Ruil je waterkoker in voor een Quooker Klik hier

Menu

Maak een afspraak

Waar moet een koffiezetapparaat aan voldoen?

Het is belangrijk dat het water wat door de koffie loopt goed heet is, de smaak van de koffie goed tot z’n recht komt en last but not least, het zetten van de koffie eenvoudig is.

Want hoe mooi koffie zetten ook kan zijn, als je visite krijgt of je wilt even snel een kop koffie zetten dan wil je gewoon dat het zetten van koffie niet al teveel rompslomp geeft.

Koffiemachine, koffie snel gezet
Je doet er goed aan apparaten op elkaar af te stemmen

Soorten inbouw koffiezetapparaten

Een inbouw koffiemachine, ook wel espressomachine genoemd, maakt vaak deel uit van een ‘lijn’ keukenapparatuur. Dat betekent dat inbouw koffiemachines, magnetrons en ovens vaak een eenheid vormen in design en uitstraling. Je kunt natuurlijk een los inbouw koffiemachine kopen, maar wanneer je echt eenheid en uitstraling zoekt in je keuken, doe je er goed aan om je apparaten op elkaar af te stemmen.

Inbouw koffiemachines nemen een deel van je keuken in beslag zonder dat je dat storend vind: Ze horen er nu eenmaal en je loopt er niet elke keer tegenaan. Want waar je een gewoon koffiezetapparaat nog weleens moet verschuiven of bijna omstoot, hoef je daar bij een inbouw koffiemachine niet bang voor te zijn.

Er zit veel verschil in inbouw koffiemachines, maar meestal zijn ze geschikt voor meerdere kopjes tegelijk. Dat scheelt tijd in vergelijking met de traditionele koffieautomaat. Bovendien zijn inbouwapparaten vaak net wat chiquer en luxer dan gewone koffiezetapparaten.

Je hebt dus al snel de keus uit verschillende soorten en maten koffie. En omdat ze meestal werken met echte koffiebonen, is de koffie een stuk lekkerder dan koffie van standaard koffieautomaten.

Koffiemachine, ontspannen beginnen
Koffiemachine van Neff
Koffie, ook wel het zwarte goud genoemd. Je houdt ervan of vindt het juist helemaal niets.

Er zijn diverse merken koffiemachines. Daarnaast zitten er best veel verschillen tussen de diverse inbouw koffiemachines. Je hebt ze met een vaste wateraansluiting en zonder vaste wateraansluiting. Het voordeel van de eerste variant is dat je ‘m nooit meer hoeft bij te vullen.

Een inbouw koffiemachine zonder vaste wateraansluiting moet je, afhankelijk van je koffiegedrag, regelmatig bijvullen. Dan zijn er inbouw koffiemachines die onderhoudsvriendelijker zijn dan anderen. Er zijn inbouw koffiemachines ontwikkelt die je minder vaak zelf schoon hoeft te maken.

Een andere belangrijke overweging is het volume van een koffiemachine. Over het algemeen worden inbouw koffiemachines steeds stiller. Het is wel prettig dat je een gewoon gesprek kunt blijven voeren terwijl je koffie zet. Zo zijn er diverse koffiemachines, maar alle inbouw koffiemachines werken met koffiebonen. Dat geeft een heerlijk kopje koffie tot resultaat!

Maar het is wel duurder in onderhoud dan gewone filterkoffie uit het huishoudelijk apparaat of Senseo.

Koffiemachine voor top koffie
Koffiemachine, koffie uit espressomachine
Koffiemachine in landelijke keuken
Dit artikel is geschreven door
Ferry
Terug naar overzicht