Menu

Maak een afspraak

Veel mensen kiezen een keuken in een veilige kleur, zoals beige, wit of zwart. Door kleur toe te voegen, fleur je de ruimte op. Je hoeft niet meteen aan een complete renovatie te denken. Met een kleine aanpak maak je al een verandering. We geven je snelle en makkelijke manieren om je keuken kleur te geven. 

Kleurrijke accessoires of een likje verf

Er zijn genoeg manieren om meer kleur toe te voegen aan je keuken. Gebruik vrolijke accessoires of hang kunst aan de muur. Ook bloemen zijn echte kleurmakers in een ruimte. Wees niet bang om verschillende kleuren te gebruiken. Vooral als je basis rustig is, kun je goed experimenteren met kleuren. Wil je meteen een andere uitstraling? Een likje verf op de muur geeft een heel ander effect. En als het niet bevalt, verf je het gewoon weer over. 

 

 

Landelijke hoekkeuken zonder bovenkasten

Kleurtrends

In de lente zie je veel frisse groen- en geeltinten terug in accessoires. Deze kleuren gaan goed samen met de trendkleur lila. Denk je nu, vormen deze kleuren geen groot contrast? Juist niet, ze vullen elkaar goed aan omdat het pasteltinten zijn. Die zijn altijd met elkaar te combineren!  

Kleurcombinaties voor samenhang

Oranje kleur in moderne keuken

Als je keuken apart is van je woonkamer, heb je bijna vrij spel. Je kunt ervoor kiezen om de kleuren van beide ruimtes samen te brengen voor eenheid en rust. Is je keuken en woonkamer één geheel? Trek dan de kleur door of combineer met accessoires. Zet een lila vaas in je woonkamer en kies theedoeken in dezelfde kleur voor de keuken. Twijfel je of de kleuren bij elkaar passen? Maak een kleurenpalet om het zeker te weten.  

Fruitvazen en servies in alle kleuren

Ga voor servies in vrolijke kleuren, van blauw tot lila en oranje. Val op met een zout- en pepermolen in een felle kleur. Een mooie vaas met bloemen is de perfecte toevoeging op een kookeiland. Vazen in de vorm van fruit, zoals aardbeien of citroenen, zijn populair en voegen veel kleur toe. En waarom zou je een saaie broodrooster kiezen als je er ook één in het rood of blauw kunt krijgen? Wees creatief, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.  

Grootser aanpakken?

In ons assortiment hebben we veel kleurrijke opties, zoals frontjes in verschillende kleuren. De JADE groen sluit perfect aan bij de huidige trends: subtiel maar kleurrijk. Misschien is de zachtgele Residentic-keuken iets voor jou, of een koraalroze keuken van ons eigen merk DB Select. In onze showroom bekijk je alle kleuren keukens en doe je inspiratie op.