Ruil je waterkoker in voor een Quooker Klik hier

Menu

Maak een afspraak

In het Tudorpark is alles anders. Althans, de architectuur en infrastructuur van deze Amsterdamse voorstad. Gebouwd in Victoriaanse stijl toont elke woning een eigen aanblik, met bijvoorbeeld leistenen daken en vlakverdelingen in ramen. In zo’n huis werd een keuken van Keur Keukens uit Haarlem geplaatst. Perfect aansluitend op de bijzondere architectuur van deze wijk.

Rechte Hoogglans Keuken Hoofddorp

Vincent Blokker heeft van tevoren het ontwerp van zijn keuken al op zijn netvlies. Als art director is hij gewend om direct te visualiseren hoe iets eruit moet komen te zien. Keuzestress heeft hij dus niet bij de aanschaf van een nieuwe keuken. Enerzijds is dat makkelijk, anderzijds moet de keuken tot in detail kloppen met wat hij in zijn hoofd heeft. Vincent en Monique bezoeken meerdere keukenzaken voordat ze tot aankoop overgaan.

Het blijkt nog lastig om een adres te vinden waar hun speciale wensen gerealiseerd kunnen worden. Honderd en één kranen hebben ze al bekeken, maar geen enkel design spat eruit. Tot ze bij Keur komen. Daar zien ze een bijzonder model kraan die hen helemaal inpakt. “Dat is ‘m,” roepen ze verrast uit. Zo’n vorm hadden ze nog niet eerder gezien.

Ja, dit is onze gedroomde kraan!
Rechte Hoogglans Keuken Hoofddorp

Zwevend aanrecht

Met de verkoper ontstaat een gesprek over hun keukenwensen; onmogelijke dingen lijken toch mogelijk te zijn! Het zwevend aanrechtblad bijvoorbeeld, maar ook de hoge kastenwand met houten fronten. Standaard hebben deze fronten verticale panelen, maar Vincent wil ze horizontaal. Ruimtelijk geeft dit een heel ander effect, dat wil hij gewoon graag. Er moet wel even voor overlegd worden met de montageafdeling, maar het is mogelijk. Zo verrijst langzaam maar zeker een keuken in 3D in de minimalistische stijl die Vincent en Monique eigen is. Deze minimalistische stijl komt verder tot uitdrukking in het dun uitgevoerde werkblad, de subtiel in het aanrecht verwerkte kookplaat en een aan het oog onttrokken stopcontact. Ook de fronten van de kastenwand zijn glad weggewerkt in een witte hoogglans maatwerk ombouw.

Rechte Hoogglans Keuken Hoofddorp
Rechte Hoogglans Keuken Hoofddorp

Doorstroom van licht

In deze nieuwbouwwoning is de keuken aanvankelijk voor het raam getekend. Althans, de hoge kastenwand, en het aanrechtblad aan de overzijde. Van het begin af aan heeft Vincent daar sterke bedenkingen tegen. Hij voorziet dat de kasten het invallende licht tegenhouden. Zelf draait hij het liever om. De hoge kasten tegen de wand en het aanrecht aan het raam.

Hierdoor wordt het invallende licht in de keuken optimaal benut en een ruimtelijk effect gecreëerd. Bovendien valt het daglicht zo rijkelijk de woonkamer in, niet gehinderd door objecten. Nu het geheel staat, blijkt dit inderdaad het geval. Mede vanwege de lichtval wilde Vincent beslist geen afzuigkap die het licht tegenhoudt. “Bovendien vind ik een afzuigkap een noodzakelijk kwaad die verder geen enkele charme heeft. De moderne Bora afzuiging in mijn kookplaat past veel beter bij de minimalistische stijl van onze keuken.

Rechte Hoogglans Keuken Hoofddorp
Rechte Hoogglans Keuken Hoofddorp

Midden in de kookplaat

Bij de Blokkers is de downdraft in het centrum van de kookplaat verwerkt. Zo valt elke kookpit binnen het bereik van de afzuiger en kan deze optimaal zijn werk doen. “Het werkt prima. Er blijven geen vervelende geuren hangen.” De keuken is ingericht op de wat nonchalante levensstijl van de Blokkers. Er zijn kinderen in huis en Vincent en Monique leven makkelijk.

Rechte Hoogglans Keuken Hoofddorp

Lekkerder eten

Vincent en Monique kozen ook een stoomoven: de bakoven die werkt met stoom waarmee je gezonder en smakelijker kookt. De zesjarige Björn, en hopelijk straks ook dochterlief Sarah, eet nu met smaak bloemkool en broccoli. “Uit de stoomoven vindt hij het minder bitter, dus daar zijn we ook nog eens erg blij mee,” lacht Vincent.

Op onze website kunt u meer lezen over Keur Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Rechte Hoogglans Keuken Hoofddorp 10
Dit artikel is geschreven door
Vincent, Monique, Björn en Sarah Blokker uit Hoofddorp
Terug naar overzicht