• 9,6 uit 2187 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Hartje Amsterdam, midden in de Jordaan, ligt een prachtig gesitueerd appartement. Een glazen pui vanaf de vloer tot het plafond geeft een adembenemende view op statige herenhuizen met karakteristieke trapgevels en lijstgevels.

Het appartement wordt bewoond door een interieurstyliste, haar vriend en hun zoontje. Op zo’n bijzondere plek komt geen standaard keuken natuurlijk. Florence heeft al een vastomlijnd beeld wanneer ze samen de showroom van Keur Keukens in Haarlem binnen stappen.

Het werkblad dat ze wil is een grijs keramiek blad, dit is de basis van waaruit de keuken ontstaat.

Ook de kleur heeft Florence al in haar hoofd, het moet een speciaal soort olijfgroen worden.

Eentje die net iets donkerder uitvalt en die bij een bepaalde lichtval meekleurt met grijs. In de keuken heeft dit extra effect, want hier is alles grijs. Het maakt dat de keuken schitterend harmonieert met de omgeving.

 

Keuken met eiland olijfgroen
Keuken met eiland olijfgroen inbouwapparatuur

Met elkaar

De nieuwe keuken moet ruimte bieden om samen met vrienden bij elkaar te zijn, te borrelen, te eten, maar dan zonder dat je altijd met je rug naar de gasten toe staat.

Wat Florence heel graag wil is een keuken met kookeiland waar je aan kunt koken.

Dit is goed mogelijk in deze ruimte en nu de keuken staat geniet Florence geweldig van deze opstelling. Zeker wanneer bij mooi weer de harmonicadeuren naar het aangrenzende dakterras opengaan geeft dit een unieke sfeer.

 

Direct overstag

“Wij stapten zomaar eens binnen bij Keur Keukens en hadden er direct een goed gevoel. Het was erg druk, dus we moesten een afspraak maken voor een later moment.

Wat ons bijbleef, is dat we zo vriendelijk en hartelijk welkom werden geheten. Dat hadden we bij de vorige keukenzaken niet meegemaakt.”

“Toen we later aan tafel gingen met de verkoopster, bleef die plezierige indruk. Ze luisterde aandachtig, adviseerde goed, leidde ons rustig rond, was supervriendelijk en tekende direct in wat wij voor wensen hadden.

Naast een keuken met kookeiland wilden we ook een grote koel-vriescombinatie, een Quooker en een wijnklimaatkast.”

 

Toen we later aan tafel gingen met de verkoopster, bleef die plezierige indruk.
Keuken met eiland olijfgroen

 

Apparatuur passend in ontwerp


“Over de keukenapparatuur hebben we goed advies gehad. Van wijnklimaatkasten heb ik niet veel verstand. We hebben ons laten leiden door Keur Keukens die een specifiek model adviseerde in ons keukenontwerp.”

Heldere offerte


“Wat wij fijn vonden was dat we direct zagen tot welke prijs dat leidde. Het was geen probleem om de offerte thuisgestuurd te krijgen, zonder dat we ergens ja of nee op moesten zeggen. Er was alle tijd, totaal geen druk.”

Ondanks dat Florence als interieurstyliste vrij snel haar keuzes maakt in de showroom, zijn de praktische adviezen van Keur Keukens heel nuttig. “In de onderlades van het kookeiland hebben wij een push-to-open systeem. Je kunt met je been een duwtje tegen de la geven en hij veert al open. Zo sluit je hem ook weer gemakkelijk. Nu hoef je niet te bukken.”

Keuken met eiland olijfgroen inductiekookplaat
Keuken met eiland olijfgroen quooker

Pan laten vallen

Een keramiek spoelbak vindt Florence het allermooiste, dan is alles een geheel. De spoelbak die Keur Keukens echter adviseert, is van ander materiaal, ook mooi maar praktischer. “Vorige week liet ik er nog een pan in vallen. Toen schoot dat nog door mijn gedachten. In onze keuken moet geleefd kunnen worden. Beter dat ik nu geen keramiek heb …”

Balkenplafond

In het appartement wordt gekookt op inductie met werkbladafzuiging. Ideaal als je wilt koken aan je eiland, want de balken boven het eiland laten niet toe dat daar een afzuigkap wordt bevestigd. Nu kan Florence koken op de manier zoals zij wil. En is afzuiging ook geen issue meer.

 

Ik had er totaal geen spanning van, de monteurs ook niet. ze bleven even rustig, vriendelijk en professioneel.

In plaats daarvan siert een markante lamp de ruimte. Het maakt het extra knus om aan het kookeiland te zitten.

Keukens monteren in appartementen vormt voor Keur Keukens geen probleem. De onderdelen werden met een lift via het raam naar binnen gehesen. “Ik had er totaal geen spanning van, de monteurs ook niet. Ze bleven even rustig, vriendelijk en professioneel.”

Op onze website kunt u meer lezen over Keur Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

 

Keuken met eiland olijfgroen
Keuken met eiland olijfgroen keramiek blad
Keuken met eiland olijfgroen

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN DOOR
FLORENCE UIT AMSTERDAM

Terug naar overzicht