Ruil je waterkoker in voor een Quooker Klik hier

Menu

Maak een afspraak

Wist u dat een vaatwasser op 42 cm hoogte veel fijner is?

Wat gek eigenlijk dat we het normaal vinden om altijd maar met een kromme rug de vaatwasser in en uit te ruimen. Of gaat u keurig door uw knieën om uw rug te sparen?

De meerderheid van de mensen neemt die moeite niet. Met als gevolg soms pijnlijke rugklachten.
Toch hoeft dit niet meer tegenwoordig. Je kunt je vaatwasmachine op 42 cm hoogte (kniehoogte) laten monteren.

De verhoogde vaatwasser maakt deze parallel keuken extra praktisch

U zult zien wat dat scheelt. In de extra ruimte die onder de vaatwasser ontstaat, kunt u bijvoorbeeld een lade laten maken. Dat is een mooie plek voor keukendoeken, tafellakens en servetten.

En u maakt direct weer optimaal gebruik van de beschikbare ruimte in uw keuken.
Maak uw wensen met betrekking tot de installatie van uw keuken kenbaar aan uw keukenadviseur.

Wanneer uw keukenspecialist werkt met eigen montageteams, dan zal deze goed kunnen toezien op de uitvoering van al uw wensen.

Wist u dat een oven op ooghoogte handiger en veiliger is?

Een oven op kniehoogte is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend. Vroeger zag je ze op deze hoogte in alle keukens en was het ook niet meer dan normaal dat je door je knieën ging om een schotel uit de oven te vissen.

Gelukkig kan dat nu veel ergonomischer met een oven die je plaatst op ooghoogte. Dit is ook nog eens veiliger wanneer je een kokendhete schotel in je handen hebt. En een oven op ooghoogte is een rustiger idee wanneer er kinderen rondlopen.

Geen kinderhandjes meer die de oveninstellingen veranderen of de ovendeur opendoen. Zo loop je ook makkelijker even bij de oven vandaan wanneer hij aan staat.

Wist u dat steeds meer mensen het gemak van inductiekoken ontdekken?

Traditiegetrouw koken de meeste mensen in Nederland nog op gas. Gas is goedkoop, maar er kleven ook nadelen aan, want op gas koken duurt soms lang.

En het schoonmaken van een gaskookplaat is geen snelle klus, en al helemaal niet wanneer je iets hebt laten aanbranden of overkoken.
Daarom ontdekken steeds meer mensen de inductiekookplaat. Koken op inductie gaat namelijk vele malen sneller.

En de stelen van je pannen worden niet heet. Bovendien maak je een inductiekookplaat snel en makkelijk schoon want er zijn geen lastige hoekjes en geen pitten die lelijk worden.
Kookt u momenteel op gas en denkt u dat overstappen voor u geen optie is? Gelukkig wel.

U kunt overstappen op inductiekoken zonder uw complete keuken te vernieuwen. Een inductiekookplaat past namelijk in de uitsparing van een gaskookplaat. Het enige wat u dan nog nodig hebt, is een extra groep in uw meterkast. De meeste keukenspecialisten kunnen dit voor u aanleggen.

Wist u dat u met een eenvoudige ingreep uw keukenkastjes netter kunt organiseren?

Ladekastjes

In keukenkastjes kan snel een rommel ontstaan. Opgestapelde bakjes, omgevallen kruidenpotjes, half open verpakkingen en wat je al niet meer kunt bedenken.

Dat komt vaak omdat je in een kastje met planken slecht overzicht hebt over al je spullen. En net wanneer je iets achteraan nodig hebt, veeg je alles omver. Maar hier kunt u wat aan doen. Hebt u geen nieuwe keuken nodig? Dat hoeft ook niet.

U kunt al vanaf 110 euro een korf met geleiding laten plaatsen achter het deurtje van een standaard 60-cm kastje. U zult zien, geen wanordelijke toestanden meer. Alles heeft z'n plekje, je hebt goed overzicht over wat je in huis hebt en je kunt overal goed bij.

Ook bij dat achterste potje! Vraag ernaar bij uw keukenspecialist.
Bent u in bezit van een aantal ladekasten, hebt u wel eens nagedacht over wat je in de bovenste lades zet, de middelste en de onderste? Waarom zou je de dingen die je meerdere keren per dag gebruikt niet in de bovenste la zetten?

