• 9,6 uit 2177 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Landelijke keukens beloven u de heerlijkste woonmomenten

Onze landelijke keukens roepen een sfeer op waarin u zich direct thuis voelt. Hun warme karakter, bijzondere afwerking, natuurlijke materialen, ingetogen kleuren en gezellige accessoires laten de tijd stil staan.

DB KeukenGroep brengt een wereld van nostalgie tot leven in aansprekende keukens van nu. Met modern comfort, luxe keukenapparatuur en de nieuwste materialen en afwerkingen.

Ontvang ons gratis keukenmagazine en beleef al een heerlijk moment van rust. Bezoek onze sfeervolle, warme keukenshowrooms voor de laatste keukentrends in landelijke keukens en klassieke keukens!

Bekijk 50+ landelijke keukens

Landelijke keuken van hout, met schouw en fornuis
Keuken landelijk van hout, handgemaakt maatwerk
Landelijke keuken kraan en spoelbak van beton
Stap in de wereld van warme keukens met een bijzondere afwerking, natuurlijke materialen, ingetogen kleuren en gezellige accessoires.
Landelijke keuken in hoekopstelling

Landelijke keukens prijzen

Landelijke keukens zijn er in alle prijzen. Vanaf 7995 euro hebt u al een landelijk moderne keuken, meer luxe vindt u in onze keukens vanaf 15000 euro.

Het verschil zit hem in de afmeting van uw keuken, de materialen die u kiest, de afwerking van de binnenkant en uw keukenapparatuur.

In elk geval geldt voor elke keuken landelijk dat onze keukens prijzen netto zijn en laag. In de showroom weet u altijd tot op de euro waar u aan toe bent. En dankzij onze grootschalige inkoop blijven onze prijzen van keukens laag!

Luxe landelijke keukens

Luxe landelijke keukens verheffen de keuken tot bijzonder rustgevende plek waar je nieuwe energie opdoet. Met hun talloze mogelijkheden in kleuren, afwerkingen, fronten, opstellingen en apparatuur is haast niets te gek in deze luxe keukens.

Bijzonder zijn de luxe landelijke keukens die de authentieke sfeer van de vorige eeuw weten na te bootsen. Van mooie meubelschouwen, massieve fornuizen, keukenfronten met glas tot en met planken en rekken voor servies.

Landelijk moderne keuken met eiland in grijs, met fornuis en kastenwand

Maar ook bijzonder zijn de klassieke luxe keukens waarin mooi gevormde elementen de aandacht trekken. Denk aan klassieke handgrepen waarvan we veel verschillende soorten hebben, ook in het nu zo populaire goud en brons.

Zelfs kranen zijn er in goud en brons. Warm en schitterend en uitermate passend in klassieke keukens.

Bij ons kiest u voor:

  • Klanttevredenheid: 9,6
  • Transparante offertes
  • Eigen montage
  • Nettoprijzen
Groene landelijk moderne keuken met eiland en kastenwand

Goedkope landelijke keukens

Kwaliteit staat voorop, ook in onze goedkope landelijke keukens van ons huismerk DBselect. Ze garanderen jarenlang kookplezier en bieden u precies wat u nodig hebt.

Zonder extra’s zijn deze landelijke keukens extra voordelig. We monteren ze ook voor u, u ontvangt tien jaar garantie op montage en ook voor budgetkeukens staan onze servicemedewerkers voor u klaar.

Ziet u ergens anders de goedkoopste keukens? Dat kan zijn, maar dan weet u niet of u van dezelfde voordelen profiteert als bij DB KeukenGroep. Wanneer u alle voordelen bij elkaar optelt, zijn we de voordeligste keukenspecialist.

Landelijke keuken
Landelijke keuken gelakt met losstaande kast

Trends in keuken landelijk

Ook in landelijke keukens zijn er trends. Ondanks hun klassieke, nostalgische sfeer is er wel zeker onderscheid tussen landelijke keukens uit de vorige eeuw en die van nu. De laatste woontrends kunt u combineren in een landelijk moderne keuken.

