• 9,7 uit 2164 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Vaatwasser op hoogte, werk comfortabeler in je nieuwe keuken

Meestal ga je pas nadenken over de hoogte van je vaatwasser als je pijn in je rug krijgt. En dat is jammer, want in een bestaande keuken pas je dat minder makkelijk aan dan in een nieuwe keuken.

Met een vaatwasser op hoogte bespaar je jezelf niet alleen rugklachten, je werkt ook vele malen prettiger!

Daarom is een keuken kopen bij een keukenspecialist zo belangrijk. In onze inspirerende keuken showroom vertellen we je alles over ergonomie in de keuken, toegepast op je persoonlijke situatie. 

De apparatuur in deze parallelle keuken is van het merk Pelgrim

Aan ons unieke hoog laag systeem bepalen we de ideale werkhoogte van je werkblad. En die is weer van invloed op de hoogte van je vaatwasser.

Doe er je voordeel mee en stap in de auto. Naar ons. Vind volop keuken inspiratie en de mooiste actuele keukens in allerlei stijlen en prijzen keukens. Van landelijke keukens tot moderne keukens.

Keuken met Eiland, hoekopstelling

Vaatwasser op hoogte plaatsen, hoe dan?

In je gootsteenkastje kun je niet een keuken vaatwasser op hoogte inbouwen. Maar heb je wel eens overwogen om hem in een hoge kast naast je aanrecht te plaatsen? 

Zodat het midden van je vaatwasser zich ter hoogte van je werkblad bevindt? Onze eigen monteurs klaren die klus met professie.

Met een vaatwasser op werkhoogte blijft er ruimte over onder de afwasmachine. Daar monteren we een lade om de ruimte mooi op te vullen. De vaatwasser hoogte laat het perfect toe om een lekkere grote lade te plaatsen.

Lees ervaringen van klanten:

De keuken wordt nu echt een gezellige woonruimte

Piet Verboven en Kitty van Overveld uit Hoogerheide

Lees klantervaring
MET VIDEO

Onze nieuwe keuken werkt veel plezieriger

Peter en Joyce Hollestelle uit Kats

Lees klantervaring

Keuken met zachte, zwarte uitstraling. Zo chique kan het zijn!

Meike en Pieter Gudden uit Utrecht

Lees klantervaring

Vaatwasser op hoogte inbouwen, kost dat ruimte?

Je vraagt je misschien af of het ruimte kost om een vaatwasser op hoogte in te bouwen. Nee. Je wisselt gewoon de vaatwasserkast om met een kast in je hoge kast. De onderkast die beschikbaar komt gebruik je voor keukenbenodigdheden.

De kast in je hoge kast benut je voor de vaatwasser. Wat vaak wordt gedaan is dat dan boven de vaatwasser nog een oven wordt geplaatst. Dat staat mooi.

Zwarte greeploze keuken Haarlem, oven en magnetron
De kastenwand van deze parallelle keuken is ingebouwd, wat een zwevend effect geeft

Hoogte vaatwasser inbouw wat is ideaal?

Wat is de ideale hoogte van een inbouwvaatwasser? Deze ligt rond de 115-120 cm. Je hoeft dan niet diep door je knieën om de vaatwasser uit te pakken.

Het hangt natuurlijk ook wel iets af van je lichaamslengte uiteraard, maar dat bekijken we in onze keukenshowroom.

Vaatwasser op hoogte past in een keuken voor gezin

Heb je een baby of peuter in huis? Ook dan is een vaatwasser op hoogte ideaal en dat zul je merken. De afwasmachine is namelijk een hartstikke interessant apparaat! 

Doe jij de deur open, dan komen ze er direct op af met speelgoed in hun handjes. Ze halen de messen alvast uit de bestekkorf of doen de deur dicht terwijl je in staat te ruimen. Lastig.

Ooit hoorden we een keertje in de showroom van een kind dat op een geopende vaatwasserdeur was gaan zitten … Deur ontzet natuurlijk, dat wil je absoluut niet mee maken.

Modern landelijke hoekkeuken, vaatwasser

Keukenrenovatie voor vaatwasser op hoogte inbouwen

Heb jij een mooie praktische keuken en wil je de ergonomie nog verder verbeteren met een vaatwasser op hoogte? In sommige gevallen kunnen we keukenrenovatie toepassen.

Vertel ons in de showroom hoe je keuken eruit ziet. Dan geeft de keukenadviseur je eerlijk advies over vaatwasser inbouwen.

Nog meer ergonomie tips bij DB KeukenGroep

Ergonomie in de keuken gaat natuurlijk veel verder dan de vaatwasser hoogte. In onze showrooms ontdek je met de keukenadviseurs hoe je het leven in je keuken zo aangenaam mogelijk kunt maken. 

Dat hangt af van je keuken opstellingkeuken indeling, lees ook onze blog over een keuken voor gezin.

Kom gewoon eens gezellig langs voor een keuken met vaatwasser op hoogte. Maak kennis met onze netto, lage prijzen, professionele montage, uitstekende service en ontdek onze hoge klanttevredenheid.

vaatwasser op hoogte met een opberglade er onder

Bij ons kiest u voor:

  • Klanttevredenheid: 9,7
  • Transparante offertes
  • Eigen montage
  • Nettoprijzen