Keuken indeling met een nieuwe kijk op wonen

Leefkeukens zijn populair. Steeds vaker wordt de woonkamer verwisseld voor de keukenruimte. Steeds frequenter vinden naast koken allerlei activiteiten in de keuken plaats die vroeger voorbehouden waren aan de ‘living’.

Bijpraten aan je eilandkeuken met een bargedeelte? Gezellig koken met familie en vrienden? Huiswerk maken? Dat verandert de traditionele kijk op de keukenindeling.

De moderne keukens van DB KeukenGroep laten zien dat we voorop lopen met modern wonen en leven. Doe nieuwe inspiratie over keuken-indelingen op.

Bekijk alle keukens
Tijdloze hoekkeuken in het wit, met zwarte apparatuur

Welke rol speelt uw keuken?

De centrale vraag rondom uw keukenindeling is hoe u wilt wonen en leven. Is uw keukenruimte uitsluitend om te koken? Welke wensen voor apparatuur hebt u? Hobbykoks hebben vaak behoefte aan extra werkblad en een mooi fornuis.

Of wilt u (op misschien een betrekkelijk kleine oppervlakte) ook kunnen koffie drinken en eten? Wilt u ruimte voor werkplekken of spelletjes doen met extra kastruimte voor speelgoed? Dit is richtinggevend voor keukenindelingen.

Onze adviseurs gaan er tijdens een gesprek met u goed voor zitten. We kijken naar uw huidige keukenruimte en een aantal keuken indeling voorbeelden.

Tijdloze witte keuken Oosterland

Uw budget, de plaats van aansluitingen en vaste punten zoals ramen deuren en kozijnen vormen het kader van de indelingen van uw andere keuken.

Op een creatieve manier bekijken we hoe we uw wensen kunnen realiseren binnen uw mogelijkheden. Veel van onze klanten hebben uitstekende ervaringen met vernieuwende keukenopstellingen.

Sommigen verwisselden zelfs hun woonkamer voor de keuken, zodat ze hun grotere  keuken de keukenindeling konden geven die bij hun manier van leven past! Hoe wilt u uw keuken indelen?

We zijn ervan overtuigd dat de keus die u gaat maken ook bij uw persoonlijkheid zal passen.

Ontwerp uw keuken online
Praktisch zwarte keuken met eiland voor gezin

De welbekende hoekkeuken

Wist u dat de hoekkeuken de meest voorkomende keuken indeling is in Nederland? Geen wonder, want de voordelen van de hoekkeuken zijn groot.

Zo past de hoekkeuken in bijna iedere keukenruimte, is de ergonomie groot in deze keuken indeling en heeft u altijd de beschikking over veel werk- en opbergruimte. Vandaar dat de hoekkeuken nog steeds veel wordt verkocht. U vindt bij ons hoekkeukens voor netto, lage prijzen.

Lees meer over hoekkeukens
Houten hoekkeuken in landelijke stijl met bovenkasten, fornuis en schouw

Een keuken met kookeiland

'Als ik ooit veel ruimte heb dan neem ik een keuken met kookeiland…' horen we regelmatig in onze keukenshowroom. Goed nieuws: ook in een relatief kleine keukenruimte pas een kookeiland.

Tegenwoordig wordt de keuken ook vaak bij de woonkamer getrokken. Of, de keuken en de woonkamer omgedraaid! U eet en drinkt dan gewoon aan uw eilandkeuken. Dankzij een kastenwand beschikt de keuken toch over veel opbergruimte.

En verder kunnen onze verkoopspecialisten u adviseren wat u thuis kunt doen om uw keukenruimte optisch te vergroten. Dankzij onze professionele monteurs zal er een plaatje van een keuken met kookeiland in uw keuken komen te staan!

Lees meer over keukens met eiland
Modern hoogglans keuken met eiland en kastenwand

De rechte keuken

Voor als de keukenruimte wat kleiner is, of wanneer je de keuken wat minder prominent in de woning wilt uitkomen, is er de rechte keuken. Moderne materialen en een uitgekiend ontwerp versterken elkaar in deze keukenopstelling.

In praktisch opzicht is een recht keukenblok de ideale keuken in langwerpige ruimtes. Natuurlijk kunt u elke keukenstijl toepassen die u wenst. Van modern tot landelijk en klassiek. Wij hebben de keuken die bij uw wensen, leefstijl en keukenruimte past.

Bekijk onze rechte keukens, de mogelijkheden en de verschillende keukens. De vele keukenindelingen voorbeelden zullen u inspireren. Tien jaar garantie op de montage van onze rechte keukens en overige keukens.

Lees meer over rechte keukens
Rechte grijze industriële keuken met losse kastenwand

Een u-keuken indeling

Standaard beschikt de u-keuken indeling over veel werk- en opbergruimte. Ideaal als u vaak bezig bent in de keuken of over veel keukenbenodigdheden beschikt. Daarbij zijn de loopafstanden in de u-keuken klein, zodat u effectief kunt werken.

Vanwege het gesloten karakter van de u-keuken in de kleine keukenruimte, kan het lastig zijn om elkaar niet voor de voeten te lopen. Onze verkoopadviseurs adviseren u hoe u uw u-keuken het beste kunt indelen, met name qua keukenapparatuur. We zijn ervan overtuigd dat we u van een keukenontwerp kunnen voorzien waarin uw wensen en mogelijkheden centraal staan. En de service is uitstekend op al onze keukens!

Lees meer over u-keukens
Een moderne u-keuken in de kleur mat wit, uitgevoerd in ton-sur-ton kleurstelling

De parallelle keuken

Veel gezien in huidige nieuwbouwwoningen: de parallelle keuken. De loopafstanden zijn kort, alles is goed onder handbereik, maar je moet wel goed opletten waar je wat plaatst. Probeer handelingen die bij elkaar horen bij hetzelfde gedeelte te houden, zodat je bijvoorbeeld niet met druipende groente naar de kookplaat aan de overkant moet lopen. 

Onze ontwerpers hebben zitten rekenen om alle vierkante meters zo optimaal mogelijk te benutten. Je zult het zien in onze uitgekiende parallel keukens waarin alles een plek krijgt.

Lees meer over parallelle keukens
Parallel keuken met kastenwand van hout en standbouw
Witte tijdloze keuken met losstaande kastenwand

Keuken indeling bepaalt uw keukengeluk

Een keuken is meer dan een verzameling kasten en apparatuur. Een goedgekozen, persoonlijke keuken weerspiegelt uw keukenstijl en uw manier van leven.

Brengt u graag tijd met elkaar door in de keuken? U denkt wellicht na over een bar. Of over een keukeneiland zodat u gezellig bij elkaar kunt zijn.

Kookt u graag? Dan wilt u vast ook luxe keukenapparatuur zoals een stoomoven.

Dit alles bepaalt uw keukenindeling. Lees de belangrijkste tips voor de indeling van uw keuken. En vraag ons advies over uw plannen en welke keukenprijzen daarbij horen.

Lees meer over keukens

Veel gestelde vragen

Wat is een goede keuken indeling?
Wat is een ergonomische keuken indeling?
Wat zijn handige tips voor een keuken indeling?