• 9,7 uit 2164 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Mat witte keuken, het nieuwe hoogglans

De mat witte keuken geeft de oude liefde voor witte keukens een impuls. Welke keukentrends er ook zijn, houten keukens, zwarte keukens of gekleurde keukens, de witte keuken rekent op een trouwe achterban. Geen wonder, want een witte keuken is:

  • Neutraal
  • Tijdloos
  • Licht
  • Ruimtelijk
  • Passend bij elke kleur en materiaal.
  • Geschikt voor elke keukenstijl.

Onze keukenontwerpers hebben de witte keuken van een nieuw modern jasje voorzien: de mat witte keuken. Spraakmakend in uitstraling, bijzonder qua sfeer. De mat witte keuken – voorspellen we – gaat veel volgers krijgen.

Dilemma: mat wit of hoogglans keuken?

Wil je een trendy keuken, maar twijfel je tussen matwit of hoogglans? De matwitte keuken heeft een groot voordeel, want hij springt minder in het oog dan hoogglans. De matte toplaag verspreidt een warmere, gedemptere sfeer dan hoogglans.

Hier komt tegelijkertijd ook een nadeel om de hoek kijken in ruimtes met weinig daglicht. Hoogglans weerspiegelt licht, dat zorgt voor een lichtere, spiegelende uitstraling, ook al is het invallende licht beperkt. Dat roept een bepaald ruimtegevoel op.

Matte keukens weerkaatsen geen licht, bij weinig daglicht moet je zien te voorkomen dat de mat wit keuken saai wordt.

Deze moderne u-keuken is uitgevoerd in de kleur mat wit

Onze top 3 mat witte keukens

Oke, je kiest dus voor een keuken in mat wit. Welke stijlen zijn dan populair tegenwoordig, vraag je je af. Wij tonen je de top 3 mat witte keukens van dit moment:

  1. Mat witte keuken greeploos.

  2. Mat witte keuken met grijs blad.

  3. Mat witte keuken met hout.

1. Mat witte keuken greeploos

Liefhebbers van een moderne inrichting kunnen hun hart ophalen aan de keuken mat wit greeploos, want hij heeft echt alles in zich om zich naadloos te voegen naar een modern interieur.

Welke kleuren je ook kiest in huis, met een keuken mat wit maak je het zonder verdere aanpassingen af. Mat wit is in moderne interieurs echt schitterend.

Een groot voordeel van mat witte greeploze keukens is ook dat ze tonen als ware meubelstukken. Dus kun je deze keukens echt overal plaatsen. De mat witte keuken doet het goed in elke opstelling, zeker in een eilandopstelling.

Moderne keuken met eiland en bar, inclusief hoge kastenwand

2. Mat witte keuken met grijs blad

Het is een veel gestelde vraag: welke blad bij witte keuken?

Bij een moderne keuken in de kleur mat wit passen diverse werkbladen. Denk bijvoorbeeld eens aan een contrasterend zwart of grijs werkblad of aan een wit blad in combinatie met witte keukenfronten voor een bijzonder en strak effect.

Een witte keuken met zwart blad is vertrouwd (denk aan de zwart-wit keuken). Een witte keuken met grijs blad is vernieuwend en heeft een zachte uitstraling. Hierbij kun je kiezen uit diverse materialen, zoals beton, betonlook, keramiek, marmerlook of composiet.

Elk materiaal is in lichtgrijs te verkrijgen, overigens zijn er nog meer materiaal keukenbladen waar je uit kunt kiezen. Wit met lichtgrijs is een fluweelzachte combinatie die veel mensen zal aanspreken.

Mat witte keuken met betonnen blad

Een witte keuken met betonnen aanrechtblad is tegenwoordig razend populair. Deze keuken heeft namelijk een zachte uitstraling, maar wel met een stoere finishing touch.

Omdat beton zwaar materiaal is en ook wat kwetsbare kanten heeft, is een witte keuken met een betonlook werkblad een goed alternatief. Dit keukenblad is niet van echt beton te onderscheiden, duurzaam en eenvoudig in onderhoud.

