Menu

De stoomoven brengt u gemak en smakelijker, gezonder eten!

Een gezonder leefpatroon krijgt meer en meer aandacht. Het is niet meer iets voor een selecte groep, veel mensen besteden tijd en moeite om gezonder te leven. De komst van de stoomoven is dan ook geen onverwachte ontwikkeling.

Fabrikanten signaleren al langer de trend naar een gezondere leefstijl. Werd de stoomoven oorspronkelijk alleen nog in de horeca gebruikt, er zijn nu ook betaalbare stoomovens ontwikkeld voor thuisgebruik, voor alle keukenstijlen. Kenmerkend voor een stoomoven is, dat groenten smaakvoller en knapperiger blijven, beter hun kleur behouden, dat vlees malser opgediend wordt en dat er geen waardevolle voedingsstoffen verloren gaan via kookwater.

Koken met een stoomoven is gezonder, smakelijker maar ook comfortabeler! Een stoomoven kunt u met een timer van te voren instellen. En ook doordringende etensgeuren zijn verleden tijd. In onze collectie vindt u stoomovens van diverse gerenommeerde merken voor alle keukens. Onze specialisten adviseren u graag bij het maken van een keuze.

Hoe werkt het?

Een stoomoven werkt net zoals een traditionele oven met hete lucht, maar voegt hier ook stoom aan toe. De stoom geleidt de warmte perfect zodat het eten gelijkmatiger gaart. Koken, sudderen, ontdooien, bakken en braden, het kan allemaal in de stoomoven, evenals borden voorverwarmen en het ontdooien en opwarmen van voedsel.

Stoomoven

Voordelen van een stoomoven ten opzichte van een traditionele oven

  • U hebt meer mogelijkheden, want u kunt er meerdere gerechten tegelijkertijd in bereiden
  • Het bespaart tijd, want u hoeft er niet bij te blijven om te kijken of het gerecht overkookt of aanbrandt
  • Het is makkelijker, want ongeacht de hoeveelheid voedsel die u in de stoomoven plaatst, de kooktijd blijft hetzelfde
  • Het is gezonder want essentiële vitamines en mineralen gaan niet verloren
  • Het is lekkerder, want groentes behouden hun smaak en knapperigheid; vlees en vis blijft veel malser en sappiger
  • Het is comfortabeler, want u ondervindt geen hinder van nare etensgeuren
  • Het is gezonder en ideaal voor mensen op dieet, want er is geen boter of vet nodig

Stoomoven: diverse uitvoeringen

Stoomovens zijn er in diverse uitvoeringen. U kunt ervoor kiezen om twee ovens in uw keuken te laten plaatsen: een bakoven en een stoomoven met of zonder hoge druk. U kunt beide apparaten ook combineren in 1 apparaat: de combi-stoomoven.

Stoomoven met hoge druk

Een stoomoven met hoge druk werkt ongeveer hetzelfde als een snelkookpan. En het bereiden van maaltijden gaat sneller dan op een kookpit. Een nadeel van een stoomoven met hoge druk is dat deze hermetisch wordt afgesloten.

Tijdens de bereidingstijd kunt u niet kijken hoe het er met uw maaltijd voorstaat of de oven openen om er een tweede gerecht bij te plaatsen.

Stoomoven

Combi-stoomoven

Een stoomoven met hoge druk en zonder hoge druk kun je niet als gewone oven gebruiken. Wanneer u toch beide functies wilt behouden, dan adviseren we u om een combi-stoomoven te nemen. Dan kunt u deze inzetten naar wens: als stoomoven of als conventionele oven.

Koken met een combi-stoomoven geeft u nog meer mogelijkheden. U kunt voor elk gerecht aangegeven of u een hoge of een lage vochtigheidsgraad wenst. Zo kunt u ook taarten bakken, deeg laten rijzen of gerechten een krokant korstje geven. De gaartijd van deze oven is ongeveer 20% korter dan die van een gewone stoomoven.

Welk type voor u het meest geschikt is, hangt af van de grootte en de samenstelling van uw huishouden, uw gewoontes, uw kookvoorkeuren, de beschikbare ruimte in uw budget. We nodigen u van harte uit aan tafel voor een vrijblijvend gesprek.

Meer inspiratie over keukenapparatuur
Stoomoven