Menu

Maak een afspraak

Handgrepen bepalen de uitstraling van je keuken. Wil je iets opvallends of juist niet? De keuze hangt af van jouw keuken en persoonlijke stijl. Ze geven sfeer, maar moeten ook praktisch zijn. Er zijn verschillende opties. Ontdek de mogelijkheden en waar je op moet letten bij het kiezen van handgrepen. 

Stijlvol en praktisch

Het is belangrijk om een praktische, goed in de hand liggende greep te kiezen. Naast een mooie uitstraling, is het belangrijk dat de greep genoeg grip heeft. Dit is belangrijk bij het openen van de vaatwasser of koelkast. In de showroom zijn deze apparaten lichter dan als je ze thuis gebruikt. Na het aansluiten ontstaat vaak een vacuüm, waardoor meer kracht nodig is om een deur te openen. 

 

 

Residentic landelijke maatkeuken wit

Greeploos of handgrepen?

Zwart witte hoekkeuken met bar. Inspiratie? Lees onze blog!

Een greeploze keuken ziet er strak uit en is populair in moderne keukens. Je hebt minder problemen, zoals het blijven hangen van je kleding aan grepen. Ook is het veiliger voor kinderen, ze stoten hun hoofd niet. Dat kan pijnlijk zijn bij een puntige greep. Maar handgrepen zijn wel praktisch bij het openen van laden. Kastdeuren blijven schoner omdat je de greep vastpakt. Geen vette vingerafdrukken meer op de kasten, dat wil je! 

Metaal, brons of koper

Er zijn verschillende materialen, zoals geborsteld metaal, messing, brons en koper. Wil je een robuust uiterlijk? Dan zijn handgrepen met zichtbare lasnaden geschikt. Wil je het subtiel houden? Kies dan voor een kleine knop. Er zijn ook materialen als hout en leer, vaak in de vorm van een lus. Voor greeploze keukens zijn greeplijsten in metaal of hout een optie. 

Alle soorten en maten

Twee kleuren keuken recht

In onze showroom kun je alle opties bekijken. Je kan ze van het wandbord halen om te testen, bijvoorbeeld bij het deurtje dat je hebt uitgekozen. Ga je voor een knop? Test of je deze makkelijk kunt vastpakken. Wil je een stanggreep? Denk na over de grootte: handgrepen zijn verkrijgbaar in alle maten.  

Een sieraad voor je keuken

Op dit moment zijn speciale designgrepen een trend. Grepen worden steeds meer gezien als een sieraad voor de keuken en mogen opvallen. Goudkleurige grepen worden steeds vaker gebruikt en worden groter uitgevoerd om een statement te maken. Een goed voorbeeld hiervan zijn de exclusieve grepen van Excelentic, ontworpen door Buster + Punch uit Londen. 

Design keuken met houten kastenwand