En waarom zou je jezelf kwellen met het tillen van zware pannen? Geef ze zo hoog mogelijk een plek, u zult zien wat dat scheelt.

Kleine witte hoekkeuken met brede lades voor veel opbergruimte
Blauwe ronde hoekkeuken, hoekkast

Hoekkastjes
Een hoekkast met planken is niet de meest eenvoudige kast in het gebruik. De dingen die vooraan staan, dat gaat nog wel. Maar wat als je iets uit de hoek nodig hebt.

Terwijl je half gekronkeld in je kast ligt om een zware pan te pakken, stoot je ook nog eens overal tegen aan op de terugweg naar boven. Hier kunt u wat aan doen.
Je kunt tegenwoordig het binnenwerk van deze kasten laten vervangen door een carrousselconstructie.

Dan zwieren de uitzwenkbare plateaus aan je voorbij na een simpele draai aan de kastdeurtjes. Voortaan heb je al je keukengerei voor het grijpen. Vraag bijvoorbeeld naar een Le Mans kast bij uw keukenspecialist.

Wist u dat je in een ergonomisch ingerichte keuken fijner werkt?

Waarom zou je de halve keuken doorkruisen om een stapel pannen vanuit de vaatwasser op te ruimen? Het is veel handiger om een opslagkast ernaast te kiezen. Vanuit de vaatwasser berg je de vaat met dezelfde beweging op. Dat scheelt tijd en energie.

Of u linkshandig bent of rechtshandig, dat maakt ook echt uit. Het heeft invloed op de positie van de bevoorradingszone (voorraadkasten), de werkzone, de kookzone en de waszone. Er zijn uitgekiende concepten zoals bijvoorbeeld Dynamic Space by Blum, waarin is nagedacht over de meest ergonomische indeling van keukens.

Er zijn keukenspeciaalzaken waarvan de medewerkers getraind zijn in deze concepten. Het is verstandig om u hierover te laten adviseren. Het zorgt ervoor dat u uw keuken na twintig jaar nog steeds fijn en handig vindt!

Houten Keuken, Parallel

Wist u dat u uw keuken snel en makkelijk een facelift kunt geven?

Ongetwijfeld is er goed nagedacht over het design, de stijl en de kleur van uw keuken toen u hem jaren geleden uitkoos. Maar het kan gebeuren, dat u er na een aantal jaren op uit bent gekeken. Ook al is uw keuken nog steeds zo lekker handig. Hier kunt u op een eenvoudige manier wat aan doen, namelijk een keukenrenovatie.

U kunt bijvoorbeeld uw oude frontjes laten vervangen door hoogglans deurtjes met een nieuwe, frisse tint en een moderne profilering. Zo geeft u uw keuken weer een eigentijdse touch zonder een ingrijpende verbouwing.

Ook kunt u uw tegels vervangen door stucwerk wanneer u echt bij de tijd wilt zijn. Uw keukenspecialist kan een spatrand plaatsen, zodat de onderste helft van de achterwand beschermd is tegen vocht- en vetspetters. Ook dit geeft een bijzonder frisse look.

Wist u dat je meer achter de werkruimte dan achter de spoelbak staat?

In veel keukens zie je de spoelbak voor het raam geplaatst zodat je lekker naar buiten kunt kijken terwijl je bezig bent. Maar hebt u wel eens nagedacht of u hier ook daadwerkelijk de meeste tijd doorbrengt?

In de praktijk staan we vaker achter de werkruimte die zich tussen de kookplaat en de spoelbak bevindt. Denkt u bijvoorbeeld maar eens aan het uitstallen van ingrediënten, groente snijden, brood smeren en taarten bakken.

Veel logischer is het om uw werkruimte voor het raam te kiezen.

Zwarte hoekkeuken

Wist u dat een aanrechtblad niet te hoog en niet te laag moet zijn?

De hoogte van een aanrechtblad bepaalt of u lekker kunt werken, of niet. Het is natuurlijk nooit goed om met opgetrokken schouders je groenten te snijden.

Wanneer dat het geval is, dan is uw werkblad zeker te hoog en ontwikkelt u pijnlijke rug- en schouderklachten. Het uitgangspunt voor de hoogte van uw aanrechtblad is dat uw arm, wanneer in een hoek van negentig graden gebogen, 0 cm tot 5 cm boven uw werkblad moet uitkomen.

