Keukenstijlen

Bij de aanschaf van een nieuwe keuken wilt u zeker weten dat u een keuken koopt die overtreffend is in stijl, gemak en kwaliteit. Om u zoveel mogelijk inspiratie te bieden, hebben we voor u een overzicht keukenstijlen samengesteld.

Elke stijl keukens ziet u terug in onze online keukencollectie. Ga naar alle keukens.

Wilt u passend en eerlijk advies over de keukenstijl in uw woning, bezoek dan een van onze showrooms. Laat u informeren en inspireren!

Overlappen en combineren keukenstijlen

Keukenstijlen zien wij breed. Uw persoonlijke interpretatie van een keukenstijl maakt de keuken af. U kunt bijvoorbeeld:

 • Keukenstijlen laten overlappen zoals een landelijke keuken met een fornuis dat tegelijkertijd ook iets nostalgisch heeft.
 • Stijlen combineren zoals een moderne, witte hoogglans keuken met een robuuste tafel van onbehandeld hout.

 •  Meerdere keuken stijlen toepassen. Een witte keuken kan modern zijn. Maar een moderne keuken hoeft niet wit te zijn.

Alles kan. Alles mag. Het gaat om uw persoonlijke keuken stijl! U bent welkom voor advies!

Strakke keuken met eiland, compleet met apparatuur

Accentueer met keukenopstelling

Uw keukenstijl en opstelling start altijd met de vragen:

 • Welke functies heeft uw keuken
 • Hoeveel personen maken gebruik van de keuken?
 • Wat is de beschikbare ruimte en welke kaders zijn er zoals ramen en deuren?

De gekozen keukenopstelling mag dan voortkomen uit praktische overwegingen of de omvang van de beschikbare ruimte, soms kan het ook een bewuste keus zijn om met een opstelling de keukenstijl te benadrukken.

Landelijk moderne keuken met eiland in grijs, met fornuis en kastenwand

U wilt bijvoorbeeld een moderne design keuken. Kiest u dan voor een rechte keuken of een keuken zonder bovenkastjes, dan oogt deze nog strakker dan hij al was door de rechte lijnen van het keukenblok.

Zoekt u naar een landelijke sfeer, dan is een grote u-keuken met een fornuis in het middelpunt een keus die uw landelijke keukenstijl benadrukt. Zo kan de keukenopstelling meehelpen aan het accent dat u legt.

Keukenstijl en opstelling hoeven niet altijd samen op te gaan. Uiteraard is elke keukenstijl in elke keukenindeling te vinden. Een landelijke keuken kan ook landelijk zijn met een kookeiland, ondanks dat een kookeiland echt iets voor een moderne keuken is.

Het is maar net waar u accenten legt. U bent altijd welkom om uw mogelijkheden te bespreken en u te laten adviseren. Kom langs en drink eens een kop koffie met ons om het te bespreken.

Zwarte keuken met hout en marmeren aanrechtblad

Persoonlijke keukenstijlen

Onze klanten vormen een van onze belangrijkste inspiratiebronnen. De keukens die zij aanschaffen zijn altijd persoonlijk en een boeiende mix van keukenstijlen. Niet altijd kiest iemand voor puur de ene stijl of de andere.

U bent misschien ook wel iemand die daar tussen wilt zitten. Ook voor u hebben we aansprekende keukens. Bekijk onze klantervaringen voor alle persoonlijke keukens.

Tijdloze hoekkeuken in het wit, met zwarte apparatuur
Design keuken met eiland met greeploze fronten en dun aanrechtblad

Bekijk ruim 30 keukenstijlen

Ambachtelijke keukenstijl

Kwaliteit en duurzaamheid zijn belangrijk in ambachtelijke keukens. Ze zorgen voor knusheid, gezelligheid en een vertrouwd gevoel. Een ambachtelijke keuken heeft een rustige uitstraling. Hier passen geen tierlantijntjes. In de ambachtelijke keuken kun je diverse stijlen combineren.

In de ambachtelijke keuken worden veel onderdelen met de hand gemaakt en op maat. Een ambachtelijke keuken is meestal duurder omdat vaak duurdere houtsoorten worden gebruikt.

In onze collectie vindt u Residentic maatwerkkeukens. Deze pure, Hollandse en handgemaakte keukens doen al uw keukendromen uitkomen. Voor prijzen die nauwelijks hoger liggen dan de keuken prijzen uit onze reguliere collectie.

Landelijk moderne keuken van hout

Amerikaanse keukenstijl

In Amerikaanse keukens is groot het sleutelwoord en u hebt er veel ruimte voor nodig. Een Amerikaanse keuken vormt samen met de woonkamer een comfortabele leef- en woonruimte. Aan het kookeiland staan barkrukken.

