• 9,7 uit 2164 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Echte warmte en geborgenheid in de boerderij keuken

Wanneer al die strakke keukens niks voor jou zijn, dan voel jij je vast behaaglijker in een boeren keuken. Een boerenkeuken is een ordelijke keuken, maar toch tonen de bewoners een zekere nonchalance in hoe ze hun keukenspullen opbergen.

Is het je al eens opgevallen, dat je in boerenkeukens vaak lepelrekken, bordenhouders en kruidenrekjes tegenkomt? Of vitrinekasten waarin alle keukenvoorraad zichtbaar is? Open regalen die persoonlijke accessoires sfeervol uitstallen?

In de boerenkeuken verstop je niet alles achter fronten. De aanblik van gebruiksvoorwerpen maakt deze speciale landelijke keukens direct minder zakelijk en creëert een weldadige sfeer waarin je je al snel thuis voelt.

Doe keuken inspiratie op tussen onze vele boerenkeukens en geniet alvast van de sfeer die je in huis gaat halen.

Boerenkeuken met stenen werkblad van Toscaans hardsteen
Boerderij keuken van hout, met eiland en ingebouwde kastenwand

Het eerste dat opvalt aan de boerderij keuken

Typerend voor de look van boeren keukens is dat de keukenfronten niet glad zijn. Ze hebben een kaderfront of verticale groeven. De fronten die wel egaal zijn, zijn van stoer robuust hout. Meestal zijn boerderij keukens ook niet hoogglans gelakt.

Zet maar eens tien boerderij keukens op een rijtje en dan zul je de overeenkomsten zien. Overigens bieden boerderij keukens wel alle comfort van moderne keukens.

Landelijk moderne maatwerkkeuken, met op maat gemaakte keukendeurtje en standbouw

Veel aandacht voor afwerking in boerenkeukens

Nog een kenmerkend element van boerenkeukens is de zorg die uitgaat naar de afwerking van de keuken. De materialen zijn authentiek. Een bovenlijst van een keuken is niet zomaar rechttoe rechtaan, maar is sierlijk gevormd. 

Een schouw in de boeren keuken is ook niet recht en hoekig - behalve in de robuuste eiken keuken – maar heeft fraaie rondingen. 

Soms wordt de boerenkeuken gecombineerd met een kleurrijke tegelvloer in mooie patronen, iets wat je beslist niet in de moderne strakke keuken tegenkomt, maar wat wel ongelooflijk veel sfeer aanbrengt. 

Ook een achterwand mag een blikvanger zijn. Denk aan antieke witjes boven het fornuis, of een gewaagd tegelmotief van Portugese tegels. Absoluut een smaakmaker en iets dat veel reacties zal ontlokken.

Lees ervaringen van klanten

Keuken is klein en praktisch ingedeeld

Marinus en Irma Buskoop uit Middelharnis

Lees klantervaring

Onze keuken moet zo ruimtelijk mogelijk ogen

Familie Troost uit Middelharnis

Lees klantervaring
MET VIDEO

Onze nieuwe keuken werkt veel plezieriger

Peter en Joyce Hollestelle uit Kats

Lees klantervaring
Blauwe landelijke keuken in hoekopstelling

Boerenkeuken blauw

Als je voor kleur gaat, bijvoorbeeld omdat je interieur verder vrij neutraal is, of omdat je een landelijke boerenkeuken wit net wat te standaard vindt, dan is blauw echt een kleur voor een boeren keuken.

Denk niet aan het blauw met een harde, zakelijke ondertoon, maar aan oudblauw, zachtblauw, zeepblauw, grijsblauw, eigenlijk veel tinten die niet helder blauw zijn. Een boerenkeuken blauw heeft een geweldig effect en roept bij iedereen gevoelens van nostalgie op.

Fornuis als onmisbaar element

Boerenkeukens roepen de sfeer van vroeger op, de tijd die we kennen uit verhalen. Van stamppotten die pruttelden op fornuizen, van strenge winters waarbij je warmte zocht in de keuken. 

In een landelijke boeren keuken hoort echt een landelijk fornuis. Tegenwoordig zien we steeds vaker het inductiefornuis in een boerderij keuken. Mocht u echter een gasfornuis willen, ook hier zijn nog steeds voldoende mogelijkheden voor.

We hebben een groot aanbod fornuizen. Denk aan Falcon, Stoves, AGA, onze collectie vertegenwoordigt alle A-merken. Maar wel tegen uitsluitend netto, lage prijzen, zoals je van ons gewend bent.

Landelijk moderne keuken met inductiefornuis
Landelijke keuken

Boeren u-keukens omringen je met warme sfeer

Behaaglijk en warm, zo voelen boerenkeukens aan. Daarom zijn boeren u-keukens qua opstelling zo ideaal. Een parallelle keuken is een minder open stelling en is daarom ook niet de meest populaire boerenkeuken. 

Bedenk er een boeren eettafel bij en de boerensfeer omringt je letterlijk. Koken en leven vloeit in boeren u-keukens in elkaar over, net zoals vroeger in de oude boeren keuken. Kom die sfeer proeven in onze showrooms. 

Bij ons kiest u voor:

  • Klanttevredenheid: 9,7
  • Transparante offertes
  • Eigen montage
  • Nettoprijzen