Ruil je waterkoker in voor een Quooker Klik hier

Menu

Maak een afspraak

Donkere keuken, chique en sfeervol, 4 opties voor ruimtelijkheid

De witte keuken is op z’n retour. Dat zal geen verrassing voor je zijn als je regelmatig keuken inspiratie opdoet. Donkere keukens zijn zo populair dat je zou denken dat we allemaal smachtend hebben zitten wachten op iets nieuws.

Maar goed. Wanneer je dan een donkere keuken ziet, dan heb je wel zoiets van ‘wow!’. Althans, als je de bijzondere ontwerpen van DB Keukens bekijkt.

Doe je voordeel met onze jarenlange keukenervaring. Met de 4 opties in deze blog hou je je keuken zo ruimtelijk mogelijk en troef je je buren straks af met een mooiere keuken en een geweldige aandachtstrekker.

Donkere keuken voordelen

Een donkere keuken heeft deze voordelen:

 • Eigentijds
 • Chique
 • Sfeervol
 • Warm
 • Modern

Hebben donkere keukens nadelen? Ja, ze kunnen je keuken kleiner doen ogen. Wat kun je doen?

Moderne zwarte keuken
Zwarte eilandkeuken met kastenwand greeploos

Oplossingen zijn:

Onze ontwerpers hebben uren zitten turen om spannende composities te creëren. Ook een aansprekend voorbeeld is de donkere keuken met hout. Er is veel mogelijk met donkere keukens.

Donkere keuken met licht blad

Wordt in keukens vaak gekozen voor donkere aanrechtbladen (houten keuken beton, antraciet werkblad, zwart keramiek), deze keer doen we dat niet. We laten je een keuken met een wit blad zien.

Je weet niet wat je meemaakt. Een donkere keuken met licht blad maakt je keuken optisch ruimer. Het is een vorm van omdenken die tegelijkertijd je creatieve geest toont.

Welke lichte bladen kun je aan denken?

 • Licht houten aanrecht, sfeervol en natuurlijk!
 • Wit corian werkblad, zoals bij onze klant uit Zeeland.
 • Licht blad van marmer, ook nog eens extra chique door de luxe uitstraling van deze steensoort.

In onze showrooms kun je werkbladen goed op grootte zien. Belangrijk bij het bepalen van je favo aanrecht. Kom eens lang om al ons moois in het echt te bekijken.

Zwarte houten keuken met creatief ontwerp als deze verspringing
Modern landelijke keuken

Wat uitmaakt hoe de keuken op je afkomt – of niet, is onder meer de opstelling die je kiest. Ben jij bang dat een donkere keuken somber zal zijn? 

Neem geen risico en kies voor uitsluitend onderkasten en bekijk het weergaloze effect dat een donkere keuken zonder bovenkastjes op je ruimte heeft.

Bang dat je kastruimte tekort komt? Een donkere keuken met eiland compenseert de kastruimte die je mist wanneer je je bovenkasten weglaat.

Kies de juiste accessoires: hout, lichtgekleurd of knalkleur

Donkere keukens zijn dominant aanwezig, dat zal niemand ontkennen. Om te voorkomen dat het geheel donker wordt, kun je accessoires kiezen die je keuken aanvullen. 

Houten accessoires, licht gekleurde accenten, of – in de zwarte keuken: knalkleuren zoals felgeel. Felgele keukendoeken, felgele lamp, ze maken een wereld van verschil.

Tip: hout en rotan in je zwarte keuken maakt het geheel zachter. Misschien is het wat voor je om aan te denken.

Gemarmerd werkblad in matzwarte keuken Bloemendaal
Moderne groene keuken met zwarte kastenwand

Welke kleur muur bij donkere keuken?

Houd wand en plafond licht.

Om alles niet te zwart te maken, houd je de achtergrond neutraal, wit of offwhite. Zo creëer je ook meteen optische diepgang in je keuken en komt al dat moois niet zo op je af.

Tegelijkertijd heb je zo een mooi decor voor je donkere keuken.

Welke donkere keukens zijn er?

Je denkt misschien als eerste aan de donkergrijze keuken of de zwarte keuken, maar vergeet de donkerblauwe keuken ook niet. Ook donkerbruin is mogelijk, hoewel je met deze keuken moet opletten dat het niet oubollig wordt.

Tip: zwart met hout combineert prachtig!

Zorg bij donkere keukens voor genoeg ruimte en lichtinval. Dan is zelfs een donkere keuken in kleine ruimte mogelijk.

Een donkere keuken trend is fenix, dat een ultra matte uitstraling heeft. Een Fenix mat zwart keuken is bijzonder mooi in greeploos. Deze wordt vaak gekozen voor moderne donkere keukens.

Fenix wordt erg gewaardeerd vanwege haar unieke uitstraling en het feit dat je er geen vingerafdrukken op ziet. Lees maar van onze klant uit Mijdrecht.

Siematic schiereiland keuken Amstelveen
Zwarte greeploze keuken Haarlem

Wat je nog moet weten over donkere keukens?

Bij een zwarte keuken denk je misschien snel aan een design keuken. Dat hoeft helemaal niet. Je kunt net zo goed een donkere landelijke keuken kiezen of een tijdloze. Zijn dat meer de keukenstijlen van jouw voorkeur?

Ook in onze overige keukenstijlen vind je de prachtigste donkere keukens!

Donkere keuken kopen

Genoeg inspiratie opgedaan? Kom naar onze landelijke showrooms en beleef je nieuwe donkere keuken in een wereld vol inspiratie. Een donkere keuken kopen bij DB Keukens is een keus waar je geen spijt van gaat krijgen.

Onze netto lage prijzen, onze perfecte montage en uitstekende service vormen al jarenlang de basis van de hoogste klanttevredenheid.

Graag tot ziens in onze showroom met donkere keukens!

Moderne grijze hoekkeuken, kraan en spoelbak

Bij ons kiest u voor:

 • Klanttevredenheid: 9,7
 • Transparante offertes
 • Eigen montage
 • Nettoprijzen