• 9,6 uit 2143 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Afspraak maken

Nieuwe keuken kopen

Gaat u een nieuwe keuken kopen? Lees de informatie over keuken kopen dan goed. Met ruim twintig jaar ervaring in het adviseren van mensen bij het keuken kopen beschikken we inmiddels over talloze handige tips, weetjes en informatie die u nodig hebt bij het keuken kopen.

Maak gebruik van onze expertise bij een nieuwe keuken kopen. Ons advies is afgestemd op uw persoonlijke behoeftes, onze prijzen zijn laag en transparant, onze montage is degelijk en onze service is goud.

Ervaar het zelf of lees de verhalen van onze enthousiaste klanten, op o.a. Qasa.nl.

Tijdloze hoekkeuken in het wit, met zwarte apparatuur
Woonkeuken zwart met greeploze fronten

1. Nieuwe keuken kopen in uw woonstijl

Bekijk welke stijl keuken u aanspreekt. Houdt u van de typische landelijke sfeer in uw keuken met mooie paneeldeuren, grote schouw of flink fornuis?

Wilt u een strakke, minimalistische en moderne nieuwe keuken kopen? Of spreken de sierlijsten en fraaie ornamenten uit onze klassieke keukenstijl u aan? Wellicht zoekt u naar uw persoonlijke mix van keukenstijlen.

U kunt in onze collectie voor elke smaak uw nieuwe keuken kopen.

2. Budget voor nieuwe keuken kopen

Bepaal vooraf het bedrag waarvoor u een keuken wilt kopen. U kunt al vanaf € 3500 euro uw nieuwe keuken kopen uit onze DBselect collectie, onze lijn van kwalitatief hoogwaardige keukens, maar ontdaan van extra's.

Daarnaast bieden we u onze Excellentic keukens. Ook kunt u uw nieuwe keuken kopen voor nagenoeg de prijs van een standaardkeuken uit onze Residentic-maatwerkkeukens. Onze klanten vertellen ons dat niets zoveel meer frustratie geeft als onduidelijke offertes met onduidelijke toeslagen.

Profiteer bij het nieuwe keuken kopen van onze lage en netto prijzen. U weet altijd tot op de cent waar u aan toe bent bij het kopen van een nieuwe keuken.

Landelijke keuken van hout, met schouw en fornuis

3. Wensenlijst voor keuken kopen

Gaat u voor het eerst uw nieuwe keuken kopen? Of beschikt u al over een keuken? Dan hebt u vast bepaalde wensen voor uw nieuwe keuken. Neem deze lijst mee voor het kopen van uw keuken.

Keuken ontwerp van landelijke keuken met ruime lades

4. Nieuwe keuken kopen met opbergruimte

Denk voordat je een nieuwe keuken gaat kopen na over uw wensen met betrekking tot opbergruimte. Dit komt door de samenstelling van uw huishouden, uw kookgewoontes, de regelmaat waarmee u boodschappen doet en de aanwezigheid van eventuele andere plekken waar u keukenspullen kunt bewaren.

5. Opstelling kiezen voor het keuken kopen

Om tot de beste keukenopstelling te komen, dient u voor het keuken kopen na te denken over uw gewoontes. Kookt u uitgebreid of warmt u af en toe een maaltijd op?

Wilt u ook eten of bijkletsen in uw keuken? Natuurlijk hangt de opstelling van de nieuwe keuken die u zult kopen ook af van de afmetingen van de ruimte.

Tijdloze rechte keuken met kast

Uiteindelijk zult u een nieuwe keuken kopen met een van de volgende opstellingen:

  • Rechte opstelling die we vooral tegenkomen in kleinere keukenruimtes, maar die vaak goedkoper is dan de L-keuken en de eilandkeuken.
  • Parallelle opstelling waar u veel binnen handbereik hebt.
  • L-opstelling, ofwel hoekkeuken, met ruimte voor een eettafel of speelruimte.
  • U-opstelling waarbinnen de loopafstanden het kortst zijn.
  • G-opstelling waarbij aan de open zijde nog een uitbouw is geplaatst die u kunt benutten als eethoek.
  • Kookeiland dat steeds populairder wordt omdat deze goed past in de keuken als sociale leefruimte.
Zwart modern kookeiland met kastenwand en bar
Greeploos moderne keuken met betonnen aanrechtblad

Een goed doordachte keuken heeft een perfecte indeling die lichamelijke klachten voorkomt, energie en tijd bespaart en bergruimte zo goed mogelijk benut.

Hebt u uw keukenopstelling gekozen, dan is de volgende stap om na te denken hoe u de nieuwe keuken verder gaat inrichten. Welk soort kasten wilt u en waar?

Lades verschaffen u tot 55% meer opbergruimte. Waar komen de pannen, het servies, het bestek, de schoonmaakproducten, de kruiden en de levensmiddelen?

7. Apparatuur in nieuwe keuken kopen

Welke apparatuur wilt u in uw nieuwe keuken kopen? Wilt u een oven en/of magnetron, een combinatieoven, los of ingebouwd? Welke kookplaat wilt u in uw keuken kopen?