Keukenapparaten mogen hier gezien worden. Zoals één of meerdere Amerikaanse koelkasten, een opvallende afzuigkap, een pizza-oven, een grote vriezer. De vloer bestaat vaak uit tegels.

Amerikaanse keukens ziet u in onze collectie terug. Lees over onze keukens met eiland voor keukens om in te wonen. Hier treft u elkaar voor de gezelligheid, of bent u online aan een hiervoor gecreëerde zitplek.

Chique keuken met bar en kastenwand, complete keuken met luxe uitstraling

Boerderijkeukens

Ze zijn er nog steeds en ze passen ook in moderne woningen: boerderijkeukens. Deze warme, levendige keukens laten zien dat koken meer omvat dan alleen eten bereiden.

Koken vult het huis met gezellige keukengeluiden en heerlijke geuren, doet huisgenoten en gasten zich welkom voelen en zorgt voor knusheid waar je je moeilijk uit los kunt maken.

De boerderij keuken roept deze sfeer op. Met modern fornuis, nostalgische spoelbak en klassieke kraan verenigen alle gezinsleden zich op een centrale plek.

Landelijke keuken

Buitenkeuken

We leven meer buiten en stellen daarom hogere eisen aan sfeer en comfort in onze tuin. We willen gezellig kunnen eten met het gemak van een buitenkeuken binnen handbereik.

Er zijn mobiele en vaste buitenkeukens. Een eenvoudige tuinkeuken heeft:

 • Een werkblad
 • Een kraan
 • Opbergruimte
 • Een koelkast

Een luxere buitenkeuken bevat ook een kookplaat, een vaatwasser en een oven en is uit te breiden met alle gewenste keukenapparatuur.

Ook met kasten en laden kunt u met een buitenkeuken alle kanten op. Persoonlijke smaak, de gewenste sfeer en budget bepalen welke grootte, indeling en materialen u kiest.

Cottage keuken

Cottage keukens roepen een landelijke, Engelse sfeer op. In deze keukens vind je geen felle maar neutrale kleuren. De keukenapparatuur is zoveel mogelijk weggewerkt. Zo ontstaat een kalme, ruime afdeling waar het genoeglijk leven is.

Hoe creëer je Engelse cottage keukens? Kies de vloer, handgrepen en keukenkasten van oud hout. De kraan van brons of koper met zwanenhals model.

Voor een ronde of vierkante spoelbak gebruikt u wit porselein. Marmer vindt u terug in de spatwanden en in het werkblad.

Marmer dringt ook door in andere keukenstijlen. Bekijk ook onze schitterende collectie marmerlook keukens.

Witte keuken van hout met beton

Country keuken

Een stijl die verwant is aan de cottage stijl is de country stijl. Ook deze is geïnspireerd door het Engelse platteland.

De typische country keuken ziet er zo uit:

 • hout en natuursteen
 • keukenfronten met een motief
 • handgrepen van porselein
 • deurknoppen van brons
 • gootsteen met zwartwit tegels, porselein of rvs
 • werkblad van massief hout, marmer, graniet of zandsteen

In de country keuken zijn bonte kleuren wel passend. U mag met kleuren spelen en kleuren combineren zoveel als u wilt. Daardoor kan het rommelig ogen in de countrykeuken, en dat mag in deze keukenstijl.

Keukenkraan met spoelbak en uitlekbakje

Design keuken

Design keukens kenmerken zich door strakke lijnen, hoogwaardige afwerking, bijzondere vormgeving, vaak greeploze fronten met aluminium en chroom en high tech apparaten.

Kleurverschillen worden gebruikt om de qua vorm interessante elementen van de design keuken extra te benadrukken.

Bij design keukens is de keuken als geheel ontworpen. Elk element is met voorbedachte rade geplaatst zodat alle onderdelen de compositie van de design keuken versterken. In deze keukens bent u ervan verzekerd dat alle gemakken u omringen.

Moderne design eiland met kastenwand. Voorzien van ATAG apparatuur.

Duitse keuken

Duitse degelijkheid is het kenmerk van Duitse keukens, evenals hoogstaande kwaliteit, soberheid en vakmanschap. Technische hoogstandjes brengen comfort aan zodat je in deze keukens werkelijk niks meer te wensen hebt.

De kleuren kunnen donker zijn in de Duitse keuken. De verlichting is niet uitbundig en dat hoort in deze stijl. Op allerlei manieren kunt u voorkomen dat een Duitse keuken somber oogt. Laat u adviseren in de showroom.

Ps. als u op zoek bent naar een keuken uit Duitsland, dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij leveren Duitse keukens, rechtstreeks vanaf de fabrikant.

