• 9,6 uit 2143 klantreviews
 • 10 jaar garantie op onze montage
 • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Afspraak maken

Keuken in nieuwbouwhuis – 4 gouden tips die je vandaag nog moet lezen

Als aankomend woningbezitter stel jij natuurlijk zelf je gave keuken samen! De standaard moderne keuken van het nieuwbouwproject is het hem gewoon niet helemaal voor je.

Onze 4 gouden keuken nieuwbouw tips kun je daarom goed gebruiken. Lees ze grondig! Ontvang ook ons gratis, ruim honderd pagina’s tellende keukenmagazine.

Tijdloze hoekkeuken in het wit, met zwarte apparatuur

Ga niet voor standaard keuken nieuwbouwwoning

Keukens in nieuwbouwwoningen zijn standaard waar niemand zich aan kan storen, maar die ook niet uitblinken in stijl. En die al helemaal niet persoonlijk zijn. Kies je eigen keukenspecialist. Wat we mooie keukenvoorbeelden vinden zijn:

Hoekkeuken met bar
Keuken met kastenwand
Moderne keuken met eiland
Marmerlook keuken
Massief houten keuken
Stalen keuken

Ga je je huis ooit een keer verkopen, dan verhoogt een stijlvolle keuken je woningprijs.

Modern landelijke keuken, kraan en spoelbak
Moderne rechte keuken met houten lades en matte fronten

Standaard keuken nieuwbouwhuis tijdig afzeggen

Wees snel met het afzeggen van de aannemer. Wanneer je projectontwikkelaar uitgaat van zijn standaard keuken in nieuwbouwwoning, dan zijn er vaak al afspraken met keukenzaken gemaakt.

Maar hoe zit het met levering, montage, service en garantie van de keukenzaak? Gaat de keukenspecialist voor massa en omzet? Wij investeren juist in service. Zo verhogen we onze klanttevredenheid (9,7 uit 2100 reviews).

Kom dus snel in actie wanneer je besluit om je nieuwe keuken bij een andere keukenzaak te kopen. Anders zit je eraan vast omdat de planning van de aannemer niet meer aangepast kan worden. 

Laat je niet misleiden door lage prijs van keuken nieuwbouw

De stelpost voor de keuken in de offerte van de aannemer is vaak lager om te voorkomen dat je je eigen keukenspecialist kiest. Echter, deze goedkope keukens zijn niet altijd goedkoper omdat de projectontwikkelaar de ‘goedkope keuken’ met een hogere woningprijs compenseert.

Een andere manier om de nieuwbouwkeuken prijs laag te houden is door standaard zaken op de meerwerklijst te zetten. Maar de aansluiting van je vaatwasser hoort natuurlijk gewoon bij de standaard werkzaamheden.

Voordeel van alle offertes bij DB KeukenGroep is dat ze transparant zijn, met nettoprijzen. Geen vage kortingen, onverwachte toeslagen of nare verrassingen bij de montage.

Grijze gladde keuken
Zwarte eilandkeuken Naaldwijk, Quooker Flex en spoelbak

Wil jij je eigen stijl? Deze voorbeelden doen de gemiddelde prijs keuken nieuwbouw stijgen:

 • Kwaliteit kasten
 • Merk en aantal inbouwapparaten
 • Uitvoering kraan
 • Kokendwaterkraan
 • Grootte keuken

Goedkope keukens zijn bij ons al verkrijgbaar vanaf 4000 euro. Een kleine starterskeuken zonder vaatwasser en koelkast vanaf 2500 euro.

Kies een keukenzaak waar ze naar je luisteren

Keukenzaken die nieuwbouwkeukens via een projectontwikkelaar leveren denken soms dat ze de order voor een nieuwbouwkeuken al binnen hebben. Het risico is dat een keukenverkoper nog nauwelijks luistert naar wat jij wilt. Daar ben je mooi niet mee geholpen.

Of je nu binnenkomt via een projectontwikkelaar of niet, wij besteden juist ongelooflijk veel tijd aan elke klant! Keukens met een 9+, weet je nog.

Ga voor keukens in elke stijl en prijs die je jarenlang blij maken. Met tien jaar garantie op montage en uitstekende service. Bekijk online ruim 200 keukens.

