Ruil je waterkoker in voor een Quooker Klik hier

Menu

Maak een afspraak

Functioneel, zo moet de nieuwe keuken van de heer Winckelmolen en mevrouw Dijkhuizen uit Dronten worden. Ze oriënteren zich op verschillende plaatsen en schaffen uiteindelijk hun nieuwe keuken (en badkamer) bij Arma Keukens en Sanitair in Nunspeet aan.

Nu de keuken geplaatst is, blijkt dat alle praktische keuzes de juiste zijn geweest. ’’Erg plezierig’’ vertelt de heer Winckelmolen.

Meneer en zijn partner dachten van te voren goed na over de opstelling van hun keuken. “We stelden ons voor hoe je in een keuken aan het werk gaat. Als rechtshandige pak je keukenspullen van rechts. Wil je een pan vullen met water, dan is het logisch om rechts van de kookplaat te staan bij de gootsteen", zo dachten ze.

Tijdloze hoekkeuken Dronten

De oven/magnetron en de koelkast maken deel uit van het kookproces, deze apparaten moeten dus in de buurt staan. Hiervoor hoef je je alleen maar om te draaien.

Tijdloze hoekkeuken Dronten, oven
Tijdloze hoekkeuken Dronten, kasten voor apparatuur

De verkoper blijkt een goed klankbord tijdens de indeling van de nieuwe keuken. “Wat wij aan wensen hebben, vulde hij functioneel in.”

“Door bijvoorbeeld bepaalde lades te adviseren in het rechter deel van de keuken zodat we al onze keukenbenodigdheden kunnen opbergen. We hadden goede gesprekken met hem die echt tot iets leidden.”

“Hij zorgde ervoor dat een functionele keuken ook een mooie keuken wordt.”

Tijdloze hoekkeuken Dronten, veel ruimte

Met liefde en aandacht

Mevrouw is gewend om haar maaltijden met zorg klaar te maken. Dat gaat in deze keuken echt gemakkelijker. De pannen en keukenapparaten zijn goed toegankelijk door de doordachte indeling. De nieuwe keuken biedt ook volop bergruimte, meer dan genoeg voor meneer en mevrouw.

Tijdloze hoekkeuken Dronten, hoekcarrousel

En ze zijn zeer te spreken over het comfort dat nieuwe keukenapparaten met zich meebrengen. De nieuwe kookplaat, de vaatwasser, de oven en de ruime koelkast, alles laat zich even fijn bedienen.

Waar meneer en vooral mevrouw – die toch het meest in de keuken staat – het meest plezier aan beleven, is het brede en lange aanrechtblad. Rondom de kookplaat biedt het werkblad voldoende ruimte om een kan of een mixer te plaatsen.

Er blijft genoeg werkruimte om te snijden over. Dit bevalt ontzettend goed.

Tijdloze hoekkeuken Dronten, anderhalve spoelbak

Natuursteen-look

Een tref is de uitstraling van het aanrechtblad. Wanneer je deze woning binnenkomt, dan valt je oog rechts op de open haard met het mooie Belgisch natuursteen. Links komt de keuken in beeld met een ogenschijnlijk identiek aanrechtblad.

Het werkblad bestaat echter uit kunststof, met de look van natuursteen. Hierdoor is het werkblad een stijlvolle verrijking van het interieur en net zo praktisch in gebruik.

Mooi gekozen zijn ook de handgrepen die harmoniëren met de afzuigkap en het materiaal van de oven. Ze zijn in dezelfde stijl uitgevoerd en passen hierdoor goed bij elkaar.

Wat in deze keuken ook zeker tot uiting komt, is de keus voor licht en ruimte. Hiervoor worden twee ramen bij gemaakt, zodat het complete aanrecht in een zee van licht baadt. En dat werkt ook nog eens super makkelijk.

Tijdloze hoekkeuken Dronten, brede afzuiger
Tijdloze hoekkeuken Dronten, brede lades

Ruimtelijkheid door wit

Wat de heer en mevrouw verder erg pleziert, is de kleur van de keuken. Met wit in gedachten bezochten ze de showroom. Wit vinden ze fris en het schept openheid en ruimte.

Wit is ook een neutrale kleur mocht de woning ooit weer in de verkoop gaan. En de witte tint geeft rust. “Wij zijn al genoeg druktemakers. Laat de achtergrond dan maar rustig zijn,” lacht de heer Winckelmolen.

‘Zou wit niet te steriel worden?’ hoorden ze wel eens om zich heen. Meneer en mevrouw maken zich daar niet zo’n zorgen over. “In een keuken staan altijd wel spullen. Een koffiezetapparaat op het aanrecht.”

“Of een lepelrek. Een kopje. De accessoires maken het geheel levend. Wij zijn hier erg blij mee.”

 

Op onze website kunt u meer lezen over Arma Keukens en Sanitair, of andere klantervaringen bekijken.

Tijdloze hoekkeuken Dronten, klant
Tijdloze hoekkeuken Dronten, klant
Dit artikel is geschreven door
De heer Winckelmolen en mevrouw Dijkhuizen uit Dronten
Terug naar overzicht