Landelijke keuken in mooie hoekopstelling

Dan maakt het ook nog uit of u kookt op gas of op inductie. Een gaskookplaat heeft pannendragers, waardoor uw pannen hoger uitkomen. U kunt ervoor kiezen om een verlaagde kookplaat te nemen, zodat u goed in uw pannen kunt blijven kijken zonder op uw tenen te staan.

Hebt u bijvoorbeeld een kastje onder uw kookplaat, dan zou u kunnen kiezen voor een kastje met een hoogte van 65 cm in plaats van de standaard 78 cm. Is uw werkblad te laag? U kunt eenvoudigweg uw keukenblad vervangen door een dikker aanrechtblad. U zult zien dat dat verschil maakt.

Wist u dat de L-vormige keuken, hoewel populair, minder ergonomisch is?

In veel woningen zie je nog altijd keukens in L-opstellingen, de bekende hoekkeuken. Hoewel populair, zijn deze opstellingen echt niet altijd de meest praktische.

Je maakt nog al wat meters wanneer je van het ene eind naar het andere gaat. Veel praktischer is een U-vorm, of een keuken met een kookeiland. Zelf sta je centraal en met één armbeweging heb je letterlijk alles binnen handbereik.

Er zijn keukenspecialisten die u kunnen helpen uw keuken ergonomisch in te richten. Vraag ernaar bij uw keukenspeciaalzaak.

Landelijke hoekkeuken verkrijgbaar bij Ardi keukens

Wist u van de ergonomische voor- en nadelen van een vrijstaande koelkast?

Tegenwoordig is het in om een vrijstaande, blikvangende koelkast in de keuken te hebben. Er zitten echter wel ergonomische voor- en nadelen aan dit soort koelkasten.

Stel dat u wat te drinken wilt inschenken. Dan moet u toch een paar keer de keuken doorlopen van de servieskast naar het aanrecht en door naar de koelkast voor het fris.

Veel handiger is het, wanneer je al deze handelingen kunt uitvoeren zonder te lopen. Wanneer u dit zou willen, dan zou u beter geen vrijstaande koelkast kunnen nemen.

Houten moderne keuken Rotterdam

Ergonomisch voordeel
Vrijstaande koelkasten kunnen ergonomisch echter ook aantrekkelijk zijn. Er zijn vrijstaande koelkasten die twee openslaande deuren hebben. Dan kun je heel makkelijk overal bij.

Denkt u bijvoorbeeld aan het in de koelkast zetten van grote schalen. U hoeft geen hoek of draai te maken.
Een vrijstaande koelkast geeft ook de mogelijkheid tot een grotere openingshoek van deuren, bijvoorbeeld van 120 graden.

Hiermee kunt u makkelijker bij de inhoud van uw koelkast, zonder dat de deur uw andere keukenmeubelen beschadigt. Sommige koelkasten gaan zelfs tot 150 graden open.

Wist u dat de kok steeds vaker aan tafel bedient?

Het is trendy om als kok vanuit de keuken direct je gasten te bedienen aan tafel. Zo ontstaat er leuke interactie, waarbij je als gast direct kunt reageren op hoe de laatste hand wordt gelegd aan het gerecht.

En als kok kun je inspelen op opmerkingen of vragen over de ingrediënten. In veel restaurants wordt deze werkwijze al toegepast. Als thuiskok kunt u het ook. Lees hieronder hoe…

ATAG-Celsius°Cooking-koken

Met z'n allen rondom het kookeiland

Beschikt u over een kookeiland, dan hebt u een ultieme mogelijkheid om uw dinergasten te betrekken bij het eten. Laat uw gasten rondom het eiland plaatsnemen en laat hen meegenieten van uw culinaire kunsten.

Terwijl u driftig in de pannen staat te roeren, verschaft u uw gasten ondertussen van informatie over wat u aan het doen bent. Hebt u een geweldige soep op het menu staan, dan kunt u mooi iedereen bedienen van een kopje soep en nog even een rondje doen voor de final touch.

Nog even wat peper uit de molen voor diegene die dat wil, wat verse kruiden... je maakt het af voor ieders neus! Als dat geen verfijnde touch is...