Zwarte Duitse keuken in rechte opstelling

Ecologische keuken

Duurzame materialen worden belangrijker. De ecologische keukenstijl is duurzaam en milieuvriendelijk. Elementen in de ecologische keuken worden met zorg geselecteerd.

Eén van de criteria is bijvoorbeeld of de materialen herbruikbaar zijn en of er geen of weinig chemicaliën in verwerkt zijn. Zoals FSC-hout, bamboe en natuursteen.

Bij aanrechtbladen kun je denken aan natuursteen, gerecycled glas of rvs.

Greenline keukens zijn ecologische keukens van het milieuvriendelijke BioBoard. BioBoard zorgt voor 37% minder hout tijdens de productie. Greenline keukens vindt u in onze Excellentic collectie. Deze duurzame keukens bieden u ongekend veel mogelijkheden.

Rode keuken

Eiken keukens

Eiken keukens zijn weer terug van weggeweest. Maar dan anders. Modern en aansluitend bij de vraag naar hout in het interieur, natuurlijke materialen, robuuste elementen en een moderne sfeer.  

Met name eikenhout is erg populair in de moderne inrichting. Zeker nu keukens fungeren als het warme, kloppende hart van het huis zijn eiken keukens ook populairder geworden. Tegen de warmte van eikenhout kan bijna niets anders op.

Trendy is de eiken keuken met beton. Eiken keukens zijn er van het merk Old Wood.

Massief houten keuken met eiland

Franse keuken

Franse keukens hebben een rustieke uitstraling en ademen een authentieke, landelijke sfeer. Typerend voor de Franse keukens zijn de keukenkasten: deze zijn meestal voorzien van opgelegde en verdiepte panelen die de landelijke sfeer benadrukken.

Warm eikenhout en kersenhout wordt vaak gebruikt in Franse keukens. Om de authentieke uitstraling van de keuken te versterken wordt de keuken afgewerkt met sierranden.

Het aanrechtblad is meestal van een natuurlijk materiaal. Steen en beton zijn favoriet. Gecombineerd met zomerse pastelkleuren en elegante neutrale kleuren is dit de typisch Franse keuken! 

Soms verwerken we een fellere kleur in de tegels van de spatwand. Ook een toets van zwart komt regelmatig voor in Franse keukens.

Originele keukendecoratie ontbreekt niet in de Franse keuken. Decoratieve elementen zoals bordenrekken, een antiek servies achter glazen vitrines, oude keukenpannen en keukengerei van vroeger maken de Franse keuken extra gezellig.

Klassieke keuken accessoires

Gesloten keuken

Een gesloten keuken heeft vier voordelen.

 • U hoeft de stijl van de keuken niet af te stemmen op uw interieur. Hebt u graag uw woonkamer in klassieke sfeer, in uw keuken werkt u wellicht liever met strakke materialen en contrasterende kleuren zoals zwart en wit.
 • Niemand kijkt op uw vingers terwijl u bezig bent. Soms kan het gewoon heel handig zijn om in alle rust koffie te zetten, zeker als u veel bezoek hebt! En als het wat rommelig is heeft niemand er last van.
 • Geluiden vanuit een gesloten keuken zijn minder hoorbaar in het zitgedeelte. U hoeft dus niet per se te kiezen voor extra stille keukenapparatuur.
 • Geuren dringen minder snel door in uw woonkamer.

Een nadeel van een gesloten keuken is dat je minder contact hebt met anderen. Daarom moet een gesloten keuken bij je passen.

Beschikt u over een open keukenruimte en wilt u liever een gesloten keuken? Een wand is zo gezet. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om uw keuken af te schermen. Denk bijvoorbeeld aan onze vele mooie hoekkeukens met bar.

Gesloten keuken in zwart wit

Greeploze keukens

Ooit begon het prestigieuze merk SieMatic (onze vestiging Keur Keukens Haarlem heeft mooie SieMatic keukens) met de productie van greeploze keukens. Zij wisten vernuftig design te combineren met geavanceerde technieken die de gebruiker in de keuken alle comfort verschaffen.

Nu zijn greeploze keukens nog steeds exclusief, maar in allerlei prijsklassen leverbaar. Er zijn al goedkope keukens in greeploos. We maken u graag wegwijs in onze budget keukens of onze greeploze showroomkeukens.

Greeploze keukens zijn populair vanwege hun ultra strakke uitstraling. Greeploze fronten maken het in de keuken mogelijk om met een doorlopend, ononderbroken lijnenspel te werken.

Greeploze keuken met kastenwand

“Op advies van de verkoper hebben wij gekozen voor dichte panelen met doorlopende greeplijst. Deze rvs-greeplijst is dus niet overal functioneel, maar omdat de lijn rondom het keukeneiland doorloopt zijn de keukenfronten wel mooi in balans,” Johan Noom uit Scherpenisse. Lees zijn hele klantervaring.

