• 9,6 uit 2143 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Afspraak maken

Kindveilige keuken –> 8 zaken van topprioriteit

Dat jouw behulpzame kleuter je helpt met tafel afruimen en je vindt de jam en pindakaas in de vaatwasser terug, dat is het ergste niet. Maar zodra jouw kleintje een schoonmaakmiddel in z’n handjes krijgt, dan moet je maatregelen treffen.

Een kindveilige keuken is een must voor elke ouder. Heb je (bijna) kinderen en ga je leuk een nieuwe keuken kopen? We ontwerpen jouw kindveilige keuken met plezier. Weet dat we veel ervaring hebben met een kindveilige keuken.

Sommigen van onze verkoopadviseurs spreken ook uit eigen ervaring, zij weten als geen ander wat kinderen kunnen uithalen in de keuken. We helpen je je keuken kindveilig maken. Les 1: elk kind verrast je een keer.

Zwart wit keuken met eiland Amstelveen

Kookplaat veilig voor kinderen

Zeker weten kies je in een kindveilige keuken een inductiekookplaat. Hier is geen open vuur zoals bij een gaskookplaat dus jouw kind kan nooit vlam vatten.

Ook blijft een inductieplaat niet heet en je kunt deze moderne kookplaat kiezen met een kinderslot.

Met een inductiekookplaat maak je je over koken geen zorgen. Je kind speelt gewoon naast je aan bijvoorbeeld een kookeiland met eettafel zonder dat je loopt te stressen.

Moderne groene keuken, inductiekookplaat met afzuiging
Compacte luxe keuken, kastenwand met ovens

Oven op juiste hoogte en met thermisch glas

De oven, een must in een keuken voor gezin. Broodjes afbakken, cakejes bakken en muffins maken, kinderen zijn gek op alles wat uit de oven komt. Kies er eentje met een ruit die niet heet wordt.

Kies er ook een uit die ze niet open kunnen trekken. Of, laat hem hoger monteren, dat is nog veiliger en net zo ergonomisch voor jezelf.

Vaatwasser op een logische plek en met resetknop

Het gebeurt echt: kinderen die in een onbewaakt ogenblik neerploffen op de geopende deur van de vaatwasser. Daar kan hij natuurlijk niet tegen! Heel de deur ontzet. 

Het maakt uit of je je vaatwasser uit de loop plaatst als je de keus hebt. Check ook even of hete dampen opstijgen uit het apparaat na afloop van een programma.

Een nieuwsgierig kind dat er met zijn neus bovenop hangt, kan zich echt lelijk branden.

En oh ja, een resetknop is ook handig. Al die knopjes en lichtjes zijn natuurlijk razend interessant. En voor je het weet staat je vaatwasser op het langste en milieuvriendelijke programma.

Dan is het fijn dat je geen 4 uur hoeft te wachten op je schone vaat, maar na een reset weer jouw favoriete programma kunt selecteren.

Witte Siematic keuken, vaatwasser
Landelijke keuken met eiland Hengelo, koelkast

Kraan met temperatuurbegrenzer

Leer je kinderen zo snel mogelijk zelf die kraan te gebruiken, daar heb jij alleen maar gemak van. Zorg wel dat er een temperatuurbegrenzer op zit. Dan overschrijdt de temperatuur niet de 37 graden zodat ze zich niet kunnen branden.

Wil je graag een kokendwaterkraan? Geen probleem, die zijn er met kindbeveiliging.

Koelkast of vriezer met alarmsignaal

Veel gemak geeft het als de gezinsleden ook de weg naar de koelkast weten. Maar, in hun haast vergeten kinderen nog wel eens de deur goed dicht te doen waardoor je koelkast of vriezer urenlang half open staat.

En dat heb je zelf lang niet altijd tijdig in de gaten. Kies een koelapparaat of vrieskast  die een akoestisch signaal geeft wanneer deze te lang geopend is.

Waar berg je wat op?

Over die schoonmaakmiddelen nog eventjes. Kies een praktische keuken waar je gevaarlijke flessen buiten bereik van kleintjes kunt bewaren, of sluit een kastdeur af met een kinderhaakje.

