Wat kost een keuken met kookeiland?

Witte keuken met kastenwand

Keuken met kookeiland vanaf 7500 euro

De kosten van een keuken met kookeiland beginnen bij 7500 euro. Goed gezien: dat is ongeveer de prijs van een standaard hoekkeuken.

Het zijn met name de voorbereidingen voor een eiland die een keuken met kookeiland duurder maken dan een reguliere keukenopstelling. Denk aan de aanleg van:

 • Afvoer afzuigkap
 • Eventueel gas
 • Aanleg van elektra
 • Aan- en afvoer van water

Als dit allemaal al aanwezig is op de plek waar jij je eiland wilt hebben, dan scheelt dat in elk geval.

Wat kost een keuken met kookeiland?

Waar hangen de kosten nieuwe keuken met kookeiland verder van af als al het voorbereidende werk gedaan is?

 • Kies je voor:
 • Benut je de ruimte onder het eiland om op te bergen? Zo ja, maak je gebruik van kasten of lades?
 • Werk werkblad kies je voor je kookeiland? In prijs maakt het uit of je een kunststof blad uitzoekt of een van de luxere werkbladen zoals:
  • Composiet
  • Keramiek
  • Natuursteen
 • De keus voor het materiaal van je fronten is van invloed op de kosten van een keuken met kookeiland

Dus naast de aansluitingen is dit alles van invloed op de prijs van je keuken. In de showroom berekenen we tot op de euro nauwkeurig wat jouw kosten voor een keuken met kookeiland zijn.

Moderne design keuken

Waarom zijn de kosten keuken met kookeiland vaak hoger dan gemiddeld?

Terecht dat je zegt dat het lijkt dat keukens met kookeiland vaak duurder zijn. Op zich is dat niet verwonderlijk, want voor een keuken met kookeiland heb je meer ruimte nodig.

Dus valt de afmeting keukenblok zelf ook groter uit en dat merk je aan materiaalkosten van keukenkasten en werkblad.

Daarnaast is er vaak meer budget voor de afwerking van een keuken met kookeiland waardoor de gemiddelde prijs keuken met kookeiland automatisch hoger uitvalt.

Maar, dat geldt betaalt zich wel terug! Lees verder…

Luxe keuken met eiland

Kosten keuken met kookeiland betalen zich terug

Steeds vaker vervult het kookeiland een scheiding tussen de open keuken en de woonkamer. Wat je vaak ziet is dat het eiland aan de keukenkant een functionele uitstraling heeft.

Het aanzicht vanuit de woonkamer wordt mooi gemaakt met een stijlvolle afwerking. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Kasten tot aan de vloer zonder plint zodat het eiland de look van een meubel krijgt
 • Greeploze fronten voor een naadloze aansluiting met de rest van het interieur
 • Push to open technologie zodat openen en sluiten van de kasten in het kookeiland vergemakkelijkt wordt
 • Een wijnklimaatkast omdat dit een huiselijke sfeer aan het eiland geeft

Al heb je een smal eiland of een klein eiland, je gaat zeker weten anders wonen en leven.

Je combineert diverse functies van je woonkamer en je keuken en je zult het merken: dat heeft een positieve weerslag op jou en je huisgenoten. Meer interactie en ontmoeting doen ons allemaal goed!

Zwarte modern landelijke keuken met kookeiland
Keuken met kookeiland, kastenwand en bar. Geplaatst in Bloemendaal.

2 tips van de maand: Hoe maak je keuken met kookeiland huiselijk?

Nu ben je bijna overstag voor een keuken met eiland. Dan wil je er ook gezelligheid in aanbrengen. Met onze keukens kan dat zonder al te veel poespas. Je moet alleen even weten hoe je dat doet.

Tip 1 kookeiland met eettafel
Met een extra en uitstekend blad boven op je werkblad creëer je een bar waar je gemakkelijk aan plaats neemt. Het is zo leuk om een kookeiland met eettafel te hebben waar iemand kan zitten terwijl je zelf bezig bent!

Soms praat dat net eventjes makkelijker. Al mogelijk in een compacte keuken.

Tip 2 nisjes
Hou ruimte over in je keuken met kastwand voor een paar nisjes. Met spotjes geef je deze plekjes een geweldige uitstraling. Planten of een paar sfeervolle kookboeken doen jouw keuken eruit zien als een wandmeubel. Het maakt je interieur compleet

Groene keuken met eiland

Wat kost een kookeiland?

Bijna niemand koopt alleen een kookeiland. Wat de kosten van een los kookeiland zijn is dus lastig te zeggen. Net zoals we niet kunnen zeggen wat een halve keuken kost.

Als je echt precies de kookeiland kosten wilt weten, praat dan even met onze adviseurs wanneer je een eiland bij je keuken wilt plaatsen. Als jij aangeeft wat je daar wilt doen:

 • Werken en/of koken en/of spoelen
 • Welke look je zoekt
 • Welk soort werkblad
 • Kasten of lades?

Dan kunnen we je een indicatie geven. En verder: wordt enthousiast van onze complete keukens met eiland en informeer vandaag nog naar jouw kosten keuken met eiland.

Ja, ik wil meer weten van de kosten kookeiland. Ik maak een afspraak voor een vrijblijvend bezoek aan een van onze landelijke showrooms.

Grijze u-keuken

Kosten keuken met kookeiland: helder, eerlijk en gespecificeerd

Bij DB KeukenGroep houden we van eerlijke, netto prijzen. Dat betekent dus dat je bij ons geen moeite hoeft te nemen om af te dingen want onze prijzen keukens zijn al laag.

Zo bieden we iedereen gelijke kansen en hoef jij je nooit achteraf af te vragen of je goed onderhandeld hebt. Met onze kosten keuken met kookeiland kom je nooit voor verrassingen te staan.

Keuken op maat prijs

Heb je maatwerk nodig voor je nieuwe keuken? De prijs van een keuken op maat is nauwelijks hoger dan keukens uit onze reguliere collectie.

Dus als je een langer kookeiland wilt of een andere afmeting kast, kijk dan ook eens naar maatwerkkeukens van Residentic.

Massief eiken keuken

Kosten keuken met kookeiland: meest voordelig bij DB KeukenGroep

Nu je een beetje een idee hebt wat er allemaal komt kijken voor moderne keukens met kookeiland geven we je nog één advies: koop bij DB KeukenGroep. Dankzij onze 4 beloftes scoren we hoog op klanttevredenheid.

Dat zie je terug op reviewsites. Onze eigen keukenmontage en perfecte service worden enorm hoog gewaardeerd. Op lange termijn is een aankoop bij DB KeukenGroep mede hierdoor ook de voordeligste koop! Geen sores.

Bij ons kiest u voor:

 • Klanttevredenheid: 9,7
 • Transparante offertes
 • Eigen montage
 • Nettoprijzen