Ruil je waterkoker in voor een Quooker Klik hier

Menu

Maak een afspraak

Anders dan anders is deze prachtige moderne keuken met hout. Tessa en Mark van Brero uit Zandvoort vinden de uitstraling van hun bijzondere opstelling schitterend. “De verkoper heeft smaak” vertellen ze over hun aankoop bij Keur Keukens in Haarlem.

Met het idee van een hoekopstelling bezoeken ze de onlangs gemoderniseerde showroom van Keur Keukens. Daar zien ze het idee van een kastenwand, omgeven door een kader.

Een ontwerp wordt getekend in de hoek, en de kastenwand krijgt een plek. Dit is inderdaad meer dan een ‘gewone’ hoekkeuken.

Hoekkeuken met open karakter

Qua ruimte zou hier ook een keuken met kookeiland gestaan kunnen hebben. Maar Tessa wil de keukenruimte juist graag een open karakter geven met een hoekkeuken.

Nu is in de open ruimte een prachtige eikenhouten tafel geplaatst met een stalen x-vormig frame. Het frame laat de stalen handgrepen van de keuken weer terugkomen.

Moderne keuken met hout Zandvoort
We willen de keukenruimte juist graag een open karakter geven met een hoekkeuken

Strak en sfeervol

De combinatie van materialen geeft deze keuken een landelijke, persoonlijke sfeer. En dat is precies wat Tessa en Mark in gedachten hebben.

Beiden houden van hout, van landelijk wonen, maar het mag ook wel gecombineerd worden met een aantal elementen die je in strakke keukens ziet.

Het hout komt terug in de fronten van de kastenwand, waarvan de stalen grepen een robuuste touch geven die ze zo leuk vinden aan hun keuken.

De andere witte fronten zijn juist weer een tikkie modern, en zo vertoont deze moderne keuken met hout exact de sfeer die Tessa en Mark aanspreekt.

Zwart gas-op-glas

De gas-op-glas kookplaat completeert de landelijke look. Deze combineert sommige voordelen van inductie met die van koken op gas.

De glazen plaat laat zich makkelijker reinigen, terwijl de zwarte kleur juist meer toevoegt aan deze stoere keuken dan het standaard rvs dat de meeste kookplaten hebben. De robuuste pitten passen eveneens bij de uitstraling van een keuken landelijke sfeer.

Moderne keuken met hout en kastenwand
Moderne keuken met greeploze fronten in Zandvoort

Terwijl sommige mensen juist voor meer pitten kiezen, doet Tessa met deze kookplaat weer een stapje terug naar vier pitten. De wokbrander in de vorige keuken gebruikte ze nooit, dus die kiest ze niet meer.

Intuïtief werkende stoomoven

Wat ze wel gebruiken, is de vernieuwende stoomoven. Ovenschotels of een opwarmgerecht, dat gaat erg goed in dit moderne keukenapparaat.

“Alleen weet ik dat er nog veel meer mogelijk is met een stoomoven. Dat ga ik zeker uitproberen. Voor nu werkt het intuïtief prima, dat is erg makkelijk aan deze moderne oven met stoom.”

Modernere uitstraling van de keuken

Tien jaar geleden kochten Tessa en Mark ook een nieuwe keuken. Vergeleken met nu is de keuken wel wat moderner dan hun basiskeuken met kunststof werkblad van destijds.

Dat zit hem vooral in het keukendesign: de houten wand, de greeploze fronten en het Belgian blue composiet. “Composiet heeft meer uitstraling”, geeft Tessa aan. Dit composiet kun je goed combineren met zwart Belgisch hardsteen, waar de vensterbank van gemaakt is.

Moderne keuken met gaskookplaat

Geen bovenkasten

Luxe is het ook als je zonder bovenkasten kunt. Het past helemaal in de trend van keukens zonder bovenkastjes, maar je moet er wel de ruimte voor hebben.

Dat lukt in deze moderne keuken met hout goed. De lades compenseren de weggevallen ruimte, en door de lengte van de hoekkeuken is ook veel kastruimte ontstaan.

Bewust kiezen Tessa en Mark voor een hoger geplaatst aanrecht. Bij Keur proberen ze in het Ergonomie Center welke bladhoogte bij hun lengte past.

Ze laten het werkblad nog wat extra hoog monteren dan aangegeven, dat vinden zij zelf plezieriger.

Comfort

“Wat ons erg goed bevalt zijn de soft close sluitingen van de keukendeuren. Je hoeft ze alleen maar een zetje te geven en ze gaan altijd dicht.

Ook het extra diepe aanrechtblad is geweldig handig. Wij hebben gekozen voor vijf centimeter meer dan de standaard, en dat maakt behoorlijk uit.

In de hoek staan mijn koffiezetapparaat en waterkoker. Daaromheen is nog genoeg ruimte. En dat is heerlijk, want ik gebruik tijdens het koken altijd het hele aanrecht.”

Op onze website kunt u meer lezen over Keur Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Moderne hoekkeuken met composiet werkblad
Moderne keuken met hout en oven
Moderne keuken met hout Zandvoort
Dit artikel is geschreven door
Tessa en Mark van Brero uit Zandvoort
Terug naar overzicht