. In een open keuken of in compacte keukens is het weglaten van bovenkasten een must. Zonder bovenkastjes is het aanzicht van jouw strakke keuken namelijk rustiger.

Rechte groene keuken met tijdloos ontwerp

6. Natuurlijk wil jij de mooiste keuken neerzetten die er bestaat! Bij DB Keukens heb je hiervoor alle mogelijkheden, ook goedkope keukens! Geef jezelf de ruimte voor een keuken met kastenwand.

Durf eens een totaal andere opstelling te kiezen met een moderne keuken met eiland en kastenwand bijvoorbeeld. Of, een keuken met een nis, waarin je een apart hoekje maakt voor een speciaal keukenapparaat.

In deze nis kun je ook perfect sfeerverlichting aanbrengen. Zeker weten dat het jouw keuken een bijzonder aanzicht geeft!

Zie je ook al de voordelen van keukens zonder bovenkastjes?

Zo los jij nadelen van keukens zonder bovenkastjes op

Minder opbergruimte boven aanrecht. Logisch, met ontbrekende bovenkastjes lever je in op ruimte. Maar je bent slim genoeg om in je onderkasten lades te kiezen. Dan win je weer ruimte vergeleken met plankkasten

Je kunt geen afzuiging integreren in je bovenkastjes.
Een goede reden voor een schitterend afzuigsysteem! Denk aan de Pure’line van Novy.

Je mist een vanzelfsprekende plek boven je aanrecht voor keukenverlichting zonder bovenkastjes.
Gelukkig zijn er inmiddels zat mogelijkheden voor verlichting in de moderne keuken zonder bovenkastjes. Lees nog even snel verder:

Verlichting boven aanrechtblad zonder bovenkastjes

Hoe regel je in keuken zonder bovenkastjes verlichting?

 • Met spots in legplank.
  Kies je voor dimbare spotjes, dan kun je nog variëren in sfeer.
 • Lampen boven vrijstaand keukenblok zonder bovenkastjes.
  Zeker in een hoekkeuken zonder bovenkastjes of u keuken zonder bovenkastjes zouden wij je mooie hanglampen adviseren. En dan boven het keukenblok dat los van de muur staat. Met hanglampen kun je ook jouw hoekkeuken met bar sfeervol aankleden.
 • Bespreek met je keuken adviseur of een afzuigkap jou voldoende helpt als verlichting keuken zonder bovenkastjes.

Bij ons kiest u voor:

 • Klanttevredenheid: 9,7
 • Transparante offertes
 • Eigen montage
 • Nettoprijzen