Denk jij dat doet mijn kind niet? Neem altijd het zekere voor het onzekere. Zo hoorden we pas van een schattig jongetje dat altijd zoet met zijn autootjes speelde.

Op een zekere dag had hij toch allesreiniger in zijn handjes kregen: vrolijk gekleurde fles, frisse limoengeur, dat trekt aan. En hij nam een slokje. Lekker was het natuurlijk allerminst, maar het kwaad was al geschied.

Dus: die schoonmaakmiddelen op een plek waar kinderen niet bij kunnen komen. Kinderen tot vier jaar althans. Boven de vier heb je ze juist weer nodig om je te helpen met het soppen. ;-)

Moderne hoekkeuken Heerhugowaard, spoelkast
Modern antraciete keuken, apothekerslades

Apothekerskast

In jouw nieuwe keuken berg je ook bepaalde voedingsmiddelen buiten bereik op. Denk bijvoorbeeld aan de leuke, felgekleurde potjes met kindervitamines erin.

De dubbelwandige deksels bevatten siliconen om de pilletjes droog te houden. Heb je een zoontje? Hij peutert het gegarandeerd los. En dan tref je hem aan met een bolle wang vol van die gelballetjes. Dat wil je dus echt niet.

Een handige oplossing is een apothekerskast met rekken die te hoog zijn voor peuters.

Luxe keuken met eiland Zeeland

Lades

Lades zijn aan te raden in een keuken voor gezin. Een veelgebruikte indeling is twee diepe lades boven elkaar met daarboven een la voor kleine dingen zoals bestek. 

Doe je pannen in de onderste la, die krijgt een peuter er nooit uit getild. En lukt het jouw dreumes toch, dan is er nog geen man overboord.

Je servies staat een la hoger dan veilig. Wat berg je op in andere lage lades waar kinderen goed bij kunnen? Doe plastic servies.

Moeten ze toch per se een la leeghalen – en dat is echt het leukste wat er is! – dan zijn plastic borden en bekers geen ramp. Gaat niet kapot.

Rechte keuken met brede lades
Lades in modern kookeiland

Kinderslot op keukendeur

Nog een. Vooral jongens gebruiken speelgoed vaak op een andere manier dan bedoeld. Dat is niet erg, dat toont juist hun fantasie. Maar in de keuken ben je er niet altijd blij mee. 

Zo gaan 2-jarigen gerust met laarzen en al in een la staan om over de vensterbank uit te kunnen kijken. Of ze pakken een van je messen om twee legoblokjes van elkaar af te krijgen.

Lades met een kinderbeveiliging zijn voor die leeftijdsfase echt een rustig idee voor je.

Kindveilige keuken bij DB KeukenGroep

Over een kindveilige keuken valt natuurlijk nog wel wat meer te zeggen, maar we hebben ons beperkt tot opstelling en indeling, want dat kies je bij DB KeukenGroep.

Hoe jij verder gebruik zal maken van je keuken, dat hangt van jezelf en je kinderen af. Sommige peuters zijn zo ondernemend, daar moet je werkelijk alles voor wegzetten.

Ook krukjes die voor jou zo handig zijn kunnen een bron van gevaar zijn. Of een pan die met een lange steel half de keuken in steekt, is riskant want die loop je zo van de kookplaat af.

Kinderspeelhoek
Greeploze hoekkeuken met inbouwapparatuur

Kom gewoon eens zitten bij ons en laat jezelf verrassen door onze adembenemend mooie keukens in allerlei stijlen en hun praktische gemakken!

Onze netto lage prijzen zullen je als muziek in de oren klinken. En met de service zit het ook wel goed: we lossen problemen op en daarom scoren we zo hoog met onze klanttevredenheid.

Kom langs, doe unieke keuken inspiratie op tussen alle mooie showroomkeukens en ervaar zelf de charme van een kindveilige keuken!

Bij ons kiest u voor:

  • Klanttevredenheid: 9,6
  • Transparante offertes
  • Eigen montage
  • Nettoprijzen
Landelijke keuken met eiland Hengelo