Keukens zijn steeds vaker verlengstukken van woonkamers. En dus worden er ook hogere eisen gesteld aan hun uiterlijk. Jacqueline en Jan Willem Muilwijk zoeken voor hun nieuwbouwwoning een bijpassende keuken. Grijze gordijnen hebben ze al uitgezocht.

In de showroom van Ardi Keukens wijst iemand hen op een nieuwe tint warm grijs in de collectie aanrechtbladen. Laat dat nou exact de kleur zijn die mooi harmonieert met de gordijnen. Het aanrechtblad was gekozen.

Tijdloze witte keuken Oosterland

De kleuren in hun interieur zijn naast grijs ook taupe en zwart. Daaromheen komt de complete entourage tot stand. Jacqueline wil graag een witte keuken, dat vindt ze mooi en strak.

Tijdloze witte keuken Oosterland

Helemaal glad hoeft van haar een keukendeur niet te zijn. Er mag best een soort kader in. Keus heeft ze zat uit diverse bewerkte fronten. De verkoper helpt haar de juiste keus te maken.

Tijdloze witte keuken Oosterland

Toch switcht ze nog een keer van keukenfront. Omdat ze nog een tweede afspraak hebben in de showroom, komen ze min of meer toevallig langs een serie fronten die witter zijn. “In een nieuwbouwwoning mag je best een frisse tint hebben.”

“Alles is zo kakelnieuw, dan staat een helder witte tint prachtig vind ik,” vertelt Jacqueline. Gelukkig is het geen probleem om dit nog in de order aan te passen, verzekert de verkoper haar. "Nu ben ik wel heel blij dat ik dit aangedurfd heb. Je ziet nu ook hoe mooi het past bij de witte kozijnen. Echt mooi.”

Tijdloze witte keuken Oosterland

“Nu ben ik wel heel blij dat ik dit aangedurfd heb”

Opvallend is de zwarte afzuigkap, die sterk contrasteert met de keukenfronten. Samen met de zwarte handgrepen op de kasten en de zwarte combi-oven vormen deze elementen heel mooi een consistente stijl.

Tijdloze witte keuken Oosterland

Perfecte indeling

Jacqueline en Jan Willem hebben goed nagedacht over waar ze de keuken gaan plaatsen. Omdat hun woning nieuw gebouwd wordt, ligt de keuze nog open of ze de keuken aan de straatkant of aan de tuinkant zullen plaatsen.

“Zelf heb ik de keuken liever aan de tuinkant, zodat we in onze zithoek gezellig de straat in kijken. Maar, waar ik weer niet van houd is, dat ik op de bank zit en oog in oog met de keuken zit.”

“Dat hoeft van mij weer niet. We hebben er dus wel zo voor gekozen dat de keuken uit het zicht is. Er is eventueel nog ruimte over om deze keuken het hoekje om te laten gaan.”

“Maar een stuk keuken om de hoek willen we dus liever niet. Dan zie je toch een stuk van de keuken. Nu kijk ik naar de eethoek. Dat vind ik ook gezellig, en de ruimte is zo ook mooi opgevuld.”

Mat of hoogglans?

Tijdens het opdoen van keukeninspiratie zien Jacqueline en Jan Willem regelmatig hoogglanskeukens voorbijkomen. Best mooi, maar niet helemaal hun stijl. “Hoogglans past niet bij onze interieurtinten, die toch een aards karakter hebben. Hoogglans vinden we te modern. Wij kiezen liever voor mat,” vertellen ze.

Tijdloze witte keuken Oosterland
Tijdloze witte keuken Oosterland

Geen schoonmaak

Jacqueline kiest voor een inductieplaat in haar keuken. Omdat een inductiekookplaat vlak is, maakt het makkelijker en sneller schoon.

Ook zijn er geen losse roosters, ringen en pitten zoals bij een gaskookplaat die apart gereinigd moeten worden. Ze is erg blij met deze manier van koken.

 

Twee besteklades

Deze keuken heeft twee besteklades. In de ene lade ligt Jacquelines bestek keurig bij elkaar. De andere lade bevat allerlei rommeltjes, een schaar, een portemonnee, pennen, al die dingen die vaak rondzwerven in plaats van achter een keukendeurtje.

Nu liggen de losse spullen allemaal netjes opgeborgen, en hoef je je nergens aan te storen of lang te zoeken. Echt lekker veel plezier in deze keuken!

Op onze website kunt u meer lezen over Ardi Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Tijdloze witte keuken Oosterland