Tegenwoordig is het overgrote deel van de kookplaten inductie. Logisch ook, gezien alle voordelen van inductiekoken. De trend van dit moment zijn inductiekookplaten met afzuiging, wat bij ieder apparatuurmerk mogelijk is.

Ook een vaatwasser is een standaardonderdeel van de keuken. Er zijn tegenwoordig ook compacte vaatwassers en vaatwassers die zeer weinig water gebruiken. Ook is het handig vooraf na te denken over de koelkast en vriezer. Het handigst is om ze beide in uw nieuwe keuken te plaatsen.

De trend bij het nieuwe keuken kopen is om een mooie koffiemachine te laten inbouwen, een stoomoven of een kokendwaterkraan. Zo hebt u in uw complete keuken alles netjes weggewerkt!

Inductiekookplaat met wokbrander
Artic Keukens Material Center

8. Welke fronten in keuken kopen

Denk voor het nieuwe keuken kopen na over uw fronten. Strakke fronten geven uw keuken een moderne uitstraling.

Wilt u een klassieke keuken kopen, dan oriënteert u zich op onze sierlijke deurprofielen. Om de beste keuze te maken bij het nieuwe keuken kopen kijkt u naar het materiaal, maar ook naar gebruik, lichtinval en uw gezinssamenstelling.

In het Material Center in onze showroom vindt u een groot aanbod materialen in alle kleuren en samenstellingen. Zo kunt u optimaal uw keukenfront en aanrechtblad bekijken, vergelijken en bepalen.

9. Aanrechtbladen in nieuwe keuken kopen

U wilt natuurlijk een nieuwe keuken kopen van topkwaliteit. Al onze aanrechtbladen komen bij de beste, door onszelf geselecteerde leveranciers vandaan.

Denk voor het keuken kopen na over hoe u uw aanrechtblad wilt gaan gebruiken. Welke materialen spreken u aan zoals beton, composiet, keramiek, hout, rvs en kunststof? Hoe onderhoudsvriendelijk moet uw aanrechtblad zijn?

Ook voor de ergonomie van uw keuken speelt het aanrechtblad een belangrijke rol. De ergonomie kunt eenvoudig bepalen in onze showroom, met het hoog-laag systeem. Hiermee ervaart u zelf de ideale hoogte en diepte van het aanrechtblad. Iedere maatvoering is mogelijk!

Ergonomie testcentre - bepaald zelf de ideale hoogte en diepte van het aanrechtblad
Modern landelijke keuken van hout, met kookeiland en kastenwand

10. Schets nieuwe keuken kopen

Bij het kopen van een nieuwe keuken is het handig om een schets mee te nemen. Neem hierin de afmetingen van uw keuken op, geef aan waar de aansluitpunten voor gas en elektra zitten en markeer de draairichtingen van ramen en deuren. Dit helpt u bij een passende keuken kopen.

11. Nieuwe keuken kopen met garantie

Hoe zit het met garantie wanneer u gaat keuken kopen? Bij ons hebt u 5 jaar garantie op keukenmeubelen en 10 jaar garantie op onze montage. Uniek in keukenland! Daarnaast krijgt u op apparatuur, afhankelijk per merk, 5 of 8 jaar garantie.

Wij zijn CBW-erkend, zo koopt u met zekerheid bij ons een keuken. Sowieso hoeft u zich over onze kwaliteit en betrouwbaarheid geen zorgen te maken, als u beseft dat ruim 2100 klanten ons gemiddeld een 9,7 geven op het onafhankelijk reviewplatform Qasa.nl!

Moderne witte keuken in Scandinavische stijl
Greeploze houten hoekkeuken met houtlook fronten

12. Betalingsvoorwaarden

Elke keukenspeciaalzaak hanteert haar eigen voorwaarden voor het keuken kopen. Wij zijn een CBW erkent bedrijf.

Daarmee bieden we u meer zekerheid als het gaat om garanties, leverings- en betalingsvoorwaarden. Deze voorwaarden en keurmerken worden altijd met u als klant doorgenomen.

Dit geeft u als klant zekerheid met het keuken kopen.

De beste keuken kopen

Er zijn honderden keukenzaken die keukens verkopen. Maar waar wordt u nu echt blij van: een discounter met vage kortingen waarvan onzeker is wat de kwaliteit van de keukens is en hoe goede service en garantie u krijgt? Of een landelijke keukenspecialist die scherpe nettoprijzen (afdingen hoeft dus niet) hanteert, de keukens door eigen vakmensen laat monteren en bekend staat om zijn excellente service (ook na jaren)?

Wij weten het wel, bij DB KeukenGroep maakt u de beste keuze. Welkom in één van onze 8 inspirerende showrooms. Wij adviseren u graag en vrijblijvend. In alle rust. Waarbij u uiteindelijk de keuze maakt. Prettig idee toch?

Keukens
Houten keuken met spoeleiland