Ruil je waterkoker in voor een Quooker Klik hier

Menu

Maak een afspraak

De traditionele hoekkeuken modern ingevuld – vier keukentips

Toegegeven, de hoekkeuken kan traditioneel ogen. Maar niet als je onze collectie moderne keukens bekijkt! Doe hoekkeuken inspiratie op met moderne keukenontwerpen en profiteer van scherpe prijzen van keukens.

Waarom zou je eigenlijk een hoekkeuken nemen? Simpel. Een hoekkeuken benut je ruimte efficiënt. Deze l-keuken geeft jou een lekker groot aanrechtblad, veel opbergruimte en ergonomisch gemak, want je hoeft niet de keuken te doorkruisen met pannen of druppende vaat.

En waarom bij DB Keukens? Wij geven onze hoekopstelling keukens modern allure.

Moderne luxe keuken, met greeploze fronten en houten kastenwand

Keukentip 1. Hoekopstelling keukens zonder bovenkasten

Laat de bovenkasten weg. Plaats je kookplaat in de ene zijde van de l-keuken, de spoelbak in de andere zijde. In de hoek kies je voor een kast met planken.

Meer gemak biedt je de hoekkast keuken carrousel met ronddraaiende plateaus. Of, helemaal makkelijk, de Le Mans hoekkast waarbij de zwenkplateaus de kast uitkomen. Ook zijn er zelfs hoekkeukenlades.

Moderne witte keuken in Scandinavische stijl

Keukentip 2. Hoekkeuken met kastenwand

Idem als bovenstaande, maar echt geweldig in het moderne interieur is een hoekkeuken waarbij de ene zijde geen bovenkasten heeft en in de hoek afgesloten wordt met een wand tot aan het plafond.

Vervolgens plaats je aan de andere zijde een apparatuur wand, modern omgeven door een ombouw. Zo ga je met deze hoekopstelling keukens wel het hoekje om, maar laat je de traditionele hoekkeuken los. Hiermee ga jij je profileren!

Bekijk een schitterend keukenvoorbeeld bij onze klant, die een moderne keuken met kastenwand kocht.

Compacte luxe keuken

Keukentip 3. Hoekopstelling keukens met wanden

Wanneer je wel praktisch, maar niet optisch de hoek om wilt gaan, hebben we nog meer keukeninspiratie voor je. Zo plaatsen we in de hoek van de l-keuken vaak een wand loodrecht op de muur.

De andere zijde heeft ook een wand loodrecht op de muur: zie daar, je hebt twee rechte keukens haaks op elkaar, gescheiden door wanden. Heel strak, heel eigentijds. Maar zonder in te boeten op praktisch gemak!

Modern antraciete keuken, hoekopstelling

Keukentip 4. Hoekkeuken met bar

In moderne woningen zien we regelmatig de open keuken, ingesteld op wonen, leven, werken en samenzijn. Om onze hoekopstelling keukens toch modern in te vullen, kun je kiezen voor een hoekkeuken met bar.

Zo kies je voor praktisch comfort van de hoekkeuken, maar passend bij jouw voorkeur voor strakke keukens!

Hoek wasbak in hoekkeuken

Wanneer je een hoek wasbak plaatst in de hoek van de l-keuken, los je gelijk het probleem van loze ruimte in de hoek én in de gootsteenkast op. Zo’n hoek spoelbak keuken geeft je keuken een landelijk of klassiek karakter. Met name in boerderij keukens en landhuis keukens zag je dit vroeger ook.

Extra hoekruimte nodig? Kies voor een afwijkende afmeting keukenkast en laat de hoek wasbak uit het werkblad naar voren steken. Zo ontstaat daaronder ook weer ruimte voor een extra diepe keukenkast.

Industriële hoekkeuken met wandrek

Kookplaat in de hoek van de keuken

Koken kun je ook in de hoek van de keuken met een fornuis in hoekopstelling. Ook dit heeft een nostalgische uitstraling.

Een kookplaat in de hoek van de keuken kun je bijvoorbeeld kiezen als je per se alleen werkblad of spoelbak onder het keukenraam wilt. Dan kun je optimaal van het uitzicht naar buiten genieten.

Hoekelement keuken met diagonale kast

Wil je niet koken of spoelen in de hoek, bekijk dan onze diagonale kasten. Deze dragen ook bij aan de sfeer van landelijke keukens en klassieke keukens.

Je keuken heeft in dit geval geen 90 graden hoek, maar het werkblad gaat met twee keer 45 graden de hoek om. Past dit niet bij jouw ideeën over design keukens? Kies dan eerder een hoekkeuken zonder bovenkasten.

Industriële groene hoekkeuken

De beste moderne hoekkeukens

Op onze website vindt u meer dan 150 keukenopstellingen, inclusief prijzen en afmetingen. Zo krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden voor uw moderne keuken in hoekopstelling.

Al zin om een keertje onze showroom te bezoeken? Maak kennis met onze voordelen: eerlijk advies, transparante prijzen en offertes, uitstekende montage en een perfecte service. Lees ook al onze pluspunten. Welkom!

Bij ons kiest u voor:

  • Klanttevredenheid: 9,7
  • Transparante offertes
  • Eigen montage
  • Nettoprijzen