Grillplaat

Met een grillplaat maak je voedsel klaar door het te roosteren. Het is een oude manier om vlees, voedsel of vis klaar te maken en nog steeds populair. Naast een grillplaat en vuur of warmte hebt u verder geen ander kookgerei nodig.

Het is leuk wanneer u aan het kokkerellen bent, om de grillplaat mee te nemen aan tafel. Laat uw gasten zien hoe u dat stukje vlees grillt. En laat ze een handje meehelpen. Gegarandeerd dat je de leukste gesprekken krijgt!

Grillplaat
Inductiekookplaat met afzuiging

Verplaatsbare inductiekookplaat

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van inductiekoken. Koken op inductie gaat sneller, de stelen van je pannen worden niet heet en bovendien maak je een inductiekookplaat snel en makkelijk schoon want er zijn geen lastige hoekjes en geen pitten die lelijk worden.

Tegenwoordig zijn er ook verplaatsbare inductiekookplaten. Waarom zou je als kok staan te zweten boven je pannen in de keuken, terwijl je geen deel kunt nemen aan het gelach dat uit de kamer weerklinkt?

Met een verplaatsbare inductiekookplaat gunt u uzelf extra gemak. En u bent bovendien heel hip door te koken aan de tafel van uw gasten!

Open keuken

Was de keuken vroeger nogal een gesloten domein waar alleen de keukenprins of keukenprinses mocht vertoeven, tegenwoordig wordt daar wel anders over gedacht.

Wanneer u voor de aanschaf van een nieuw huis of voor een verbouwing staat, is het verstandig om na te denken in hoeverre je de keuken los wil maken van je woonkamer.

Tegenwoordig zie je veel open keukens, met een halfhoge tussenwand of bar om eventuele rommel op het aanrecht aan het oog te onttrekken, maar met dusdanige openheid dat je uitstekend contact houdt met wat er in de woonkamer gebeurt.

Hoe meer open uw keuken is, des te makkelijker is het om koken en bedienen te integreren en de puntjes op de i te zetten aan tafel.

Compacte open keuken met eiland

Wist u dat veel ingrediënten te vervangen zijn?

Het is de nachtmerrie van iedere kok. Alle pannen op het vuur, ingrediënten gesneden en klaar om de pan in te gaan, nu nog het juiste moment en dat ene ingrediënt... koortsachtig doorzoek je je kruidenkastje om tot de ontdekking te komen, de arachideolie is op.

De fles die je voor deze olie had aangezien bleek 'n andere te zijn. Wat nu? Gas uit? Op een draf naar de winkel? Welnee. De meeste ingrediënten hebben wel een lookalike. Je moet het alleen even weten. Hieronder een alfabet met de meest bekende, maar ook goed te vervangen ingrediënten.                 

Arachideolie     olijfolie
      notenolie
Banketbakkersroom     vanillepudding
Chinees vijfkruidenpoeder     steranijs + venkelzaad + kruidnagel + kaneel + sechuanpeper
Dragon     dille
Ei     als een gerecht 1 of 2 eieren vereist als bindmiddel, kunt u ze vaak weglaten. Voeg een paar eetlepels water toe.
Feta     geitenkaas of magere kwark
Gedroogde cranberries     rozijnen
Hazelnoten     amandelen of macadamianoten
Italiaanse kruiden     basilicum, oregano, peterselie, tijm, salie
Jeneverbes(3 a 4)     1 laurierblad
Karnemelk     ¼ liter melk + 1 eetlepel citroensap/azijn
Lange vingers     verkruimelde bitterkoekjes
Maïzena     aardappelzetmeel of bloem
Nootmuskaat     foelie
Oregano     marjolein (1,5x hoeveelheid) of tijm (halve hoeveelheid)
Provençaalse kruiden     tijm en rozemarijn
Q     helaas kennen we geen ingrediënt dat met een q begint
Rozenwater     vanille of citroensap
Suiker     maïssiroop, ahornsiroop, honing, melasse
Tabasco     verse rode pepers, sambal oelek
Ui     prei of bij koude toepassing: bieslook
Vanillestokje     paar druppels vanille-essence
Witte wijn     witte wijn zonder alcohol, appelsap, druivensap, scheutje wijnazijn
X     helaas kennen we geen ingrediënt dat met een x begint
Yoghurt     zure room, karnemelk
Zoethoutstokje     anijs