Opbergruimte: keukenkasten of laden

Uw keukengerei kunt u opbergen in keukenkasten of lades. Beide soorten opbergruimtes hebben hun voor- en nadelen. Kiest u straks voor keukenkasten, of worden het toch lades? Wij staan klaar om u te adviseren bij een optimale keukenindeling. En met de informatie op deze pagina wordt dat alleen maar makkelijker. Eventueel kunt u ook onze online keukenontwerp programma gebruiken voor een ontwerp in 3D.

 

Bezoek onze showroom

Bij ons kiest u voor:

  • Hoogste tevredenheid: 2183 klanten geven ons gemiddeld een 9,7 Qasa.nl
  • Montage door eigen vakmensen met 10 jaar garantie
  • Transparante offertes met nettoprijzen
  • Alle processen in eigen beheer

Keukenkasten

Wanneer je veel opbergruimte wilt, dan benut je het liefst elk deel van je keuken voor opbergen, tot boven het aanrecht toe. Hier komen automatisch bovenkasten, want een la boven je hoofd werkt natuurlijk niet.

Het nadeel van bovenkasten is, dat de bovenste planken minder goed bereikbaar zijn. Ook datgene wat zich achterin bevindt, is niet altijd even goed te zien of te pakken. Toch worden er nog steeds bovenkasten geplaatst in keukens.

Keukenkasten met glazen deuren bijvoorbeeld zijn bijzonder sfeervol in de keuken. Ze lenen zich goed om servies in uit te stallen en geven uw keuken een speciaal accent.

Keuken ontwerpen

Laden

In plaats van onderkasten, kunt u er ook voor kiezen om te werken met keukenladen. Keuken laden hebben als grote voordeel dat er veel in kan. Ze bevatten ruim 50% meer opbergruimte dan een keukenkast met dezelfde omvang.

Bovendien hebt u altijd goed zicht op de inhoud, en kunt u moeiteloos iets pakken, ook al staat het achterin. Wist u trouwens dat er ook hoeklades zijn? En dat er meer gaat in één la van 80 cm dan in twee laden van elk 40 cm? U hoeft niet bang te zijn dat een grote la sneller rommelig wordt.

Er is keus uit allerlei soorten ladeverdelers, waarmee u uw keukenbenodigdheden keurig geordend houdt. De keus voor een la hoeft niet altijd te leiden tot een andere aanblik van uw keuken. Uw keuken kan uitgevoerd worden met fronten waar één of meerdere lades achter zitten.

Zo creëert u exact de stijl die u wenst terwijl u tegelijkertijd profiteert van het gemak van een keukenlade.

Keuken ontwerpen

Hoekkasten

Er zijn verschillende soorten hoekkasten met beweegbare plateaus. De ene soort, de zogenaamde carrouselkast, heeft schijven die rondgedraaid kunnen worden.

Hier plaatst u dan uw keukengerei op. Om iets achter uit de kast te kunnen pakken, draait u gewoon aan de schijf en dan komt de inhoud van uw kast vanzelf voorbij. Een nadeel van deze keukenkast is, dat je hem iets anders moet benaderen om te openen terwijl je dat aan de buitenkant niet ziet.

Er is ook een hoekkast waarbij je het complete systeem naar buiten trekt. Ten opzichte van een carrousselkast is deze hoekkast nog ergonomischer omdat uw kastinhoud compleet naar buiten komt. Wel neemt deze hoekkast behoorlijk wat ruimte in beslag en leent hij zich daarom minder goed voor een kleine keuken. 

Keuken ontwerpen

Er zijn ook hoekkasten waarbij de planken aan de deur bevestigd zitten. Bij het openen van de deur trek je de planken naar buiten. Ook hierbij hebt u uw pannen onder handbereik. Zo zijn er diverse mogelijkheden om uw keukengerei op te bergen in de keuken. Bent u benieuwd om alles eens eigenhandig te testen? U bent van harte welkom in onze showroom!

Lees meer over keuken ontwerpen