Maak een afspraak

Menu

Maak een afspraak

Eefke (25) uit Tholen, heeft haar eigen bedrijf als interieuradviseur. We hebben met haar een Q&A gehouden op Instagram. Onze volgers stelden vragen aan interieurstylist Eefke. We hebben de meest gestelde vragen met de antwoorden voor je op een rijtje gezet!

Waarom schakelen mensen een interieurstylist in?

“Het zelf inrichten van je huis kan een uitdaging zijn. Een interieurstylist brengt alle elementen in huis samen tot een mooi geheel. Ik richt me op styling en het slim indelen van ruimtes. Ik help bij het kiezen van passende meubels, kleuren en decoraties binnen jouw stijl en budget.”

Keukenaccessoires

Hoe zorg je ervoor dat je huis één geheel wordt?

Doorlopende keuken

"Weet welke materialen er al in huis zijn en wat er veranderd moet worden. Let op de kleuren; als de keuken wit is, zorg ik ervoor dat die kleur terugkomt in huis. Bij een nieuw huis begin je met een schone lei. Bekijk het kleurenpalet van vloeren, gordijnen en behang. Door alles bij elkaar te brengen en te puzzelen met stalen kun je snel zien wat werkt. En ja, veel gaat ook gewoon op gevoel."

Volg je trends of ga je voor tijdloos?

"Of ik meega met trends hangt af van de klant. Sommigen willen een bepaalde stijl, anderen een interieur dat jarenlang hetzelfde blijft. In dat geval kies ik tijdloos. Ik vind het tof als mensen hun eigen stijl hebben, het zegt iets over ze."

Heb je tips voor studerende interieurstylisten?

“Doe overal inspiratie op. Dit kan bijvoorbeeld via Pinterest of op beurzen. Zelf haal ik inspiratie uit citytrips. Onlangs was ik in Marokko, waar ik geïnspireerd raakte door andere kleurencombinaties. Als ik iets moois zie, maak ik een foto ter inspiratie. Mijn telefoon staat vol met ideeën”, lacht ze.

Wat zijn leuke én betaalbare woonwinkels?

Open woonkeuken met eiland

“Pronto Wonen is een goede optie; de winkel is ingericht op kleur en dit werkt heel fijn. Light and Living is een geweldig merk, maar iets duurder. Ben je creatief? Dan is de kringloop een goede optie. Als je goed zoekt, kun je leuke items vinden. Kwantum heeft leuke woonaccessoires en bij Intratuin vind je zijdenbloemen.”

Waar moet ik opletten bij het kopen van een nieuwe keuken?

“Let bij een nieuwe keuken in een bestaand interieur, op de kleuren van de meubels zodat alles goed bij elkaar past. Heb je een nieuwe keuken en een nieuw interieur? Dan heb je meer vrijheid. De indeling is belangrijk, gevolgd door kleur- en materiaalkeuzes. Een veelgemaakte fout is de combinatie met de vloer. Zorg ervoor dat de vloer bij de keuken past, een houten keuken met een houten vloer is een echte mismatch.

Witte keuken

Welke kleuren zorgen volgens jou voor rust?

“Aardetinten zoals beige en taupe stralen rust uit en kunnen goed gecombineerd worden met andere kleuren. (Olijf)groen geeft een natuurlijke rust. Pastelkleuren hebben een zachtere uitstraling en zorgen voor rust. Vaak denk je aan wit, maar dit kan juist kil overkomen.”

Wanneer ben jij tevreden? 

"Ik ben tevreden als mijn klant blij is en het resultaat overeenkomt met wat ik voor ogen had.”