Zoals het gebruik van zwart staal bijvoorbeeld, mateloos populair en ook een gewild accent in landelijke keukens. Denk aan grote gelaste blauwstalen handgrepen van stalen keukens, stoer en robuust op een eikenhouten front in de keuken landelijk modern.

Ook hoogglans lak vinden we terug in landelijke keukens. Zo ontstaat een modern landelijke keuken, modern door de hoogglans, landelijk in combinatie met een massief houten kastenwand, sokkels en staanders, ornamenten en een stenen aanrechtblad. Beide werelden worden gecombineerd in een spannende compositie.

Ook qua afwerking bieden landelijke keukens u meer mogelijkheden dan vroeger. Whitewash, olie en greywash, met deze accenten creëert u een speciale rustieke keuken die opgaat in uw woonsfeer. Populair blijft de witte landelijke keuken als basis, met hedendaagse accenten zoals met eikenhout. Warm en natuurlijk, nostalgisch en eigentijds tegelijkertijd.

Witte landelijke keuken in hoekopstelling, met fornuis en bovenkasten
Goedkope landelijke hoekkeuken met bovenkasten en tegel achterwand
Landelijke hoekkeuken in de kleur magnolia en met authentieke schouw.

Welke opstelling landelijke keukens

Elke opstelling is denkbaar in landelijke keukens. Van rechte keukens, hoekkeukens, u keukens, parallelle keukens tot keukens met kookeiland.

Onze keukenopstellingen volgen de trends. Zo vindt u in ons grote aanbod landelijke keukens ook keukens zonder bovenkastjes, hoekkeukens met bar en keukens met kastenwand. Elk met een unieke, landelijke sfeer.

Bekijk ruim 50 inspirerende landelijke keuken voorbeelden online en droom over uw eigen landelijke keuken!

Bekijk 50+ landelijke keukens

Waarom kiezen voor een landelijke keuken met eiland

De keukenopstelling bij uitstek in het landelijke interieur is natuurlijk de keuken met los kookeiland. Deze keukens lenen zich als geen ander voor het gezellig samenzijn van familie. Bij thuiskomst of om samen te eten, werken, spelen of te koken.

Eikenhout is gewild in onze landelijke keukens met eiland. U vindt het terug in keukenfronten, maar ook in onze nieuwste keukens met verlengd werkblad van hout. Deze creëren een sfeervolle, aparte plek aan uw keukeneiland.

Zo’n houten bar is ook een schitterend warm accent in de landelijke keuken wit.

Houten landelijk moderne keuken met eiland en fornuis
Landelijk moderne keuken met inductiefornuis

Een opstelling voor iedereen: de hoekkeuken landelijk

De landelijke hoekkeuken is er voor iedereen. Of u nu een kleine keuken zoekt of een grote, hoekkeukens passen overal. Onze collectie landelijke hoekkeukens is landelijk maar met een eigentijdse invulling.

U kunt een prachtige schouw of schitterende ornamenten gerust combineren met de huidige woontrends:

  • Beton in de landelijke hoekkeuken
  • Koper en goud in de landelijke hoekkeuken

De aankoop van een van onze landelijke keukens verzekert u van jarenlang warm woonplezier.

Landelijke keukens zijn mogelijk in iedere indeling, kleur en voor elk budget.
Blauwe landelijke keukeneiland met fornuis en stenen aanrechtblad

Landelijke keukens met moderne apparatuur

Met keukenapparatuur kunt u in onze landelijke keukens alle kanten uit. Traditioneel vindt u in landelijke keukens mooie fornuizen met een gaskookplaat. Nostalgische fornuizen zijn nog steeds populair, maar gaskookplaten verliezen terrein.

Het overgrote deel van de keukenkopers stapt tegenwoordig over van gaskookplaat naar inductiekookplaat. Gelukkig zijn er inmiddels ook veel fornuizen die hun gaskookplaat hebben vervangen door een inductiekookplaat. Ook is tegenwoordig de kookplaat met ingebouwde afzuiging populair.