Greeploos wordt doorgezet in keukenapparatuur. Hier verschijnen ook greeploze modellen. De openingstechnieken van greeploze lades en deuren worden steeds geavanceerder. Met een simpele 'touch' veert de kast- en ladedeur al zachtjes open. Praktisch!

Greeploze keuken design, met eiland en kastenwand
Industriële keuken in parallelle opstelling

Grijze keukens

Liefhebbers van beton zullen bij onze grijze keukens niet weg te slaan zijn. Lichtgrijze betonnen werkbladen combineren harmonieus met lichtgrijze keukens tot een echte ton-sur-ton sfeer.

Contrast creëert u met een grijs betonnen werkblad en donker antracietgrijze keukenfronten. Net wat u wilt.

Onze collectie grijstinten is breed en de maatwerkkeukens zijn in elke RAL, Sikkens en NSC kleur te verkrijgen.

De grijze landelijke keuken is echt van nu en noemen we apart. Hier kunt u een warme nostalgische sfeer mixen met trendy grijs en beton. Liefhebbers van landelijke nostalgie vallen voor de grijze landelijk keuken!

Grijze keuken met schiereiland, voorzien van luxe apparatuur van Miele

Hoogglans keukens

Een speciaal soort moderne keukens vormen de hoogglans keukens. Met hun fraaie, blinkende lak hebt u echt een keuken die er spiegelglad, chique en superieur uitziet!

Onze hoogglans keukens zijn in elke RAL, Sikkens en NSC kleur verkrijgbaar. Witte hoogglans keukens en zwarte hoogglans keukens spannen de kroon.

Kiest u liever voor een bedeesdere uitvoering van hoogglans? Matglans zorgt ook voor een chique look, maar dan iets meer ingetogen. Prachtig in chique keukens!

Hoogglans keuken met schiereiland

Houten keukens

Waren ze in de jaren ‘70 een beetje simpel en soms alternatief, tegenwoordig geven we heel wat meer fleur aan houten keukens!

Onze houten keukens zijn bijzondere ontwerpen waarin u zich thuis voelt. Warm en natuurlijk, houten keukens omarmen je. Van steigerhouten keukens, houtlook keukens tot massief houten keukens en onze doorleefd houten keukens collectie van Old Wood, keus is er zat!

Omdat keukens van hout van zichzelf al een warme uitstraling hebben, maakt dit het combineren makkelijker èn spannender.

Eiken houten keuken met greeploos front en in hoekopstelling

In het oog springende materialen, krachtig en warm gecombineerd met een strak en functioneel ontwerp en moderne elementen zoals witte hoogglans zorgen voor een verrassend samenspel van verschillende keukenstijlen.

Denkt u bijvoorbeeld eens aan keukens van hout met vintage- en retromaterialen of een stoer betonnen aanrechtblad.

Greeploze houten hoekkeuken met houtlook fronten

Industriële keuken

Robuuste materialen die dominant aanwezig zijn zoals beton, staal en hout kenmerken de moderne, karakteristieke en industriële keuken. Vaak wordt in de industriële keuken rvs gebruikt omdat het een industrieel karakter heeft, makkelijk te reinigen is en dus hygiënisch is.

Beton komt ook veel voor vanwege de ruwe uitstraling van dit materiaal. Vaak worden rvs en beton gecombineerd met de warme uitstraling van (oud) hout om zo een balans te vinden tussen zakelijke robuustheid en gezelligheid.

Industriële houten hoekkeuken met ijzeren wandrekken en NEFF apparatuur

Bij de inrichting van de industriële keuken zijn optimaal ruimtegebruik en efficiëntie belangrijk. Hierdoor ogen industriële keukens strak en minimalistisch. De inrichting in een industriële keuken is van functionele aard.

Zo zijn er veel ophangpunten voor potten, pannen en ander kookgerei, zodat deze makkelijk te pakken zijn. Een onbewerkte, gemetselde wand vormt een schitterend decor in de industriële keuken.

Ruw metselwerk gecombineerd met beton, staal, hout en een gietvloer, betonnen vloer of oude houten planken maakt uw industriële keuken af. Ook koperen accessoires doen het ontzettend goed in deze speciale keukens.

Keuken industrieel design, met moderne elementen en hoogwaardige apparatuur

Italiaanse keuken

Voelt u zich aangetrokken tot de levendigheid, frivoliteit en passie van de Italianen? Houdt u van kleuren en glazen elementen? Dan kan de Italiaanse keuken iets voor u zijn.

Gekleurd glas vinden we in deze keukenstijl in de bovenkastjes en deuren van servieskasten. Ook gestraald glas, mat en helder glas zijn aanwezig.

