• 9,7 uit 2164 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Aan de Rijn in Alphen staat een kerkgebouw, bouwjaar 1908. Al jaren werd het niet meer gebruikt, en het was dan ook niet meer dan een krot. Maar voor een architect zoals Coen Kampstra, heeft zo’n bouwwerk juist charme.

Samen met zijn partner Miriam wilde hij dit bedehuis wel heel graag laten opknappen tot woning. In gedachten verrees er al een schitterende keuken in de grote ruimte. En die kwam er dan ook, geleverd door Keur Keukens uit Haarlem.

De opstelling heeft Coen al in zijn hoofd zitten. Het moet een keuken met kookeiland worden. “We vinden dat leuk omdat je eromheen kunt lopen. En we eten regelmatig met anderen, dat nodigt meer uit om met elkaar bezig te zijn of ondertussen bij te praten."

"Ook onze kinderen helpen graag mee in de keuken. Omdat er enorm veel ruimte is, kunnen we makkelijk een plekje voor hen vrijmaken, zodat ze zelf aan de slag kunnen. Ze kunnen altijd wel iets veiligs doen, zoals licht snijwerk of schoonmaken. Aan een kookeiland is dat gezelliger dan wanneer je tegen de wand staat,” vertelt Coen.

Moderne keuken Alphen aan den Rijn
De keuken is echt geweldig geworden

Optimale indeling

Ontwerpen, dat is Coens vak. Maar een keuken indelen, daarover laten Coen en Miriam zich toch liever adviseren. Zoals hoe de keukenwand het beste ingericht kan worden. Hoeveel lades handig is en hoe breed deze idealiter zouden moeten zijn. Dit laten ze graag aan de adviseur van Keur Keukens over.

Moderne keuken Alphen aan den Rijn
Moderne keuken Alphen aan den Rijn

"De keuken is echt geweldig geworden. Ondanks dat de ruimte groot is en de keuken modern, is het sfeervol en gezellig. De moderne stijl contrasteert mooi met de boogvormige ramen en de houten balken."

"Het is echt een ervaring om in deze ruimte te zijn. ’s Avonds wanneer we koken, dan wordt de keuken in een bijzonder licht gezet. De ondergaande zon brengt de kleuren van het glas in lood naar binnen. Er komt dan een speciale gloed in de keuken. Schitterend gewoon!”

Moderne keuken Alphen aan den Rijn
Moderne keuken Alphen aan den Rijn

Aanrecht-uit-één-stuk

Opvallend is het bijzondere aanrechtblad waar Coen en Miriams ogen op vallen in de showroom van Keur Keukens. Het materiaal is volkern, een type kunststof, maar dan met nog meer voordelen die Coen en Miriam bijzonder aanspreken.

Volkern kan dun uitgevoerd worden zodat de keuken een eigentijds, modern uiterlijk krijgt. Het is harder dus beter bestand tegen een stootje en het doorslaggevende argument: het is het enige materiaal dat uit één stuk geleverd kan worden.

Zo komt er een werkblad van 3,60 meter lang binnen in huize Kampstra. Het vereist ongelooflijk veel vakmanschap om zo’n werkblad netjes te monteren. Maar het lukt! In Coens beleving laat het niets te wensen over.

Downdraft stijlvolle oplossing

De keuken harmonieert mooi in deze met het hoge gewelfde plafond. Dat komt mede, omdat bewust is gekozen om de afzuigkap weg te laten. Het plafond is te hoog om op een stijlvolle manier een afzuigkap te bevestigen. Meterslange snoeren zijn geen mooi gezicht. De afzuigfunctie wordt nu uitgevoerd door een downdraft systeem dat in de Novy kookplaat is verwerkt.

Moderne keuken Alphen aan den Rijn

Zodra de inductieplaat ingeschakeld wordt, komt de afzuiging uit de plaat. Dit werkt goed. “Je ziet de kookdampen als het ware wegtrekken van de inductiekookplaat”.

Inductie kozen Coen en Miriam, omdat ze deze manier van koken kennen. “Bovendien laten deze kookplaten zich eenvoudig schoonmaken. En we doen er een duurzame keuze mee.”

Praktisch in deze keuken zijn ook de matte fronten. “Met kinderen in huis is hoogglans gewoon niet handig. Al die vingertjes er elke keer op, dat is niet fijn. De matte fronten die we nu hebben geselecteerd, vinden we beiden mooi. Van deze keuken zullen we lang plezier hebben.”

Op onze website kunt u meer lezen over Keur Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Moderne keuken Alphen aan den Rijn
Moderne keuken Alphen aan den Rijn

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN DOOR
COEN KAMPSTRA EN MIRIAM VAN DER LAAN UIT ALPHEN AAN DEN RIJN

Terug naar overzicht