Landelijk moderne keuken met kookplaat met afzuiging van NEFF
Landelijke keuken met eiland en kastenwand, voorzien van luxe apparatuur van Atag, Liebherr en Novy.

Moderne keukenapparatuur maakt onze landelijke en klassieke keukens uitermate comfortabel. Keukenapparaten vindt u bij ons van alle bekende A-merken. Van Pelgrim, ATAG, NEFF en Falcon tot Miele en AGA toe.

Om mee te gaan met de tendens naar een gezondere levensstijl maken we graag ruim baan voor een stoomoven in de keuken landelijke stijl. Samen met een koffiemachine bezorgt uw landelijk keuken u nog meer genot dan u al had.

De Quooker Cube wilt u zeker niet missen, want deze verschaft u niet alleen warm en koud water, maar ook gefilterd en bruisend water.

Landelijk zwarte keuken met houten aanrechtblad
Landelijke keuken met kastenwand. Uitgerust met modern apparatuur, zoals fornuis.

Ruim collectie landelijke keukens

Onze keukens landelijke stijl geven alle ruimte om te zoeken naar de perfecte balans tussen rust en geborgenheid en uw persoonlijke interieurstijl. Dit samenspel omvat uw keus voor materiaal, opstelling, afwerking, accessoires en zeker ook kleuren.

Vaak ziet u ingetogen, serene tinten zoals natuurtinten, pastels en onopvallende kleuren. Harde kleuren vindt u in landelijke keukens niet, maar niet als dat ze een bewerking hebben ondergaan. Rood wordt verouderd, groen wordt vergrijsd, wit wordt offwhite, whitewash is ook populair.

Landelijke keuken in groene kleur, met losstaande kastenwand.
Ardi Keukens Sint Annaland, Showroom entree

Bezoek vrijblijvend onze showroom

Een bezoek aan onze inspirerende showrooms met landelijke keukens is aan te raden. U ziet de kleuren in het echt, maar u doet ook inspiratie op over complete landelijke keukens. Want ook de vloeren en wanden bepalen de landelijke stijl!

En u doet de nieuwste trends op. Zelfs het moderne grijs zien we op z’n eigen manier terug in landelijke keukens.

U zult zien, onze nauwkeurig samengestelde landelijke keukens dompelen u onder in een sfeer van serene rust en laten u uw droomkeuken al het ultieme thuisgevoel ervaren. Onze actuele keukens sluiten perfect aan op alle woontrends van dit jaar.

De beste landelijke keukens

Landelijke keukens koop je bij DB KeukenGroep. Onze aansprekende collectie en unieke aanpak tekenen onze historie. Het bewijs? De hoge klanttevredenheid die blijkt uit de hoge score van 9,7 uit ruim 2000 reviews op klantervaringssites.

Onze werkwijze is uniek. Lage keuken prijzen gaan bij ons samen met veel voordelen! Denk aan professionele montage en hoogstaande service van eigen monteurs met als hoogste doel: keukens met een 9+. 

Dit maakt ons tot de keukenspecialist met de meeste voordelen.

Ardi Keukens - montageteam

Veelgestelde vragen over landelijke keukens

De landelijke keuken is bij ons in iedere kleur te leveren die u wenst. Vaak voeren warme kleuren in de landelijke keuken de boventoon, gecombineerd met houttinten. De meest voorkomende kleuren zijn toch wel wit en magnolia.

De prijs van een kwalitatieve landelijke keuken varieert van € 6.000,- tot meer dan € 30.000,-. Dit is afhankelijk van de grootte van de keuken, de gekozen materialen en welk soort en merk keukenapparatuur je kiest. Op onze website vindt je tientallen landelijke keukens met prijzen en andere gegevens.

Kijk voor de beste landelijke keukenspecialisten op diverse reviewsites. Hier lees je de ervaringen van klanten in plaats van de beloften van keukenwinkels zelf. Laat je vooraf en tijdens het showroombezoek goed informeren en koop enkel een keuken wanneer je vertrouwen hebt in het product én het bedrijf.

Landelijke rechte keuken met fornuis en schouw.