Kies dan ook voor rvs greeplijsten, dan komt het grijs weer terug in details. Hou de fronten zo glad mogelijk, het liefst geen kader of verticale groef. Dat geeft het strakste effect wat in harmonie is met matlak.

Greeploze moderne keuken met eiland
Witte Siematic keuken

Een gestucte achterwand is passend, betonstuc natuurlijk helemaal! Wandtegels zijn ook mogelijk, maar zullen je keuken minder glad doen ogen. Keramische vloertegels zijn prima voor in de keuken, je kunt dan nog kiezen voor een houtlook tegel.

Dat geeft het geheel een warm en huiselijk effect en dat komt de uitstraling van je keuken echt ten goede. Als je wilt dat je keuken er nog meer uitziet als een meubel, laat dan ook de bovenkasten achterwege.

3. Mat witte keuken met hout

Matwit leent zich uitstekend om te combineren met karakteristieke materialen zoals klassiek notenhout. Dan kies je bijvoorbeeld voor een mat wit los kookeiland, de kastwand voer je uit in notenhouten fronten.

Wil je een zoetere combi? Dan is het populaire eiken altijd goed, al dan niet met grove noesten en zaagslag. Ook hout met een subtiele nerf maakt al een wereld van verschil.

Tijdloze-landelijke-keuken

Bij ons kiest u voor:

  • Klanttevredenheid: 9,7
  • Transparante offertes
  • Eigen montage
  • Nettoprijzen

Een witte spoelbak contrasteert geweldig met een lichtgrijs werkblad. Ook een witte kraan is mogelijk. Zo zet je echt een geweldige keuken neer die veel bewondering zal oogsten!

Vind je dat wit met lichtgrijs een te sobere keuken wordt? Als je kiest voor een donkergrijs blad heb je een groter contrast. Dat maakt je matte witte keuken sprekender.

Mat witte keuken witte spoelbak
Keuken mat wit greeploos

Tip! Mat witte keuken schoonmaken

Hoe hou je de mat wit keuken schoon? Je hebt het voordeel dat je hier minder snel vingerafdrukken op ziet dan op hoogglans.

Je kunt gewoon de fronten afnemen met een vochtige doek. Licht vuil zoals stof, vingerafdrukken of kookresten kun je met een licht reinigingsmiddel en een pluisvrije doek verwijderen.

Was vuil tijdig weg met water of zeepsop, zodat vlekken niet de kans krijgen om op te drogen. Vooral met sterk kleurende levensmiddelen zoals koffie, thee of rode wijn moet je opletten.

De beste mat witte keuken

Bij DB Keukens staat 'Doen zoals Beloofd' centraal. Zo krijg je bij ons direct de beste prijs (afdingen is niet nodig) en monteren we onze keukens met eigen monteurs, waarbij we 10 jaar garantie op onze montage geven.

Combineer dit met deskundig advies, hoge kwaliteit producten en beste service, en je begrijpt waarom ruim 2100 klanten DB Keukens beoordelen met een 9,7!  

Dit is een kleine moderne keuken in hoekopstelling
Anovi-Keukens-Berkel-en-Rodenrijs-keukenshowroom

Mat witte keuken kopen?

Zoek je een keuken waar je alle kanten mee uit kunt? De mat witte keuken geeft je alle ruimte. Onze ontwerpers staan voor je klaar om te matchen met kleuren en materialen. Jouw droomkeuken wacht om de hoek!

Ontvang alvast een voorproefje met ons inspirerende keukenmagazine. En kies de landelijke keukenspecialist met de hoogste klanttevredenheid.

Lees ervaringen van klanten

Open of dichte keuken, net wat Annemarie kiest

Annemarie Troost uit Rijssen

Lees klantervaring

Nieuwe keuken die meer leefruimte biedt

Marco en Ageeth Pothoven uit Soest

Lees klantervaring

Bij ons kiest u voor:

  • Klanttevredenheid: 9,7
  • Transparante offertes
  • Eigen montage
  • Nettoprijzen