Keukenfronten die passen bij uw woonstijl

Nu bent u zover dat u gaat nadenken over welke fronten u graag wilt in uw keuken. Strakke keukenfronten maken uw keuken modern. In de klassieke keuken zien we bewerkte keukenfronten met verfijnde afwerking.

Welke materialen zijn er zoal, en wat zijn hun eigenschappen? Welke handgrepen kiest u, of kiest u helemaal geen handgrepen? Hoe moeten uw keukenfrontjes afgewerkt worden? Wilt u overal fronten, of wilt u ook een paar open delen in uw keuken?

Niemand wil een compleet open keuken, dat oogt rommelig, onrustig, en uw keukenspullen worden ook snel stoffig en vet. Fronten zien we dus in elke keuken. De vraag is alleen even, plaatst u overal fronten of kiest u ook voor open kasten? Het is net waar uw voorkeur naar uit gaat. Lees meer op deze pagina.

Ontwerp uw keuken in 3D

Van de buitenzijde naar de binnenkant

We beginnen aan de buitenzijde van het front, met de handgrepen en knoppen. De handgrepen benadrukken de stijl die u kiest in uw keuken. Bij een landelijke stijl hoort ook een landelijke knop of handgreep. Bij een moderne stijl hoort een strakke knop of handgreep.

In onze collectie vindt u honderden soorten knoppen en handgrepen, metalen en houten handgrepen, zwart, goud, zilver/rvs, brons en inox. Ook een maatwerkkleur behoort tot de mogelijkheden. Kan dit misschien een lastige keus zijn, onze adviseurs staan klaar om u van advies te voorzien.

Keuken ontwerpen

Greeploze keuken

Het kan ook een keus zijn om handgrepen en knoppen weg te laten. Wanneer u strak en minimalistisch prachtig vindt, dan is dit wellicht voor u een goede keus.

Denkt u wel goed na over het materiaal wat u kiest voor uw fronten. Hoogglans lak kan prachtig zijn, maar is in een greeploze keuken een nachtmerrie vanwege de vingerafdrukken.

 

Bekijk al onze keukens
Witte hoogglans keuken met greeploos front

De toplaag

Als toplaag van uw keukenfront kunt u voor laminaat kiezen. Ook kunt u kiezen voor een keukenfront met folie, fineer, kunststof, lak of laserafkanting.

• Laminaat. Dit is in vele uitstralingen en nuances verkrijgbaar, goed schoon te maken en krasbestendig.

• Laserafkanting. Hierbij worden de fronten met lasertechnieken naadloos versmolten. Het resultaat hiervan is strakkere fronten en een hogere vocht- en hittebestendigheid.

Keuken ontwerpen

• Fineer. Bij fineerhout wordt een toplaag van echt hout verlijmd op een meubelplaat of mdf-basisplaat. In fineer zijn veel nuances en uitstralingen mogelijk, zoals bijvoorbeeld een 'houten' uitstraling. Fineer is gebruiksvriendelijk, krasvast en kleurecht. Bovendien is het goed bestand tegen de meeste schoonmaakmiddelen. Fineer kunt u ook laten beitsen of lakken. Daarna heeft uw front een vernislaag nodig ter bescherming.

• Kunststof. Bij een kunststof keukenfront wordt een laminaat of melamine afwerking op een meubelplaat of mdf-plaat aangebracht. Deze kan net als fineer in tal van kleuren en dessins worden aangebracht. Kunststof is stevig, onderhoudsvriendelijk, krasbestendig en het heeft een lange levensduur.

• Kunststof folie wordt toegepast op mdf-vormdeuren. Hierbij wordt kunststoffolie om het front heen getrokken. Folie is leverbaar in zowel matte als (hoog)glans uitvoeringen en in een breed scala aan kleuren en decors. Foliefronten zijn krasbestendig, niet poreus en makkelijk te onderhouden. Folie is minder duurzaam dan een gelakt front of een mdf-front met kunststof toplaag. Wel is het resistenter dan lakafwerking, stootbestendig en onderhoudsvriendelijk.

• Lak. In lak heb je diverse soorten zoals acryl, hoogglans, matglans, satijnglans en alles wat ertussen zit. Gelakte fronten zijn exclusief en alle RAL-kleuren zijn mogelijk. Lak heeft als voordeel dat het - in tegenstelling tot kunststof folie bijvoorbeeld -bestand is tegen vocht. Wel vraagt lak om extra onderhoud en is het krasgevoelig.

De basisplaat

Als basis voor keukenfronten kunnen verschillende materialen worden gebruikt. De drie meest gebruikte zijn mdf, meubelplaat en massief hout.

• Mdf is één van de meest gebruikte materialen. Mdf leent zich goed voor een afwerking met lak.

• Meubelplaat heeft een ruwere structuur dan mdf en het is harder en stootvaster. Meubelplaat is geschikt voor een afwerking zoals melamine en laminaat.

• Massief hout wordt veel toegepast in luxe keukens. Massief hout is schitterend, tijdloos, duurzaam en milieuvriendelijk.

Lees meer over keuken ontwerpen
Keuken ontwerpen

Bij ons kiest u voor:

  • Hoogste tevredenheid: 2165 klanten geven ons gemiddeld een 9,7 Qasa.nl
  • Montage door eigen vakmensen met 10 jaar garantie
  • Transparante offertes met nettoprijzen
  • Alle processen in eigen beheer
Button Doen zoals Beloofd