Maak een afspraak

Menu

Maak een afspraak

De lente is begonnen! De temperatuur stijgt, de zon schijnt en de bloemen bloeien. Een goed moment om je keuken op te frissen. Weg met de winterse items en haal de vrolijke voorjaarsspullen tevoorschijn. Wij geven je zes tips om je keuken lenteklaar te maken. 

Een frisse start 

Begin met een frisse start door een voorjaarsschoonmaak te houden. Je keukenkastjes puilen uit met allerlei spullen. Tijd om te beslissen wat je wilt houden en wat niet. De volgende stap is de indeling. Er zijn verschillende items die je helpen bij het indelen, zoals een rubberen mat in je keukenla. Dit zorgt ervoor dat spullen op hun plek blijven en dat de lade schoon blijft. 

 

 

Keukenla met antislipmat

Kleuren bepalen de sfeer

Woonkeuken

Geef je keuken frisse lentekleuren zoals mintgroen en lichtblauw. Pastelkleuren passen perfect bij de lente én zijn goed te combineren met hardere kleuren en contrasten. Ga voor accessoires in deze kleuren, zoals kaarsen of een bloempot. Wil je het groots aanpakken? Schilder dan de achterwand van je keuken in een vrolijke lentekleur voor een nieuwe uitstraling. 

Bloemen voor geur en kleur

Bloemen horen bij de lente. Ze brengen niet alleen geur en kleur, maar ook gezelligheid in je keuken. Kies voorjaarsbloemen zoals tulpen of bloesem. Mag het wel opvallen? Dan is een speels veldboeket perfect. Als je niet steeds nieuwe bloemen wilt kopen, kies dan kunstbloemen. Zijdebloemen zijn populair en in veel kleuren en soorten verkrijgbaar. Er zijn genoeg betaalbare varianten die niet van echt te onderscheiden zijn. 

Woonkeuken

Decoratie

Keukenaccessoires

Breng het lentegevoel in huis met voorjaarsdecoratie. Denk aan een kleurrijke vaas, pastelkleurige kaarsen of een nieuw tafelkleed met bloemenprint. Heb je nog een leuke plant? Doe de plant in een vrolijke pot. Decoratie op het aanrecht is leuk, maar het blijft een werkplek. Met te veel decoratie houd je het lastig schoon. Denk dus na over de inrichting. Maak je keuken helemaal af met gekleurd servies. Combineer het met kristallen glazen en je bent klaar voor een voorjaarsbrunch. 

Moestuintje voor binnen

Het voorjaar is dé tijd om te zaaien en te planten. Meestal kweek je buiten, maar er zijn ook groenten en kruiden die prima binnenshuis kunnen groeien. Zoals tomaten, basilicum, peterselie en munt. Zorg voor potgrond en een geschikte bak. Plaats deze op een plek met genoeg daglicht, zoals de vensterbank of bij een keukenraam. Met de juiste zorg kun je genieten van je eigen gekweekte groente en kruiden. Tip: kies een pot in een vrolijke lente kleur.

Moestuintje binnen

Proef de lente 

Gevuld eitje

Naast het stylen van je keuken kun je ook de lente proeven door te koken met seizoensgroenten. Met asperges, peultjes, spinazie of prei. Neem afscheid van winterse stamppotten en maak frisse salades of groentegerechten uit de oven. Met je zelfgekweekte kruiden tover je de lekkerste gerechten op tafel. Maak gevulde eieren met verse peterselie of een heerlijke pestodip van basilicum. Bekijk onze Instagram (@dbkeukens) voor meer inspiratie.

Met deze eenvoudige stappen breng je de lente volop in je keuken en geniet je van een frisse en gezellige sfeer. 

Deze blog is samen met interieuradviseur Iris van FiSK Living uit Goes geschreven. We vroegen haar om tips te geven over hoe je je keuken lenteklaar maakt. Iris is ook regelmatig te vinden op onze locatie in Goes, waar ze klanten adviseert over interieurstyling. Neem een kijkje op haar website.