• 9,7 uit 2164 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

De verkoopadviseurs van DB Keukens bezochten (inter)nationale beurzen om de keukentrends voor 2024 te ontdekken. Speciaal voor jou zetten ze 5 keukentrends op een rij. Van kleuren en materialen tot aanrechtbladen en grepen.   

Keukentrend 1 – Kleur in de keuken

Er komt in 2024 steeds meer kleur in de keuken: groen, roze, geel, blauw… En dan hebben we het niet (alleen) over de accessoires, maar over de fronten. Wie durft?!  

Een enkele keer verkopen we bij DB Keukens al een zachtgele Residentic-keuken of koraalroze keuken van ons merk DB Select. De groene keuken is al populairder. Denk aan grijsgroen, bronsgroen of olijfgroen, niet te intens dus. De kleur Fenix Verde Comodoro van Excellentic en Residentic past ook goed in dit rijtje. Voor de liefhebbers (en durfals) komt er in 2024 een breder aanbod in frisse frontkleuren. 

Vind je de kleurrijke keukentrend iets té? Goed nieuws: beige, offwhite, zand en taupe komen ook in 2024 veel in keukens terug.  

 Groene Keuken

Keukentrend 2 – Warme houttinten

Witte keuken met hout

We schreven er al een blog over: de charme van houten keukens. Het heeft een warme, huiselijke uitstraling, is tijdloos én past bij veel woonstijlen. In 2024 zien we vooral donkerbruine houttinten, zoals notenhout en warm eiken. Vaak in combinatie met beige- en zandtinten. Met accessoires in olijfgroen, zalmoranje, okergeel en zachtpaars krijg je een fijne seventiessfeer!  

Keukentrend 3 – Aanrechtbladen van travertin en terrazzo

Dit ga je zeker zien in 2024: aanrechtbladen van travertin en terrazzo.  

Travertin is familie van marmer. Het is een lichte natuursteen met karakteristieke ‘gaatjes’ en ‘tekeningen’ die een keuken een luxe uitstraling geven. Misschien herken je het van historische gebouwen en de vensterbanken van vroeger. Het is te verkrijgen in crème, beige- en bruintinten. Bij DB Keukens adviseren wij een travertin-look in bijvoorbeeld keramiek. Dit is praktischer in gebruik en heeft dezelfde mooie uitstraling. 

Ook terrazzo-aanrechtbladen zijn een trend. Terrazzo is sierbeton dat bestaat uit cementgebonden marmerkorrels of zelfs gekleurd glas van verschillende grootte en kleur. Het past perfect bij een gestucte achterwand en een houten vloer. Terrazzo zie je veel terugkomen in jarendertigwoningen; in die tijd werd het vaak voor de vloer gebruikt. DB Keukens heeft écht terrazzo (waarin je zelf de kleuren kunt samenstellen!), maar ook terrazzo-looks. 

Lees hier meer over terrazzo aanrechtbladen 

Nog even over het marmeren aanrechtblad: dat is een blijvertje. Het patroon wordt in 2024 wel subtieler, met minder aanwezige aderen.  

Moodboard

Keukentrend 4 – Hier en daar een greepje

Een speelse trend is de bijna greeploze keuken. Bijna, omdat er een paar grepen of knoppen te vinden zijn, als eyecatcher. Alleen bij de hoge kasten bijvoorbeeld messingkleurige grepen of zwarte knoppen. Ons merk Excellentic heeft nieuwe grepen en knoppen van het stijlvolle Londense merk Buster & Punch. Die geven een mooi accent aan je keukenkasten.   

Gouden handgreep

Keukentrend 5 – Keukenkast van glas

Glazen servieskast

Ook gespot: de keukenkast met glas. Ter afwisseling van dichte kasten. Want je mooiste servies, lekkere wijnen of bijzondere vazen mogen gezien worden. Wij zijn fan van de variant met rookglas, dat geeft een luxe uitstraling. Onder andere het merk SieMatic heeft daar mooie opties in.  

Ontdek de keukentrends van 2024 bij DB Keukens 

De nieuwste keukentrends zijn natuurlijk ook te bewonderen in onze showrooms. Welke showroom van DB Keukens je ook bezoekt: er staan tientallen voorbeeldkeukens in verschillende stijlen en opstellingen. Onze verkoopadviseurs vertellen je graag meer over de keukentrends van 2024.