Greeploze rechte keuken met losstaande kast en bovenkasten

Comfort van de greeplijst keuken

Onze greeploze keukens blinken uit in comfort. Alle keukens zijn, of het nu om landelijke keukens of moderne keukens gaat, voorzien van soft-motion. Een techniek die ervoor zorgt dat keukendeurtjes worden afgeremd wanneer iemand een deurtje sluit. Geluidloos!

Bij een greeplijst voor in de keuken is het principe van de vier à vijf verschillende greeplijsten die er zijn, vergelijkbaar. Greeplijsten worden doorgaans achter de deur geplaatst, iets lager, waardoor er ruimte ontstaat om met je vingers de deur open te trekken.

RVS greeplijst greeploze keuken

Greeplijst keuken, de voor- en nadelen

Het voordeel van een greeplijst keuken is dat je een strak ontwerp neerzet of dat je het karakter van je sobere keuken benadrukt.

In praktisch opzicht zijn greeploze keukens handig met kleine kinderen, ze kunnen minder makkelijk kasten openen. Ook kunnen ze zich niet stoten aan de handgrepen.

Schoonmaken van een greeploze keuken is ook makkelijker want je hebt geen lastige randjes of hoekjes. Wel zal je vaker de doek ter hand moeten nemen, omdat je nu eenmaal meer met je vingers op het front zit.

Bij hoogglans keukens is hier wel weer een oplossing voor, die ook familie Hauer (lees hun ervaringen) toepaste. Zij hebben drie kinderen en waren bezorgd om elke dag de keukenfronten te moeten ‘zemen’. Dankzij een speciale toplaag is dit nu niet nodig.

Moderne greeploze keuken in zwart en wit. Met bar en hoogwaardig apparatuur van ATAG, Novy en PITT Cooking.
Greeploze keuken met kastenwand

Ruime keus in greeplijsten keuken

Greeplijsten zorgen voor houvast aan het keukenfront of ladefront zodat je handgrepen achterwege kunt laten. Zo maak je van je keuken een strakke keuken. Wist je dat er nog erg veel keus is in hoe je greeploze keukens vorm geeft?

 1. Je kunt kiezen voor het tip on systeem op kasten en lades. Deze maken greeplijsten overbodig, die toch altijd nog een uitsparing tussen lades of de greeplijst zelf laten zien.

  Met een lichte druk op het front opent de deur zich vanzelf dankzij het mechanisch systeem. Extra comfortabel!

 2. Nog meer gemak verschaft elektrische ondersteuning van het Servodrive systeem. Met name bij grote, zware deuren zoals van lades met pannen of koelkasten is dit plezierig.
Greeploze keuken met dun aanrechtblad en in hoogglans wit
 1. Ingefreesde handvaten zijn ook een manier om je keuken greeploos te maken. Ze zijn nauwelijks zichtbaar en je kunt ze combineren met greeplijsten of een tip on systeem in de keuken met kastenwand.

 2. Afgeschuinde fronten zijn een andere methode om greeplijsten te omzeilen. De bovenkast van het kast- of ladefront is dan afgeschuind, precies zodanig dat je je vingers erachter kunt plaatsen om kast of lade te openen.

  Ook hier dus geen zichtbare greeplijsten, maar een stijlvol aangepast front.
Greeplijst greeploos keuken eiland

5. Wil je wel greeplijsten maar mogen ze wat jou betreft niet zichtbaar zijn, dan worden lades onder een werkblad iets lager geplaatst, zodat je je vingers tussen de bovenkast van de la en het aanrechtblad plaatst voor grip.

De greeplijst zelf wordt dan nog lager achter het front gemonteerd, zodat je wel de houvast hebt maar niet het zicht op de greeplijst.

6. Tenslotte kun je nog kiezen voor zichtbare greeplijsten. De verschillen in greeplijsten uiten zich in details zoals model (greeplijst c profiel) of ( greeplijst l profiel) en materiaal (rvs, aluminium, chroom).

Een greeplijst met led-verlichting geeft je keuken veel extra sfeer. Het is heel origineel om verlichting tussen je lades en kasten aan te brengen. Bovendien zijn leds energiezuinig.

Goedkope compacte keuken in moderne stijl

Zwarte greeplijst keuken, de echte chic

In greeplijsten kun je variëren in kleur. Ben je in het bezit van een mooie trendy zwarte keuken of een massief houten keuken en wil je iets extra’s dan de standaard rvs greeplijst? Dan kun je bij ons de greeplijsten laten meespuiten in de gewenste kleur.

We verzorgden zo’n chique keuken voor familie Hauer. Ook zij gingen tot het uiterste om de keuken te perfectioneren en lieten de greeplijst zwart spuiten. Blij dat Natascha Hauer er mee is! Van iedereen complimenten.

Tip: zorg ervoor wanneer je een open keuken hebt en je kiest voor een zwarte greeplijst, dat deze matcht met de kasten in je woonkamer. Doe dan geen rvs greeplijsten bij je woonkamerkasten!

Zwarte greeplijst keuken

Greeplijst keuken monteren

Een greeplijst keuken monteren vereist vakmanschap en precisie. Bij hoge kasten en apparatuur-ombouwkasten moet men extra rekening houden met de greeplijst.

Omdat je het front elke keer bij de rand van de deur beetpakt, is het belangrijk dat je kiest voor slijtage ongevoelige kastdeuren. Wij helpen je bij die keus en hebben ruim een kwart eeuw ervaring met greeplijsten greeploze keuken.

Inspiratie opdoen? Bezoek dan onze showroom en bekijk onze 'greeploos presentatie'. Hier vind je een compleet overzicht van de mogelijkheden in greeplijsten.

Wij streven naar keukens met een 9+!

Lees meer over keukens

Bij ons kiest u voor:

 • Hoogste tevredenheid: 2163 klanten geven ons gemiddeld een 9,7 Qasa.nl
 • Deskundige montage door eigen mensen
 • Moderne showrooms met grote collectie keukens
 • Transparante offertes met nettoprijzen
Greeploze zwart wit keuken