Een Italiaanse keuken heeft veel accessoires, deze zijn felgekleurd. Ze doen het ook goed in een zwart wit keuken met marmer aanrechtblad. Inclusief koffiecorner geeft zo’n keuken aan het koffiedrinken een Italiaanse beleving.

Landelijke houten keuken met eiland

Jarendertig keuken

Wat in een jarendertig keuken te zien is, is over het algemeen pure nostalgie uit grootmoeders tijd. Een kroonluchter, een houten of geblokte stenen vloer en aandacht voor brocanterie.

Op ambachtelijke wijze vervaardigde keukens of onderdelen daarvan stralen de optimale 30’er-jaren sfeer uit.

 • De vloer van de jarendertig keuken is meestal van brede houten planken of visgraatparket met hoge plinten. Ook een zwart-wit geblokte tegelvloer is gebruikelijk in de keuken van die tijd.
 • Deurtjes en panelen in de jarendertig keuken zien we met een afwerking in twee kleuren. De kozijnen en posten worden meestal in dezelfde kleur in hoogglans afgewerkt, met een basiskleur van crème wit tot zachtgeel.
Landelijke keuken
 • Bordenrekken, pannenrekken en open kastjes hebben een zichtbare plek in de jarendertig keuken. Het glas van deurtjes is vaak glas in lood, zowel blank als gekleurd. Glas wordt ook gebruikt voor plankjes en ornamenten zoals kroonluchters, kandelaars en kristal.

Ook zien we kleine, ongelijkmatige tegeltjes aan de wand, in de spoelbak of als werkblad. Vooral zwart-crème witte tegeltjes komen goed tot hun recht.

 • Maar ook een werkblad van Belgisch hardsteen of natuursteen is zeer geschikt. Hier past een authentieke porseleinen spoelbak in oude stijl, gecombineerd met een moderne kraan met nostalgische uitstraling.
 • De handgrepen zijn in de stijl van de jaren dertig zoals penkrukken. Jarendertig keukens zijn afgemaakt met betimmering van radiatoren, binnenluiken en lambrisering.
Composiet aanrechtblad

Moderne keukens in jaren dertig stijl zijn nog steeds geliefd. Het verschil met de authentieke jarendertig keukens is:

 • Meer aandacht voor ergonomie; zo vindt u vaker ovens op borsthoogte.
 • Meer en luxe keukenapparatuur zoals een vaatwasser, stoomoven en inductiekookplaat.
 • Meer aandacht voor comfort zoals softclose sluitingen.

Ontdek de sfeer van jaren dertig keukens en ontdek of het bij u past.

Klassieke keukens

Ook voor de klassieke smaak vindt u bij ons fraaie keukens. Onze klassieke keukens combineren de stijl van vroeger met een rijke afwerking.

In landelijke keukens komt nostalgie ook terug. Dat zie je bijvoorbeeld in gekaderde fronten. Het verschil tussen een landelijke keuken en een klassieke keuken is dat een landelijke keuken soberder en robuuster is.

Klassieke keukens tonen chique door royale en sierlijke accessoires zoals in echte landhuiskeukens. Beeldbepalers zijn warme kleuren, ornamenten, Engelse of soms barokke details, sierlijsten, glimmende materialen zoals gelakt hout en natuursteen, helder witte lak, glimmende handgrepen, kortom, alles fraai.

Goudtinten, marmer, een antieke kraan en ronde kastgrepen accentueren de klassieke sfeer.

Klassieke kleine keuken in wit

Landelijke keuken

Wonen landelijke stijl belooft sfeervolle gezelligheid, rust en de geborgenheid van de boerenkeukens van vroeger. In onze collectie landelijke keukens vindt u dit terug.

Qua materiaal kom je veel hout en andere natuurlijke materialen tegen in landelijke keukens. Lichte kleuren als crème en eikenwit en keukenkasten met uitgefreesde motieven geven de landelijke keukens hun karakter.

De keukentafel moet donker van kleur zijn of helemaal wit. Uiteraard mag in de echte landelijke keuken een opvallend fornuis niet ontbreken want dit roept het authentieke gevoel van vroeger op.

Ook de afwerking is landelijk. Denk aan nostalgische handgrepen en prachtige sierschouwen die uw keuken tot een ornament maken. Gecombineerd met de modernste apparatuur maakt dit moderne keukens in landelijke stijl gerieflijk.

Landelijke keuken met kastenwand. Uitgerust met modern apparatuur, zoals fornuis.

Landelijk moderne keuken

De sfeer van het landelijke spreekt u aan, maar elementen van moderne keukens ziet u ook wel zitten. Zoals een betonnen aanrechtblad, dat vroeger nog niet voorkwam. Of een keuken zonder bovenkasten, wat ook iets is van de laatste tijd.

