• 9,7 uit 2164 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Keukens ontwerpen, hoe gaat dat?

Het genot van een keuken zit hem in het ontwerp. U kunt een bestaand keukenontwerp kiezen of zelf een keuken ontwerpen. In beide gevallen kunnen wij u helpen. We denken graag met u mee. Hieronder leest u alles over keukens ontwerpen en wat belangrijk is bij het samenstellen van uw droomkeuken. 

Zwarte greeploze keuken Harderwijk
Zwarte greeploze keuken Harderwijk, kasten in eiland
Zwarte greeploze keuken Harderwijk, Quooker en spoelbak

Bij het ontwerpen van een keuken komen veel vragen naar boven. Welke keukenindeling zorgt voor het meeste gemak? Wat moet waar komen? Hoe benutten we de ruimte optimaal? Welke keukenstijl spreekt u het meeste aan?

Dit zijn zeker de vragen waar u een antwoord op moet hebben voordat u uw droomkeuken kunt ontwerpen. Hieronder leggen we kort enkele onderwerpen voor u uit die van belang zijn bij het ontwerpen van een keuken.

Onze klanten vertellen

Avanti Keukens al diverse malen aangeraden aan vrienden

Jascha en Suzanne Hagendoorn uit Velp

Lees klantervaring

Grotere keuken zonder uitbouwen. Meer doen, meer opbergen!

Wim Markvoort en Anja Dannenberg uit Rijssen

Lees klantervaring

Ontdek de liefde voor Scandinavië in deze keuken

Monique en Edwin Heeremans uit Hengelo

Lees klantervaring

De keuken-indeling

Voordat u begint met het ontwerpen van een keuken moet u nadenken over de indeling van de keuken. Met andere woorden, wat past er in de keukenruimte en wat niet?

De meest voorkomende keukenindelingen of opstellingen zijn: de hoekkeuken, rechte keuken, parallelle keuken, keuken met kookeiland en de U-keuken. Uiteraard zijn er meer opties en combinaties mogelijk. 

Het is belangrijk om goed na te denken wat de beste indeling is in uw keukenruimte. Komt u er niet uit? Onze adviseurs denken graag met u mee. 

Lees meer over keuken-indelingen

Modern antraciete keuken
Ergonomie testcentre - bepaald zelf de ideale hoogte en diepte van het aanrechtblad

Ergonomie, belangrijke rol in de keuken

In een ergonomische keuken zijn al uw keukenhandelingen zo op elkaar afgestemd dat uw lichaam zo min mogelijk belast wordt en u zo veilig en efficiënt mogelijk werkt. Er wordt rekening gehouden met loopafstanden, beperkt bukken, apparatuur op ooghoogte en de keuken op de juiste afmetingen. 

Ergonomie in de keuken gaat bij DB Keukens hand in hand met stijl en afwerking. Bij alle vestigingen van DB Keukens kunt u goed geadviseerd worden over een ergonomische keuken. 

Praktische aspecten

De basisvoorwaarde voor een fijne keuken is een praktische keukenindeling. De keuken moet praktisch en efficiënt ingericht zijn, of het nu een grote of kleine keuken is. 

Wij hebben ruim 25 jaar ervaring met het ontwerpen en inrichten van keukens. Heeft u zelf al een idee voor uw keuken? Wij kunnen kijken of dit praktisch haalbaar is. We denken graag met u mee. 

Grijze u-keuken, vaatwasser
Moderne zwarte keuken met eiland

De juiste keukenstijl

Naast het feit dat de keuken passend moet zijn in uw woning, moet de keuken ook passen uw smaak en stijl. De huidige inrichting van uw woning is daarom belangrijk bij het ontwerpen van uw keuken. 

Neem een kijkje tussen onze keukenstijlen en vindt de juiste keukenstijl die het beste bij u en uw inrichting past. 

De bijpassende kleur

Een belangrijk aspect bij het ontwerpen van een keuken is de kleur. De kleur heeft veel invloed op de stijl van de keuken, maar ook op de ruimte. Een witte keuken oogt fris en ruim en een zwarte keuken in een kleine ruimte oogt al snel krap en klein. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over de juist kleuren.

Moderne groene keuken in rechte opstelling