• 9,7 uit 2164 klantreviews
 • 10 jaar garantie op onze montage
 • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Schiereiland keuken, deze 5 voordelen kende je nog niet

Met een nieuwe keuken laat je zien dat je interieur styling belangrijk vindt.

Jij toch ook?

Extra leuk is het dan als je met iets komt wat speciaal is. Nou, dat kom je zeker weten met de schiereiland keuken. Deze vertegenwoordigt namelijk een compleet nieuwe lifestyle! En daar hoort jouw keuken dan dus ook bij.

De nieuwe manier van leven is die van de keuken die geïntegreerd is in je living of je woonkamer. Een keuken die het middelpunt is van samen zijn, werken, studeren en bijpraten.

Keukens met kookeiland en de schiereiland keuken doen dit super! Veel aansprekende ontwerpen in onze inspirerende showrooms geven je alle keuken inspiratie om het nieuwe leven mogelijk te maken. Ook in jouw huis straks. 

Lees hier over de voordelen van een schiereiland en krijg tips over het beste ontwerp.

Design eilandkeuken met kastenwand

Welke voorbeelden schiereiland keuken?

Een schiereiland heeft veel overeenkomsten met een keukeneiland. Het verschil zit hem erin dat een eiland (zoals het woord al zegt) compleet vrij in je keuken of woonkamer staat.

Een schiereiland zit met een zijde vast aan de wand of aan het keukenblok. Hierdoor neemt een keuken met schiereiland minder ruimte in beslag dan een keuken met kookeiland.

Twee voorkomende varianten zijn:

 • Het schiereiland dat haaks op een keukenblok staat. Zo ontstaat een praktische en sfeervolle T-opstelling die op diverse manieren ingericht kan worden. Vaak wordt er een kook schiereiland van gemaakt of de spoelbak in het schiereiland verwerkt.
 • Het schiereiland dat parallel aan een keukenblok staat. Dit lijkt het meest op een kookeiland en heeft een luxe en ruimtelijke uitstraling. Hier kun je makkelijk een bar aan maken.

Natuurlijk kun je ook een hoekkeuken met schiereiland kiezen, een U-keuken met schiereiland of één groot schiereiland als keuken. Net wat je wilt en wat je mogelijkheden zijn.

Modern Landelijke keuken met kastenwand

Schiereiland keuken: de voordelen

Groene keuken met eiland

Je bent hip als je je keuken een belangrijke rol geeft in je woonruimte. Zo’n keuken voorzie je natuurlijk van een eiland met een mooi uiterlijk!  

Wat zijn de voordelen?

 • Schiereiland keukens nemen minder ruimte in beslag dan een moderne keuken met kookeiland, maar bieden wel bijna dezelfde mogelijkheden als deze eilandkeukens. Is jouw woonkamer niet zo groot, dan kan een schiereiland keuken een perfect alternatief zijn.
 • Schiereiland keukens hebben als voordeel dat je het gezellige woonkamer gebeuren je keuken intrekt.

  Het werkblad kies je zo dat je met je gezicht naar iedereen toe staat en dat is natuurlijk helemaal leuk als je ondertussen de vaatwasser aan het inruimen bent, groente snijdt of koffie zet.

Maar het breidt ook je mogelijkheden uit om samen met anderen in je keuken te zijn. Vergelijk bijvoorbeeld een traditionele hoekkeuken tegen de wand en de hoekkeuken met schiereiland.

 • Om een schiereiland kun je heenlopen of je kunt het aanrecht verlengen met leuke barkrukken voor een zitje!
 • Schiereiland keuken heeft nog een praktisch voordeel. Aansluitingen van gas of stroom kun je wegwerken via het keukenblok waar je kookschiereiland tegen aan staat.

  Bij een los kookeiland moet je deze via je vloer laten lopen, dat maakt een verbouwing ingrijpender.
Design keuken met eiland
Houten keuken met eiland
 • Visueel is een schiereiland keuken een aanwinst in je interieur. Je kunt voor een schitterende vormgeving kiezen zoals greeploze fronten, houten kasten of het nieuwe matlak. Het toont luxe en chique.
 • Open keukens moet je opgeruimd houden anders stoor je je vanaf de bank constant aan de aanblik van vuile vaat. Met een schiereiland kun je dit goed ondervangen.