We hebben de landelijke stijl aangevuld met moderne toepassingen in een aansprekende collectie landelijk moderne keukens. Lees ons blog over de keuken landelijk modern.

Modern landelijke keuken van hout, met kookeiland en kastenwand
Een wit met goud kleurige SieMatic keuken in Pure stijl

Maatwerk keukens

U wilt een keuken kopen en u hebt bijzondere keukenwensen. Voor u hebben wij een speciale lijn samengesteld waarbinnen u uw keuken op maat kunt samenstellen.

De maatwerkkeukens worden in Nederland gemaakt onder de naam Residentic, en inmiddels hebben we er al weer heel wat jaartjes ervaring mee. Een pluspunt van deze keukens is, dat u geen maatwerkprijzen betaalt.

De keukenprijzen zijn nagenoeg identiek aan de prijzen van keukens uit onze reguliere collectie. Wilt u onderscheidende, ambachtelijke keukens? Wij prijzen Residentic van harte aan!

Landelijke maatwerk keuken

Marmerlook keuken

Marmer is kostbaar bouwmateriaal. Kiest u voor een marmerlook keuken, dan geeft u uw keuken een pure en zeer exclusieve uitstraling.

Het eeuwenoude materiaal van marmer toont rijk en luxe. Of het nu verwerkt is als marmerlook of massief keuken marmer, we weten zeker dat uw keuken bijzonder wordt met een marmer aanrechtblad, marmer kasten of een gemarmerde achterwand.

Diverse kleuren, aderingen en patronen!

Zwart werkblad en achterwand in marmerlook

Moderne keukens

Strakke lijnen, gladde afwerkingen en minimalisme kenmerken onze moderne keukens. Ze zijn er in alle opstellingen, elke kleur. Van fronten met houtlook, hoogglans tot matlak.

In onze strakke keukens vindt u doordachte ontwerpen, onder meer met greeploze kasten, lades en weggewerkte apparatuur. Vaak wordt gekozen voor kleurcontrasten, zoals lichte keukenfronten en een donker werkblad. Qua details past hier een fraaie design kraan, een strak vormgegeven afzuigkap (of geen!) en zakelijke materialen zoals rvs, chroom, metaal en glas.

Zoekt u naar design keukens waarin zelfexpressie alle ruimte krijgt? Bekijk dan eens de SieMatic keukens in Haarlem.

Moderne eilandkeuken met zwarte kastenwand

Nostalgische keuken

Verwant aan de landelijke keukens zijn nostalgische keukens. Ook deze keukens roepen de sfeer op van ouderwetse warmte en gezelligheid.

Nostalgische keukens onderscheiden zich van landelijke keukens in hun ambachtelijke details zoals ijzeren handgrepen, een granieten werkblad, een keramische spoelbak, klassieke kranen en een stenen of houten vloer.

Ook vind je in een nostalgische keuken geen enkel modern detail. Betonnen werkbladen kom je hier niet tegen, een inductiekookplaat evenmin.

Goedkope Scandinavische keuken, met zwarte houtlook fronten en witte aanrechtblad

Open keuken

Een open keuken heeft twee voordelen die iedereen aanspreken:

 • Totale woonruimte lijkt groter.
 • Alle bezigheden zoals koken, de vaat doen, tafel dekken en sociale contacten lopen in elkaar over. Dit is gezellig en past bij een moderne leefstijl waarin de keuken een ontmoetingsplek wordt.

Steeds vaker kiezen mensen na een keukenrenovatie of de aankoop van een nieuwe woning voor een open keuken. Soms door een wand tussen keuken en woonkamer te verwijderen. Soms zelfs door de functie van beide ruimtes om te wisselen, zodat er een grote leefkeuken ontstaat en een klein apart woongedeelte. Eric en Lucy van der Schild uit Oegstgeest draaiden hun keuken en woonkamer om. Lees hun klantervaring.

Modern hoogglans keuken met eiland en kastenwand

In de open keuken kiest u voor kleuren en materialen die aansluiten op uw interieur. Een moderne inrichting vraagt om een design keuken, een hoogglans keuken of een greeploze keuken. Een landelijke inrichting valt weer heel mooi uit met een houten keuken bijvoorbeeld.

In een open keuken is het belangrijk dat:

 • Kleur en materiaal zijn afgestemd op uw interieur
 • U kiest voor stille keukenapparatuur
 • In uitstekende afzuiging wordt voorzien
 • De keukenopstelling doordacht is omdat je vaker met meerdere personen tegelijk in een open keuken bent.

Word ook enthousiast van een van onze aansprekende keukenopstellingen voor de open keuken. Denk aan de hoekkeuken met bar, de keuken met kookeiland, de keuken met kastenwand.

