• 9,7 uit 2164 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Tiny house keuken inrichten: onthoud deze 10 tips

Groot maakt niet altijd gelukkig, dat blijkt. Waar komen anders al die stalen binnendeuren vandaan die woonkamers verdelen in knusse kamertjes? En waarom is de compacte keuken of de hoekkeuken met bar zo favoriet? We willen knus bij elkaar zijn.

Vandaar ook dat tiny houses nog niet zo gek bekeken zijn. Met slechts een paar vierkante meter heb je weinig om je druk over te maken. Even ontspullen en je hebt rust in je hoofd.

DB Keukens heeft aansprekende tiny house keukens in allerlei stijlen en prijzen voor je. Duurzaam tot op het scharnier, van Greenline keukens van ons merk Excellentic.

Wat is een tiny house keuken?

Een tiny house (letterlijk: klein huis) is een nieuwe manier van wonen met een duidelijke filosofie.

Tiny house movement is een beweging van mensen die kleine volwaardige vrijstaande woningen van maximaal 50 m2 vloeroppervlak bewonen met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Centraal staat:

  • Duurzaamheid
  • Zelfvoorziening (hoewel dit wisselt per huishouden)
  • Energiezuinigheid

Een tiny house keuken is dus compact en ecologisch verantwoord. Je vindt deze in de Greenline keukens van Rotpunkt. Een duurzame keuze qua materialen.

Compacte houten keuken tiny house
Inductiekookplaat met afzuigkap van Pelgrim

Keuken inrichten voor jouw tiny house

Is koken in een keuken voor tiny house nu zoveel anders? Nee. Een fornuis, aanrecht en gootsteen zijn onmisbaar in iedere keuken. Je moet het alleen met minder ruimte doen.

Het wordt dan al snel een open keuken of woonkeuken omdat je op deze manier efficiënt de ruimte benut.

Wat moet je weten om je tiny house keuken praktisch in te richten?

  • Tip 1. Laat de vaatwasser weg, dat scheelt in je afmeting keukenblok.
  • Tip 2. Sommige tiny houses zijn off-grid, dat betekent dat ze niet op gas, elektra, water en het riool zijn aangesloten. Zonnepanelen wekken dan de benodigde warmte op. Let op dat je dan voldoende stroom hebt voor je apparaten.
    Een inductiekookplaat heeft best wel wat stroom nodig. Soms werkt gas toch beter.
  • Tip 3. Afzuiging in een tiny keuken is zo mogelijk nog belangrijker dan in een grote keuken. Je moet dus over een goede afzuigkap beschikken.
  • Tip 4. Kies een kleine koelkast en bezoek gewoon wat vaker de supermarkt.
  • Tip 5. Kies ook voor een combi oven.
Combi magnetron
Compacte landelijke keuken
  • Tip 6. Doe afstand van keukengerei dat je maar eens per jaar gebruikt.
  • Tip 7. Bespaar op water met de aanschaf van een zelfsluitende kraan.
  • Tip 8. Gebruik voor het keukenblad of uitschuifbare keukentafel eco beton. Let er wel op dat hout en beton een gewaagde combinatie kan zijn.
  • Tip 9. Kies een afmeting spoelbak die je kunt afsluiten met een snijplank zodat je met meerdere mensen kunt snijden aan het aanrecht.
  • Tip 10. Combineer geen verschillende houttinten in keukens tiny house, in een kleine ruimte oogt dit rommelig. Kies eerder voor een sobere keuken.

Advies over je keuken ontwerp tiny house? Bekijk ook eens een starterskeuken. Ontvang ons gratis keuken magazine of bezoek een van onze landelijke keukenshowrooms.

Dit zeggen onze klanten:

Keuken met schiereiland benut ruimte optimaal

Monique en Freek Dozy uit Hilversum

Lees klantervaring

Een wereldkeuken, met zelfs een sous-vide oven

Milena Lacruz en Nico Oosterbaan

Lees klantervaring

Thuis koken met vrienden in plaats van uit eten

Reinout en Fleur Engelberts uit Bloemendaal

Lees klantervaring

Duurzame tiny house keuken van Greenline

Duurzaamheid is belangrijk in de tiny house keuken. Binnen ons luxe, rijk uitgeruste merk Excellentic vind je Greenline keukens van het milieuvriendelijke PEFC-gecertificeerd BioBoard.

BioBoard is een houtvervanger dat bestaat uit snelgroeiend mais en andere eenjarige planten. BioBoard zorgt ervoor dat er tijdens de productie 37% minder hout nodig is, belangrijk om wereldwijde ontbossing tegen te gaan.

Ook wordt met de productie van een keukenkast uit BioBoard een gewichtsbesparing van 30% bereikt. Dit vergemakkelijkt de verwerking en het transport.

Excellentic keuken front
Duurzaam aanrechtblad tiny house

Werkblad voor tiny house

In een tiny house keuken hoort ook een van de duurzaam geproduceerde werkbladen van Greengridz®. Dit materiaal laat een kleinere ecologische voetafdruk achter dan multiplex (waar veel aanrechtbladen uit bestaan).

Ook voldoet Greengridz® aan de strenge richtlijnen voor milieuvervuilende stoffen in onze woningen.

Bovendien is het watervast. De mogelijkheden van Greengridz® zijn onbeperkt: het kan met elke kleur TopLaminaat afgewerkt worden.

Tiny house keuken kopen bij DB Keukens

Je vindt bij ons keuken inspiratie voor tal van tiny house keukens voor een zachte prijs. Laat je praktische keuken door ons ontwerpen, sta versteld van onze transparante, lage prijzen keukens.

Profiteer van de vele voordelen van de beste keukenspecialist van Nederland. Eigen montage, uitstekende service en hoge klantscores op onafhankelijke reviewsites. Bezoek vrijblijvend één van onze acht showrooms en laat je inspireren.

Moderne rechte keuken

Bij ons kiest u voor:

  • Klanttevredenheid: 9,7
  • Transparante offertes
  • Eigen montage
  • Nettoprijzen