• 9,7 uit 2180 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Open keuken maakt jouw huis gezelliger

Koop je een nieuwe keuken, dan wil je hem laten zien! Een keuken is een verlengstuk van jezelf. Open keukens imponeren iedereen.

Zoveel zorg als je besteedt aan je kleding en uiterlijk, zoveel zorg geef je ook aan je keuken ontwerp. Bij DB Keukens voelen we dat aan. Met een nieuwe keuken laten we jouw stijlgevoel compleet tot uiting komen.

Doe open keuken ideeën op tussen alle keukens. Met ruim een kwart eeuw ervaring kunnen we je veel open keuken inspiratie verschaffen.  

Compacte open keuken met eiland

Kleine open keuken slim ontwerpen – 4 belangrijkste tips

Je hoeft niet groot behuisd te zijn voor een open keuken. Wil jij een kleine woonkamer met open keuken inrichten? Voel je welkom bij DB Keukens want met onze superhandige tips krijg jij de open keuken bij een kleine ruimte voor elkaar.

Open keuken tip 1: Invallend licht benutten
Benut invallend licht optimaal, want er gaat niks boven daglicht. Voldoende licht zal je kleine keuken groter doen lijken.

Open keuken tip 2: Let op de plaatsing van radiatoren
Radiatoren kunnen soms lelijk in de weg zitten. Met vloerverwarming geef je je keuken een strakker uiterlijk en heb je meer mogelijkheden voor het plaatsen van je keuken of een gezellige tafel.

Open keuken tip 3: Hou het rustig
Hoe rustiger het aanzicht van je kleine keuken, des te beter. Ga voor een sobere keuken, een strakke keuken of een hoogglans keuken. Optisch win je dan al veel.

Let erop dat het ontwerp van je kleine open keuken afgestemd is op je interieur. Landelijke inrichting? Ga voor de open keuken landelijk. Zo ontstaat harmonie, eenvoud en rust.

Open keuken tip 4: Open keuken met bar
Een slimmere aanpak voor een open keuken met eethoek is de open keuken met bar. Een bar vormt een mooie afscheiding in de open keuken kleine woonkamer, zodat je keukenspullen ongehinderd kunt laten liggen.

Een bar kun je trouwens ook maken in je open keuken met kookeiland. Wel heeft een kookeiland ruimte nodig, het is dus niet gezegd dat een los keukeneiland in elke compacte keuken mogelijk is.

Half open keuken met bargedeelte

Lees ervaringen van klanten

Mooi warm hout met witte fronten

Nancy en Harry Vervloet uit Krimpen aan den IJssel

Lees klantervaring

Deze keuken is mooi door zijn functionaliteit

De heer Winckelmolen en mevrouw Dijkhuizen uit Dronten

Lees klantervaring

Nooit eerder zo plezierig geadviseerd als bij Keur Keukens

Ans en Frans Tesselaar uit Noord-Scharwoude

Lees klantervaring
Half open keuken met bar

Open keuken met bar als half open keuken

Je kunt van je open keuken met bar ook een half open keuken maken, net zoals de kleine keuken met kookeiland of de open keuken l-vorm.

Het gaat erom dat met een half open keuken het zicht op de keuken deels ontnomen wordt door een afscheiding. Past dat beter in jullie woonruimte, bekijk dan onze half open keuken voorbeelden in onze uitgebreide 150+ online keukencollectie.

Open keuken maken in 5 stappen

Ga je van een gesloten keuken een open keuken maken, dan moet je bouwkundige aanpassingen verrichten.

Stap 1: Open keuken wand verwijderen
Haal voor de keukenrenovatie de eventuele wand weg tussen keuken en woonkamer. Of maak een uitbouw.

Stap 2: Maak een moderne open keuken
Zorg dat plafonds tussen woonkamer en keuken gelijk lopen en geef ze een identieke kleur.

Stap 3: Open keuken lamp of spots
Als je met plafonds bezig bent, regel dan gelijk de verlichting goed. Zo helder en praktisch als je het in je oude gesloten keuken had, zo ongezellig is dat in je nieuwe open keuken. 

Zorg dat je kunt switchen tussen praktisch en sfeervol. Dimbare spots zijn aan te raden.

Open eilandkeuken met eethoek
Open keuken met verlichting

Stap 4: Open keuken ontwerpen met aansluitingen
Regel de aansluiting van water, elektra, eventueel gas – of ga je gasloos koken –, afzuiging en we zeiden het al, verlichting. Voor deze fase heb je een keukenontwerp nodig.

Plaats extra stopcontacten zodat je in je nieuwe open keuken al je apparatuur kunt opladen. In onze collectie vind je ook lades met ingebouwde stopcontacten. Mooi weggewerkt!

Stap 5: Open keuken vloer
Het mooiste is om een vloer te hebben uit 1 geheel. Zo verbind je de woonkamer met de keuken en straalt je interieur de meeste rust uit. Welke vloer open keuken? In onze showroom vind je een uitgebreide collectie tegels.

Wat kost een open keuken?

Een veelgestelde vraag is: 'wat kost een open keuken?'. Het antwoord is simpel, namelijk de prijs van een open keuken is net wat je wilt. Onze lage prijzen houden de open keuken kosten beperkt. Perfecte montage, uitstekende service en persoonlijk advies krijg je er bij!

Breng je naar verwachting heel de dag in je moderne open keuken door? Hou wijnglazen binnen handbereik voor bezoek, reserveer ruimte om niet-keukenspullen zoals speelgoed, sleutelbossen en opladers voor mobieltjes op te bergen. Zorg voor een afvalbak voor oud papier.

Regel extra zitplekken. Wij zorgen voor een gezelliger huis! Neem eens plaats in een open keuken met eiland in onze showroom en ervaar de rijkdom van samenzijn!

Kleine witte hoekkeuken in moderne stijl, compleet met Pelgrim apparatuur

Bij ons kiest u voor:

  • Klanttevredenheid: 9,7
  • Transparante offertes
  • Eigen montage
  • Nettoprijzen