• 9,6 uit 2143 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Afspraak maken

Steigerhouten keuken? Zo pak je jouw keuken slimmer aan

In korte tijd werden ze razend populair: steigerhouten meubels. Tuinbanken, bedden, ook keukens moesten van steigerhout zijn. Ruig en massief vormden steigerhouten keukens een vernieuwing op het gebied van houten interieurs. 

De belangstelling voor steigerhout ontstond ook vanwege de lichte kleur van dit vurenhout. Deze tint past makkelijk in diverse woonstijlen. 

We herkennen de trend in steigerhout voor robuuste keukens. Aan steigerhout kleven ook nadelen. Omdat we uitsluitend keukens met een 9+ verzorgen, vind je bij ons mooie alternatieven met de uitstraling van steigerhout, maar zonder de nadelen.

Steigerhouten keuken met landelijke uitstraling

Aansprekende keukenstijl: keuken steigerhout beton

De keuken die veel mensen aanspreekt, is de keuken steigerhout beton. Als steigerhouten keuken met een betonnen werkblad bijvoorbeeld, of de keuken steigerhout wit waarbij het witte corian aanrecht een modern contrast vormt met het hout van de steigerhouten keukenkast.

Ideetje voor jouw hoekkeuken met bar bijvoorbeeld? Deze moderne keuken is het bewijs dat steigerhouten keukens uitstekend passen in landelijke sferen maar net zo goed ook in moderne interieurs.

Deze leuke opstelling zal je vast niet ontgaan zijn, net zoals de stalen keukens waarin steigerhout ook wordt toegepast.

Betonnen werkblad in steiger houten keuken
Moderne steigerhouten eilandkeuken

Voor wie meer wil weten over de nadelen van steigerhouten keukens

Wat zijn de nadelen van de steigerhout keuken? De planken zijn vaak zo dik, dat de kastdeuren moeilijk te stellen zijn. In compacte keukens bijvoorbeeld of een keuken met een klein kookeiland, zijn dikke materialen extra onhandig omdat ze veel ruimte innemen.

Ook is steigerhout onderhevig aan vocht en temperatuurverschillen. Dus de planken van je steigerhouten keukenkast kunnen gaan kieren zodat je kastinhoud zichtbaar wordt.

Of de kastdeur gaat klemmen tegen een andere keukendeur omdat de planken uitzetten. Dat wil je natuurlijk niet, dan sluiten je keukenfronten niet meer lekker en moet je weer aan een keukenrenovatie.

Beter dan steigerhouten keuken, houten keukens van Old Wood
Gelukkig zijn er mooie alternatieven die tegemoet komen aan de keuken met steigerhouten planken. In onze Old Wood collectie vind je schitterende houten keukens met steigerhouten look. Dan heb je dus wel de voordelen, maar niet de nadelen.

Beter dan steigerhouten keuken, houten keukens met speciale beits
Ook kun je met onze houten keukens kiezen voor een beits of olie afwerking, waarmee je het idee van steigerhout dicht benadert. Dan loop je niet tegen de nadelen van steigerhouten keukens aan, maar zet je wel die typische steigerhout sfeer neer. Aansprekend in een open keuken alsof je jezelf gewoon een van de massief houten keukens gegund hebt!

Steigerhouten keuken op maat
Kunststof front met houtnerf in plaats van steigerhouten keukenfront

Beter dan een steigerhouten keuken, creatieve oplossing met gegroefde fronten

Wat je ook nog kunt doen, is kiezen voor een landelijke keuken met verticale groeven. Zo ontstaat het beeld dat jouw kastdeur uit tegen elkaar geschroefde plankjes bestaat. In combinatie met een mooi houtdecor zal jouw keuken zeker sfeer vertonen!

Of kies voor een kunststof front met houtnerven erin verwerkt, zo lijkt het alsof je een houten keuken hebt!

Dit kun je in elke keukenstijl toepassen, ook in de Scandinavische keuken. En je hoeft je nooit ergens aan te storen.

Kies voor lage steigerhouten keuken prijzen en meer voordelen

Zijn steigerhout keukens bij jou in trek? Geen probleem, maar kies dan beter bij DB KeukenGroep. We staan bekend om onze hoge score (9,7!) van positieve klantreviews op de onafhankelijke klantervaringssite Qasa.nl.

Dat heeft te maken met onze klantgerichtheid, onze passie om voor iedereen een droomkeuken te realiseren, ons heldere prijsbeleid met netto lage prijzen van keukens en onze uitgelezen service.

Aan de basis ligt natuurlijk een brede collectie keukens in alle stijlen, opstellingen en voor elk budget. Kom kijken!

Greeploze steigerhouten keuken met eiland

Bij ons kiest u voor:

  • Klanttevredenheid: 9,6
  • Transparante offertes
  • Eigen montage
  • Nettoprijzen
Steigerhouten keuken met bar