  Met een verhoogde achterwand aan het keukenelement dat je vanuit de woonkamer ziet vorm je een visuele afscheiding. Een subtiele, maar effectieve oplossing om de aanblik op je aanrecht te ontnemen.

Kortom, een schiereiland geeft je meer mogelijkheden voor een stijlvol en indrukwekkend interieur.

Hoe schiereiland in je woonkamer integreren?

Je denkt misschien, is dat wel mooi, die aanblik op mijn keuken vanaf de bank. Daar hebben wij ook goed over nagedacht, de fabrikanten van keukenapparatuur met ons.

Werkbladafzuiging is een mooi alternatief voor de traditionele afzuigkap, dus die is al uit het zicht. Inductiekoken geeft je keuken een lekker opgeruimde aanblik, dus dat is er nog eentje waarvoor je een schiereiland niet hoeft te laten.

Greeploze keukenapparatuur maakt van je keuken steeds meer design meubelstukken, zeker als je kiest voor greeploze keukenfronten. Dan heb je echt geen keuken-keuken meer maar een schitterende opstelling die naast een praktische ook een stijlvolle functie heeft.

P.S.: O ja, we vergaten nog dat er steeds meer stijlvolle accessoires zijn die passen in het moderne interieur. We denken even aan zwarte kranen en zwarte spoelbakken. Mooi joh …

Moderne eilandkeuken wit, met greeploze fronten en ton-sur-ton kleuren

Tips voor keuken met schiereiland ontwerpen

Moderne keuken met kookeiland

Bij de keus voor een schiereiland keuken is het:

1. Eerst belangrijk om na te gaan welke schiereiland opstelling je kiest. Een schiereiland dat los staat van je keukenblok? Of een schiereiland dat haaks staat op je keukenblok.

De laatste optie benut je ruimte efficiënter en dan is een kleine keuken met schiereiland al snel mogelijk.
2. De tweede onvermijdelijke vraag is dan natuurlijk: heb jij die ruimte? Houd er rekening mee dat je minimaal één meter vrije ruimte nodig hebt rondom het eiland om je comfortabel te kunnen bewegen.
3. Bedenk waar je je keukenzones indeelt. Vooral een schiereiland dat je benut om te koken vraagt om een praktische keuken indeling want je kunt niet volledig om het eiland heen lopen.

Zorg ervoor dat de werkdriehoek zo klein mogelijk is. Dat wil zeggen, de afstand tussen kookplaat, koelkast en spoelbak. Daarnaast is het handig om rondom de spoelbak en kookplaat voldoende werkruimte te hebben voor de kookvoorbereidingen.

Onze adviseurs helpen je bij al deze keuzes hoor, geen probleem! Ook als het gaat om een schiereiland keuken klein.

Tel je ons advies op bij de kosten schiereiland keuken, onze perfecte montage en onze uitstekende service, dan koop je de beste schiereiland keuken bij DB Keukens. Ruim 2100 klanten bewijzen dat, met een gemiddelde klantscore van 9,7!

Blauwe landelijke keuken met eiland

Schiereiland keuken kopen

Ontdek de keuken met schiereiland in de inspirerende keuken showrooms van DB Keukens. Ons ruim 100 pagina’s tellende magazine staat er bol van, maar je kunt natuurlijk ook een uurtje uittrekken om onze website te bewonderen.

Als je langskomt in de showroom is je beleving compleet. Kies er eentje uit bij je in de buurt, we zitten door heel Nederland!

Lees ervaringen van klanten

Nieuwe keuken die meer leefruimte biedt

Marco en Ageeth Pothoven uit Soest

Lees klantervaring

Keuken met eiland en uitzicht over de Amsterdamse grachtengordel

Florence uit Amsterdam

Lees klantervaring
MET VIDEO

Een warm welkom, de start van onze droomkeuken

Peter en Marie Koster uit Hoevelaken

Lees klantervaring