Maak een afspraak

Menu

Maak een afspraak

Ze wil graag een rechte, tijdloze keuken met aan weerszijden hoge, symmetrische kasten. De onderkasten moeten wit zijn en iets uit de keuken naar voren komen.

Zo wordt een bepaald onderdeel van de keuken geaccentueerd, en dat vinden Nancy en Harry Vervloet uit Krimpen aan den IJssel leuk. Met dit idee gingen zij naar Ardi Keukens in Sint-Annaland.

“De opstelling had ik al precies in gedachten toen ik bij Ardi binnenkwam. Maar ik moet Ardi nageven, dat ze me eerlijk vertelden dat niet al mijn wensen even praktisch waren,” lacht Nancy.

“Zo wilde ik mijn bovenkasten in een rechte lijn met de hoge kasten. Niet wetend, dat ik mijn hoofd zou stoten als ik pannen van de achterste pit zou tillen. Gelukkig adviseerde de verkoper me om de bovenkasten verder naar achteren te plaatsen.

 Tijdloze keuken Krimpen aan den Ijssel met brede lades

Achteraf is dat een veel betere keuze. Temeer omdat ik ook al een extra diep aanrechtblad van 75 cm heb. Hierdoor moet ik al verder over de kookplaat heen reiken en dan is dat wel iets om extra voorzichtig mee te zijn.”

Overigens wilde Nancy eerst zelfs een aanrecht van 80 cm diep. Dat zou haar meer werkruimte geven, en optisch vond ze het ook mooi als het werkblad uit de keuken naar voren zou komen. Maar dan kon de afzuigkap niet recht boven de kookplaat hangen, dus dat was geen optie. 

Daarnaast is Nancy nu heel blij met de manier waarop de geïntegreerde afzuigkap met glazen uitklapplaat is verwerkt. Sta je voor de keuken, dan zie je hem gewoon niet.

Tijdloze keuken Krimpen aan den Ijssel
 Tijdloze keuken Krimpen aan den Ijssel

Passend bij meubelen

Deze tijdloze keuken is een speciale wens van Nancy en Harry. Tijdloze keukens blijven bij de tijd en dat is voor hen een fijn idee. De combinatie met hout ontstaat, omdat ze houden van de warmte die hout geeft. Hun houten meubelen bevallen erg goed en die warme sfeer brengen ze ook graag aan in de keuken.

Deze keuken is mooi, vanwege zijn symmetrie en evenwichtige lijnen. Wanneer je voor de keuken staat is er geen zichtbaar verschil tussen apparatuurkasten en lades. Ook de vaatwasserkast (midden) doet niet vermoeden dat er een afwasmachine achter schuil gaat. Het witte front wordt gescheiden door een horizontale freesnaad, waardoor het lijkt alsof de twee rijen lades doorlopen.

 Tijdloze keuken Krimpen aan den Ijssel, NEFF inductiekookplaat
 Tijdloze keuken Krimpen aan den Ijssel

Geen gegrabbel

Wie regelmatig kookt zal dit vast herkennen: soms is het een gezoek en gegrabbel naar kruidenpotjes in de keukenkast. Nancy heeft een kruidenlift die met een druk op de bovenkant uit het aanrecht omhoog komt. Na het koken druk je de kruidenlift gewoon in het aanrecht. Nancy zag het voor het eerst bij Ardi Keukens.

 Tijdloze keuken Krimpen aan den Ijssel, kruidenrek in werkblad

Over stroom is in deze keuken goed nagedacht. In het aanrechtblad zitten onder een draaischijf twee stopcontacten verborgen. Ook is er een stopcontact naast de afzuigkap verwerkt. Een heel prettige bijkomstigheid is, dat als je bijvoorbeeld een mixer weglegt, het snoer in de lucht blijft hangen. Zo zit het snoer minder in de weg en blijft het schoner als er druk gewerkt wordt in de keuken.

Maar ook geniet Nancy van de prachtig weggewerkte, sfeervolle verlichting. Deze is dimbaar en kan in meerdere kleuren worden ingesteld. ’s Avonds bij het uitschakelen van de afzuigkap, hullen de spotjes het aanrecht in prettig en sfeervol licht. Mooi ook als je vanuit de kamer naar de keuken kijkt.

Hete schalen uit de oven

Op ooghoogte zien we de stoomoven met slide & hide-techniek. Hierbij draait de ovendeur onder de oven weg, zodat je je niet kunt branden aan een hete deur.

Ook heeft deze oven als optie geleiders die naar buiten kunnen worden getrokken, zoals bij een lade, waardoor je het gerecht gemakkelijk uit de oven haalt. Je hoeft dus niet met je handen in de oven om een schaal te pakken. Ja, ook dit is bijzonder comfortabel.

Op onze website kunt u meer lezen over Ardi Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

 Tijdloze keuken Krimpen aan den Ijssel met stoomoven op hoogte
 Tijdloze keuken Krimpen aan den Ijssel met slide & hide techniek
Dit artikel is geschreven door
Nancy en Harry Vervloet uit Krimpen aan den IJssel
Terug naar overzicht