Witte chique keuken met eiland, bar en kastenwand

Retro keuken

De retro-stijl verwijst vaak naar de jaren ‘50 waarin felle kleuren, organische vormen en patronen populair waren. De retro-keuken van vandaag combineert de vrolijkheid van toen met de gemakken van nu!

De retro keuken is vrolijk van kleur. Pasteltinten en felle tinten wisselen elkaar af. Keukenkastjes in het geel, blauw, of zelfs roze zijn dan ook niet vreemd.

Patronen zijn ook een kenmerk van de retro-stijl, hoewel ze in de hedendaagse retro-keukens maar weinig worden toegepast. Patronen ogen vaak druk en zeker in combinatie met kleuren. Een combinatie die niet iedereen meer aandurft.

De retro keukens die patronen hebben blijven aan de rustige kant en beperken zich tot stippen en cirkels in een beperkt deel van de keuken.

Retro keuken met eiland in zwart hout

Een veilig alternatief is de keuken met achterwand in retro-look. Wilt u ooit deze wand aanpassen, dan vereist het geen grote keukenrenovatie.

Retro keuken kopen? Ook in keukenaccessoires ziet u de retro-stijl terug. Retro-keukenapparatuur heeft vaak afgeronde hoeken. Ronde, losstaande, glimmende en mooi gekleurde keukenapparaten zijn echte eyecatchers. Zoals een felrode Amerikaanse koelkast of een vrijhangende retro afzuigkap bijvoorbeeld.

Ontdek in onze keukens de plek van moderne keukenapparatuur in een retro jasje, maar decoratie en design dat uw keuken een wow-effect geeft.

Rechte tijdloze keuken in groene kleur

Romantische keuken

Kenmerkend voor de romantische keuken zijn pasteltinten. Blank houten keukenfronten, oudroze of oudblauwe kastdeuren, mintgroene elementen. De romantische keuken is dromerig en vrouwelijk.

Kaarsen, waxinelichtjes, kussens en plaids passen in de romantische stijl. Bloemen zijn onmisbaar in deze keuken, echt of van zijde, evenals teksten op krijtborden.

Vintage accessoires staan hier leuk! Een roze broodrooster, een oude klok. Een ruw afgewerkte keukentafel en keukenstoelen wekken de perfecte nostalgische sfeer.

Romantiekliefhebbers kiezen het liefst voor zachte, natuurlijke keukenkleuren. Wit, pasteltinten zoals roze en blauw, maar ook koraal, abrikoos, zacht terracotta en violet domineren de romantische keuken.

Friese witjes groen tegel achterwand keuken

Rustieke keuken

Eikenhout is geliefd in de rustieke keuken. Het liefst zijn ook de eettafel, de stoelen en de vloer van eikenhout. Vaak is het plafond van houten balken of zijn deuren stoer bevestigd in eiken deurstijlen.

Passende tegels zijn keramiek, porselein, glas en natuursteen. Een robuuste schouw hoort thuis in de rustieke keuken evenals een prachtig fornuis.

Een rustieke keuken is van alle tijden. Met eigentijdse accenten zoals zwart metalen handgrepen of wandplanken met zwartmetalen dragers maakt u hem van nu. Ook een kastenwand met horizontaal geplaatste keukenapparaten geeft de rustieke keuken een moderne gloed.

Modern landelijk keuken handgreep van staal

Sobere keuken

Ton-sur-ton vinden we terug in sobere keukens. Bij ton-sur-ton worden verschillende tinten van dezelfde kleur toegepast. De kleurschakeringen zorgen voor een warm effect dat aan sobere keukens iets extra’s geeft. Denk aan houten keukens in rustieke tinten zoals aardetinten.

Houdt u van wonen landelijke stijl, dan spreken deze sobere keukens u aan.

Met dat beton zich meer laat toepassen in de keuken, heeft dit onze ontwerpers geïnspireerd tot mooie sobere keukens. Het matte, grijze materiaal geeft weer tal van nieuwe ontwerpmogelijkheden waardoor compleet andere keukens ontstaan!

Beton geeft een traditioneel rustieke keuken een modern uiterlijk.

Luxe grijze eiland keuken met houten kastenwand

Steigerhouten keuken

Steigerhout is in korte tijd razend populair geworden. Zoekt u een houtsoort met een stoer karakter, dan is de steigerhouten keuken op z’n best. Tegelijkertijd is dit stoere materiaal warm en natuurlijk. De basis van een eigentijdse moderne keuken!

Het leuke aan steigerhout keukens is, dat je dit kunt doorvoeren in de rest van het interieur. Zoals bijvoorbeeld een steigerhouten salontafel. De favoriet van nu!

Steigerhouten keuken met landelijke uitstraling

Tijdloze keuken

Hoeft voor u een keuken niet uitgesproken trendy te zijn? Kies een ontwerp dat altijd mooi is met neutrale kleuren en elementen.

