Werken buitenshuis doen ze niet meer, maar hobby’s hebben Piet en Kitty zat. Met dat ze meer thuis zijn, zijn hun wensen voor een nieuwe keuken ook anders dan vroeger. Wit moet hij in elk geval niet zijn. Wit is “te steriel en je ziet er zoveel op. We willen met een strakke, warme keuken een gezellige, sfeervolle ruimte maken,” legt Kitty uit. Dat lukt perfect bij Ardi Keukens in Sint-Annaland.

Piet en Kitty bekijken op internet allerlei mooie keukenvoorbeelden. Greeploze, gekleurde keukens spreken hen aan, houten keukens ook.

Ze bezoeken dan ook diverse keukenzaken, hoewel er eigenlijk maar twee adressen zijn – waaronder Ardi - waarvan ze weten dat ze hun keuken daar zullen gaan bestellen.

Bekijk groter
Houten rechte keuken met bovenkastje

“Vanwege de goede ervaringen van mensen in onze omgeving met Ardi. En alle goede recensies op internet,” licht Kitty toe.

Bovenkasten wil Kitty niet meer. “Dat doet mij denken aan een apotheek. Ik wil slechts één leuk, afwijkend formaat bovenkast, voor de sfeer.”

Onderkasten wil Piet zo min mogelijk, omdat in de vorige keuken de kastdeuren scheef gingen hangen. In de nieuwe keuken moeten lades komen.

Van houten keukens zien ze er talloze, en Kitty merkt dat ze telkens weer op hetzelfde houtsoort terugvalt. Wat Piet heel mooi vindt, is de combinatie van een horizontale met een verticale nerf.

Zo groeit het idee van een houten keuken, waarvan de hoge koelkast en vaatwasser aan weerszijden van de keuken een verticale nerf hebben. En de lades een horizontale structuur.

Bekijk groter
Houten rechte keuken, lades

Mooi kader

De manier waarop de fronten van de keuken op elkaar aansluiten heeft Piets speciale aandacht. Passtukken tussen een deur en een apparaat vindt hij niet mooi. “Alsof de keuken niet goed uitgemeten is.”

Daarom staan de koelkast en de oven in een mooie zwarte omkadering, evenals de vaatwasser. De binnenkant van de kast waar de koelkast in is gebouwd, werd verhoogd en verstevigd om het gewicht van de oven erboven te kunnen dragen.

Nu zijn nergens passtukken nodig. Een heel fraai gezicht in combinatie met de matzwarte apparatuur.” Leuk is ook dat zwart in de rest van de keuken als accent terugkomt, zoals in het zwart gespoten raamkozijn, het deurbeslag en de stopcontacten.

De warm-gele deuren brengen een eigen sfeer de keuken in, zeker als de zon de keuken inschijnt. “Mogelijk voegen we nog rode stoelen toe, wat meer kleur brengt in de keuken,” denkt Kitty.

De keuken is dus nog niet af. Ook voor boven het aanrecht wordt nog iets bedacht.

Zwevend aanrecht

In een strakke keuken past een composiet aanrechtblad goed. Echter, in deze lengte is het onmogelijk om dit werkblad uit een geheel te vervaardigen. De naad bij de kookplaat wordt het ‘breekpunt’ en daarom oriënteren ze zich op ander materiaal.

“Op ons telefoontje reageerde Ardi zo attent!”

Het wordt TopCore, dat heel dun kan worden toegepast en zich goed leent in een designkeuken. Extra mooi is, dat het lijkt alsof het aanrecht zweeft. Dit komt door de hoge greeplijsten eronder.

Dan gebeurt er nog iets bijzonders, vertelt Kitty. Ze hebben de keuken laten ontwerpen met een kunststof front met houtlook, vanwege het onderhoudsgemak en de hygiënische eigenschappen van kunststof.

Toch komen later de twijfels over kunststof fronten. Slapen kan Kitty er zelfs niet van. Ze besluit Ardi te bellen.

“Zij reageerden zo attent. Geen enkel probleem was het dat ik de keuken niet mooi vond. We zouden het gewoon weer opnieuw gaan bekijken. Dat vond ik super. “

“Wat ik waardeer bij een keukenzaak is, dat je er van het begin tot het eind goed wordt geholpen. Dat er rust is, tijd en aandacht voor de klant. En dat er een relaxte sfeer is,” legt ze uit.

Bij een volgend bezoek aan de showroom kiest ze een front waar ze wel helemaal weg van is: gebeitst hout. Nu genieten ze dagelijks van deze schitterende keuken.

Op onze website kunt u meer lezen over Ardi Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Bekijk groter
Houten rechte keuken met veel lades