• 9,7 uit 2164 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

We horen het veel in de showrooms van DB Keukens: we willen een rustige keuken. En dan bedoelen ze heus geen saaie of supermoderne keuken, maar een die rust uitstraalt. Hoe krijg je dat voor elkaar? We vragen het verkoopadviseur Andrea van onze vestiging Pelma Keukens in Goes. 

Niet te veel verschillende kastbreedtes

Of ze nu een kleine keuken hebben of een enorme leefkeuken: veel klanten van DB Keukens willen een rustige keuken. Dat is niet zo gek. De keuken is het hart van je huis. Hoe fijn is het als daar rust heerst. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?   

“Het begint al in de ontwerpfase, bij het kiezen van de kastbreedtes”, vertelt verkoopadviseur Andrea. “Voor een rustig lijnenspel in de keuken adviseren wij niet te veel verschillende kastbreedtes te kiezen. Denk aan een stuk of drie. Geen paniek als dat niet helemaal lukt. Uiteindelijk gaat het om het totaalplaatjes en de balans in het ontwerp.” 

Witte keuken met hout

Bovenkasten kunnen wél

Mat zwarte keuken

Over kasten gesproken: bovenkasten zijn de laatste jaren minder populair. Ze zouden ouderwets zijn, te veel ruimte innemen en de rust in de keuken verstoren. Daar zijn we het bij DB Keukens niet mee eens. “Ook mét bovenkasten kan een keuken rustig blijven”, weet Andrea uit ervaring. “Zeker met de keuze aan bovenkasten van tegenwoordig, waaronder veel slanke kasten. Sommige keukens hebben deze opbergruimte gewoon nodig. Bovendien kun je in de onderkant van de kastjes spotjes wegwerken. Dat staat rustig én verlicht je aanrecht het best. Win-win!”  

Grepen, greeplijst en push to open

Om maar meteen nog een vooroordeel over boord te gooien: een rustige keuken hoeft niet greeploos te zijn. Andrea: “Aan de hand van de gekozen keuken, kijken we samen wat het rustigste is: grepen, een greeplijst of push to open. Het een is niet per se rustiger dan het andere, het gaat om het geheel. En het is een smaakkwestie: wat vind jij het mooist? Wil je grepen? Dan kijken we ook naar de positie ervan. Op een 3D-tekening zie je al gauw wat het rustigst staat.”  

Wist je dat (een paar) grepen of knoppen in je keuken juist een keukentrend voor 2024 is?     

Grijze keuken

Rustig is niet saai

Grijze keuken met keramiek aanrechtblad

Nog eentje dan: een rustige keuken is heus niet saai. Er mag best wat gebeuren. Andrea: “Kies gerust voor kleur, voor lijsten in de fronten of een marmeren werkblad. Ook hier geldt: het gaat om het geheel. Niet alleen van de keuken, maar ook de rest van de woning. Als de basis rustig is, kun je zelfs een gewaagdere keuze in de keuken maken.”

Hulp nodig bij het ontwerpen van een rustige keuken? 

We snappen dat het best lastig is, een rustige keuken kiezen. Daar moet je de tijd voor nemen. Gelukkig sta je er niet alleen voor. De verkoopadviseurs van DB Keukens zitten boordevol ideeën en maken graag meerdere 3D-tekeningen voor je. “Het gaat uiteindelijk om jouw gevoel erbij”, vindt Andrea. “Als jij rust krijgt bij de ontworpen keuken zitten we goed.”