Ruil je waterkoker in voor een Quooker Klik hier

Menu

Maak een afspraak

Met deze kleuren steelt jouw nieuwe keuken in 2024 de show

Ga je voor een natuurlijke keuken in het groen, gecombineerd met donker hout? Of durf je een meer gewaagde kleur aan, zoals aubergine of koraal? Ferry Droppert van DB Keukens vertelt je alles over de trendkleuren van 2024 én licht toe hoe je deze het beste kunt combineren. In een moderne keuken.

Groen, groener, groenst in je nieuwe keuken

Ferry Droppert van DB Keukens: “We zagen de laatste jaren al veel groen op de keukenmuren en -tegels. Nu verplaatst deze kleur zich naar de keuken an sich. Keukenfronten in diverse milde groentinten, zoals grijsgroen of bronsgroen, zijn helemaal van nu. In deze groene keukens wordt vaak gespeeld met verschillende tinten uit dezelfde familie. Het combineert ook mooi met natuurlijke materialen, zoals een marmeren werkblad met een groen adertje, of donker hout.”

 

 

Groene keuken mat

Keukenfronten: stijlvol donker hout

Houten landelijk moderne keuken

Wat brengt ons op de tweede trendkleur: donker hout, zoals notenhout en warm eiken. “Donker hout wordt niet alleen gebruikt voor het werkblad, maar zie je ook steeds vaker als front. Het geeft een warme, stijlvolle en knusse uitstraling en is mooi te combineren met een lichter blad, in bijvoorbeeld warmgrijs, travertin of beige.”

Lichte, warme kleuren in een moderne keuken

Zo brengt de ene trendkleur ons op de andere: lichte, warme kleuren. In 2024 zie je veel keukens in warmgrijs, beige, offwhite, zand en taupe. “Deze kleuren geven een neutrale, rustige en stijlvolle basis. Het is mooi om een keuken in zo’n lichte kleur te combineren met een kastenwand van hout. Voor het werkblad kun je hierbij kiezen voor allerlei variaties marmer en travertin met een mooie, natuurlijke structuur.”  

Vrolijk koraal voor avontuur in je keuken

Voor mensen die een wat meer avontuurlijke kleur willen, is koraal wellicht een idee. Deze kleur, een mix tussen rood, oranje en roze, is zacht en warm, fris en vrolijk. “Net als bij het groen, kun je koraal combineren met kleuren uit dezelfde familie of met donker hout.”

Gedurfd aubergine voor durfallen

Echte durfallen verwerken trendkleur aubergine in hun keuken. Aubergine gekleurde fronten komen nog niet veel voor, maar je ziet de kleur al wel op bijvoorbeeld de keukenmuur terugkomen. Deze kleur, donkerpaars met soms een vleugje bruin, combineert mooi met bruin en donker hout. “Om het geheel niet al te donker te maken, kun je kiezen voor een aanrechtblad in een lichte kleur.”

Luxe keuken door koninklijke blauwtinten

Jezelf de koning te rijk voelen in je nieuwe keuken? Dan is de trendkleur donkerblauw misschien wel wat voor jou. “Gecombineerd met gouden of bronzen accenten en een marmeren werkblad, krijg je een keuken met een heel luxe uitstraling. Donkerblauw staat ook heel mooi bij lichtgrijs en hout. Met deze kleur ben je verzekerd van een warme, sfeervolle en stijlvolle keuken.”

 

Lees ook: Dit zijn de keukentrends voor 2024