Verkoopgesprek nieuwe keuken: deskundig advies en direct de laagste nettoprijs
Rechte keuken zonder bovenkastjes
Residentic tijdloze maatkeuken, wit

Nieuwbouwkeuken financieren: ja of nee?

Verbouwingskosten zoals kosten nieuwe keuken inclusief montage, kun je meefinancieren in je hypotheek. Welk deel en voor welk bedrag is voor iedereen verschillend.

Wil je meer weten over nieuwbouwkeuken financieren ja of nee, dan adviseren we je om contact op te nemen met je bank.  

Keuken inmeten nieuwbouw

Ruim voor de oplevering van je nieuwe woning komen we je keuken inmeten. Dan berekenen we de exacte maten zoals de afstanden tussen de wanden.

Deze maatvoering is nodig om de keuken definitief te kunnen bestellen met de juiste afmeting keukenblok en dergelijke. Het maakt namelijk uit of een wand van isolatie is voorzien, getegeld is en dergelijke.

Tijdens het inmeten controleren we ook of de benodigde aansluitingen aanwezig zijn op de juiste plaats. Na de oplevering van je woning kun je aan de gang met stukadoren en schilderen. Daarna plaatsen we je keuken.

Rechte landelijke keuken met tegeltjesachterwand
Zwarte keuken met hout en marmeren aanrechtblad

Nieuwbouw keuken verplaatsen

Wil je de keuken op een andere plek dan wat de projectontwikkelaar heeft bedacht voor je nieuwbouw keuken? Tegen meerwerkkosten is het meestal wel mogelijk om je nieuwbouw keuken te verplaatsen.

Bedenk dat de aannemer de aan- en afvoer van je water moet verleggen. Hou rekening met afschot van de afvoer.

De bouwer moet ook op een andere plek in je woning zorgen voor elektra. Is dit een grote klus? Het hangt af van waar de elektra vandaan komt in je huis.

Moeten leidingen in de muur worden gefreesd en moet de aannemer contactdozen boren, of zitten deze onder de keukenkast? Dan hoeft dat niet.

Omdat iedereen nu van gas naar inductiekookplaat gaat, zijn er geen gasaansluitingen die verlegd moeten worden. Is nieuwbouw keuken verplaatsen een grote klus? Dat hangt van de getekende situatie af. Vraag vooraf naar een nauwkeurige tijdsinschatting.

Besluit je om de keuken niet af te nemen, let dan extra goed op. Het meerwerk bij de aannemer (het aanpassen van de leidingen aan je nieuwe keuken opstelling) kan duur uitvallen. Helaas gebeurt dit soms om de kosten op een andere manier terug te verdienen.

Witte greeploze hoekkeuken, inductiekookplaat, afzuigkap
Moderne keuken met kastenwand
Compacte open keuken met eiland

Keuken voor of na oplevering

Is je nieuwbouw woning nog niet opgeleverd, dan kun je je nieuwbouwkeuken op afroep laten leveren. Het is verstandig om dicht bij je keuken alvast plek te maken voor alle keukenonderdelen. Dek kwetsbare muren en kozijnen af.

Wil je zelf gaan schilderen of stukadoren na oplevering, zorg dan dat je nieuwe keuken niet in de weg staat. Een andere tip is om ervoor te zorgen dat de muren goed droog zijn na het stuken van de muren, anders loop je op termijn tegen nare verrassingen aan.

De beste keuken voor je nieuwbouwwoning

Lees de overtuigende meningen van anderen op onafhankelijke reviewsites zoals Google en Qasa.nl en vraag vandaag nog ons keuken en bad inspiratiemagazine aan.

Nog leuker is het om een van onze acht keukenshowrooms te bezoeken voor meer keuken inspiratie. Doe dat gewoon eens, of maak een afspraak als je wilt sparren. Doen! Is leuk. Je krijgt altijd gedegen advies, in alle rust. En een transparante offerte met nettoprijzen. Combineer dat met onze professionele eigen montage, 10 jaar garantie hierop en uitstekende service, en je weet zeker dat je bij de beste keuken voor jouw nieuwbouwwoning koopt.

Greeploos modern kookeiland met kastenwand

Bij ons kiest u voor:

 • Klanttevredenheid: 9,6
 • Transparante offertes
 • Eigen montage
 • Nettoprijzen
Residentic houten hoekkeuken op maat