Ruil je waterkoker in voor een Quooker Klik hier

Menu

Maak een afspraak

Voor wie de term niet kent: sous-vide koken is een manier van eten bereiden waarbij uitsluitend met gevacumeerd voedsel wordt gewerkt. Dat heeft meerdere voordelen. Gevacumeerd vlees en groente wordt luchtvrij verpakt op het moment dat het vers is en blijft in deze toestand dus ook vers. En, zonder dat er vet nodig is of dat voedingsstoffen verdwijnen in kokend water, word je maaltijd in een sous-vide oven toch heerlijk gaar en mals. Milena Lacruz en Nico Oosterbaan kochten een keuken met sous-vide oven bij Keur Keukens in Haarlem.

Witte hoekkeuken Haarlem

De werking van een sous-vide oven lijkt op die van een stoomoven. Een sous-vide oven genereert ook stoom net zoals de stoomoven, alleen maak je met een stoomoven geen gevacumeerd voedsel klaar. Voedsel uit een sous-vide oven wordt zijdezacht gaar, het verkleurt niet en de voedingswaarde en de smaak blijven behouden. Maakt Milena een vleesschotel klaar, dan plaatst ze deze na de bereidingstijd nog even onder de grill. Om er een knapperig bruin korstje aan toe te voegen. “Dan ziet het er aantrekkelijker uit. En het oog wil ook wat.”

De nieuwste snufjes

Nu Milena en Nico zelf een vacumeermachine hebben gekocht, hebben ze de perfecte kwaliteit van hun diners volledig in de hand. “Ik ben verknocht aan koken. En nadat we besloten om onze 18-jaar oude keuken te vervangen, wilde ik echt alles in mijn keuken wat er vroeger nog niet was. Ik probeer graag alles uit,” vertelt Milena. Ook kwam er een Quooker in de keuken. Van deze kokendwaterkraan heeft Milena dagelijks ongelooflijk veel plezier. De snelheid en het gemak waarmee je kokend water uit de kraan haalt, vindt ze een voordeel. Bij het koken gebruikt ze deze kraan standaard.

Witte hoekkeuken Haarlem, NEFF sous-vide oven
Witte hoekkeuken Haarlem, Bora inductiekookplaat met afzuigsysteem

Ruimtelijk effect

Milena en Nico willen in hun nieuwe keuken geen bovenkasten meer. Het ontbreken van deze kasten geeft de keuken een hoog esthetisch gehalte. Praktisch gezien heeft het ook aantrekkelijke kanten. Ze willen graag weer twintig jaar met hun keuken doen en ze zien zichzelf nog niet op keukentrapjes staan wanneer ze op leeftijd zijn. Dus moet alle opbergruimte naar de grond. Dat is goed gelukt in deze keuken.

Een Bora downdraft afzuigsysteem is het antwoord

Ze ontkomen niet helemaal aan een hoge kast want visueel is het mooier om een hoog-laag effect tot stand te brengen. In plaats van om álles laag te houden, wordt de koel-/vriescombinatie wel hoog. “Vrienden die komen, geloven hun ogen niet en denken dat er uitgebouwd is,” lacht Milena. Zelf ervaart het stel ook de ruimtelijkheid van hun keuken. De magnoliakleurige opstelling biedt een lichte aanblik. Ook de manier van afwerking helpt een handje mee. Was de muur in de oude keuken van granol, de huidige muur is glad gestukt. Zo oogt het geheel ook groter en lichter. Met het verdwijnen van de bovenkasten, hing een eventuele afzuigkap wel erg moederziel alleen. Niet mooi, tegen zo’n prachtig strakke wand, vinden Milena en Nico. Ze zoeken een oplossing om de afzuiging weg te werken. Een Bora downdraft afzuigsysteem is het antwoord, en dat werkt prima.

Witte hoekkeuken Haarlem, lades

Comfort

De nieuwe keuken bevalt uitstekend. Alles is praktisch ingedeeld, en dat werkt comfortabel. En wat ziet alles er prachtig uit! De lichte tint van de fronten sluit mooi aan bij het leverkleurige composiet aanrechtblad. Dit werkblad harmonieert geweldig met de vloer. “De vloer lag er al, en het is goed gelukt om onze keuken erbij te passen.” In deze combinatie met fronten, vloer en apparatuur is het composiet werkblad een geweldige aanvulling.

Praktisch en comfortabel

De nieuwe keuken bevalt uitstekend. Alles is praktisch ingedeeld, en dat werkt comfortabel. En wat ziet alles er prachtig uit! De lichte tint van de fronten sluit mooi aan bij het leverkleurige composiet aanrechtblad. Dit werkblad harmonieert geweldig met de vloer. “De vloer lag er al, en het is goed gelukt om onze keuken erbij te passen.”
In deze combinatie met fronten, vloer en apparatuur is het composiet werkblad een geweldige aanvulling. “Je moet er alleen niet met een mes op snijden, dan kun je beter een snijplank gebruiken om beschadigingen te voorkomen. Dat was ik bij mijn vorige keuken ook gewend. Dat praktische aspect van dit schitterende aanrechtblad neem ik graag voor lief.”

Op onze website kunt u meer lezen over Keur Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Witte hoekkeuken Haarlem
Witte hoekkeuken Haarlem
Dit artikel is geschreven door
Milena Lacruz en Nico Oosterbaan
Terug naar overzicht