• 9,6 uit 2143 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Afspraak maken

Tips voor efficiënte indeling

Onze collectie biedt u moderne keukens die u zo goed mogelijk kookplezier verschaffen, praktisch ingericht zijn en over voldoende opbergruimte beschikken. Hoe kunt u uw keuken het beste indelen zodat hij past in uw persoonlijke situatie?

U kunt het een en ander lezen over keuken ontwerpen, de keukendriehoek en keukenopstellingen. Deze pagina's houden allemaal met dit onderwerp verband. Maar er is meer wat nuttig is om te weten.

Landelijk moderne hoekkeuken met fornuis en schouw

Apparatuur

Bedenk voor dat u uw keuken gaat uitzoeken, wat uw wensen zijn voor apparatuur. Een vaatwasser is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de keuken. Hiermee wordt een dubbele, ruimte innemende tweede spoelbak overbodig gemaakt.

Ook een vriezer is niet meer weg te denken in moderne huishoudens. Hoe u dat vorm geeft, hangt af van uw wensen en budget. In een kleiner huishouden kan een koelvriescombinatie geschikt zijn. Grotere huishoudens hebben wel wat meer nodig dan een paar lades. Ze kiezen vaak voor een aparte vrieskist of diepvriezer, in de keuken, bijkeuken of garage geplaatst.

In opkomst is de inbouw volautomatische koffieautomaat waarmee u met een druk op de knop binnen mum van tijd een heerlijke koffie schenkt. Bedenk dat, hoe meer inbouwapparatuur u kiest, des te minder ruimte er over blijft om op te bergen. Is dit voor de een geen probleem, het kan wel degelijk een obstakel vormen in kleinere woningen.

Het zou voor u een reden kunnen zijn om niet te kiezen voor een oven en een magnetron, maar voor een combioven. Dan beschikt u over beide functionaliteiten en kunt u de vrijgekomen ruimte weer op een andere manier benutten.

Inductiekookplaat met wokbrander van ATAG
Luxe moderne keuken met greeploze witte fronten

Vaste zaken zoals leidingen en aansluitpunten

In elke keuken zijn enkele vaste zaken waar je niet omheen kunt. Een raam, een deur, gas, water en elektra.

• Ramen. Is er een raam en zo ja, hoe groot is het? Valt het te openen, en, opent u uw raam naar binnen toe? Dan dient u rekening te houden met uw keukenopstelling. De meeste tijd brengt u door tussen uw kookplaat en de spoelbak. Wilt u terwijl u aan het koken bent uit het raam naar buiten kunnen kijken? Zorg er dan voor dat u dit stuk aanrecht onder het raam aanbrengt.

• Deuren. Is er een keukendeur en zo ja, opent deze naar binnen? Zorg dat de deur geen kast raakt!

  • Gas, water, elektra. Gasleidingen zijn in de meeste keukens standaard, evenals aansluitpunten voor water en elektra. U kunt bij het vernieuwen van uw keuken uw opstelling afstemmen op deze aansluitpunten.

Wilt u liever een totaal andere opstelling, dan zullen leidingen verlegd moeten worden evenals de aansluitpunten voor gas en water. Ons montageteam verzorgt met professionaliteit alle installaties die nodig zijn voor uw keuken, zodat u hier geen zorgen over hebt.

Tijdloze hoekkeuken in het wit, met zwarte apparatuur
Industriële houten hoekkeuken met ijzeren wandrekken en NEFF apparatuur

Bent u links- of rechtshandig

Het maakt echt uit of u links- of rechtshandig bent. De meeste rechtshandigen blijken met de klok mee te werken. Ga het voor uzelf maar eens na. Of u links- of rechtshandig bent, maakt uit voor uw optimale keukenindeling.

Bedenk maar eens hoe het is wanneer uw spoelbak links van de vaatwasser zit en u bent linkshandig. Dan moet u elke keer uw lichaam draaien om iets in de vaatwasser te zetten. De afstand die u overbrugt, is ook groter. Onze specialisten adviseren u graag over een ergonomisch ingedeelde keuken.

Keuken ontwerpen