Een concept dat niet in een bepaald hokje is onder te brengen, maar soberheid en functionaliteit uitstraalt. Een witte keuken met een antraciet composiet aanrechtblad is een mooi voorbeeld van een tijdloze keuken.

Ook tijdloze keukens kunnen de klasse van dure keukens uitstralen. Kies dan voor een hoog afwerkingsniveau zoals hoogglans kastdeuren, een glimmend aanrechtblad en stijlvol zwarte keukenapparatuur.

Tijdloze rechte keuken met kast

Witte keuken

De kracht van een witte keuken schuilt in z’n veelzijdigheid. Een witte keuken past net zo goed in een klassiek interieur als in een modern interieur. Het is maar net welke afwerking, welk werkblad en welke handgrepen u kiest.

Een witte keuken kan tijdloos zijn, maar juist ook een smaakmaker in het interieur. Dat kan goed want wit combineert met alle kleuren en materialen.

Dan kiest u voor een opvallende opstelling zoals een keuken met kookeiland, witte hoogglans keukendeuren en een wand van houten keukenkasten. Warm, opvallend en superieur.

Klassiek witte keuken met schouw en bovenkasten

Kenmerkend voor de witte keuken is dat er ontzettend veel tinten wit gebruikt kunnen worden. Kies bijvoorbeeld tussen crème-wit tot ijswit en alles wat ertussen zit.

Kenmerkend voor een witte keuken is ook dat de entourage sfeerbepalend is. Combineert u met hout, dan ontstaat een warm natuurlijke keuken. Beperkt u zich tot wit hoogglans, dan omgeeft u uw keuken met een zakelijk karakter.

Zo kunt u met wit alle kanten uit, ook de kant van de romantische keuken.

Moderne witte keuken met greeploos front

Woonkeuken

Kwamen we woonkeukens vroeger veel tegen in boerderijen, het combineren van wonen, leven, koken, eten en ontmoeten wint aan populariteit. Ook in de stad!

Het allernieuwste is dat de keuken midden in de woonkamer wordt geplaatst. En dan in dezelfde kleuren en materialen, zodat de keuken opgaat in de ruimte.

Onze vestiging in Haarlem heeft aansprekende keukenconcepten van SieMatic die zijn gecreëerd rondom dit idee.

Een modern idee om een woonkeuken een aparte, knusse plek te geven in een grote ruimte, is een verlaagd plafond. Dit zorgt voor een visuele scheiding tussen de keuken en het zitgedeelte, zonder dat muren de ruimte beperken.

Een verlaagd plafond is ook praktisch om een modern afzuigsysteem onzichtbaar in te verwerken.

Woonkeuken met eiland zwart

Een halfhoge wand als ruimteverdeler vormt de perfecte schakel tussen wonen en koken. De muur is niet langer een passief vlak om meubels tegenaan te zetten, maar een functioneel element waar (keuken)meubels en horizontale panelen aan opgehangen worden. 

Woonkeukens kunnen uit zeer veel verschillende materialen bestaan. Van hout tot fineer of laminaat. Van roestvrijstaal tot glas. Ook voor de werkbladen kunnen we kiezen uit een onuitputtelijke hoeveelheid soorten materialen.

Qua vormen, stijlen, materialen, kleuren en afwerkingen is vrijwel alles mogelijk. Favoriet is de keuken met kookeiland en de u-keuken als woonkeuken. In opkomst is de hoekkeuken met bar, die een woonkeuken mogelijk maakt in de kleine woning.

Woonkeuken modern

Kiest u voor één keukenstijl? Of combineert u graag meerdere keukentrends zoals houten keukens met zwart staal of witte hoogglans keukens met eikenhout?

Durf met ons over keukenstijlen heen te kijken en maak uw persoonlijk keukenontwerp. Dat zijn de keukens waarin u zich thuis gaat voelen. Wij denken graag met u mee.

Als specialist met ruim een kwart eeuw ervaring hebben we al veel soorten keukens verzorgd. Nergens treft u een bredere collectie keukens en een uniekere werkwijze.

Showroom Artic Keukens Utrecht

Bij DB KeukenGroep vindt u netto lage prijzen voor alle keukenstijlen, enorm inkoopvoordeel, unieke service van een familiebedrijf en focus op langetermijnrelaties. Wij streven naar de allerhoogste klantwaardering!

Profiteer van onze vier ijzersterke beloftes en ontdek waarom meer dan 2100 klanten ons gemiddeld beoordelen met een 9,7.

Ontdek de meerwaarde van ons keukenbedrijf en bezoek een van onze acht inspirerende keukenshowrooms.

Bekijk ruim 200 keukens
Arma-Keukens-en-Sanitair-showroomoverzicht-3