Keukentips voor keuken kopen

Keukens kopen, dat is leuk. En het is de moeite waard om weloverwogen te doen. Een keuken kopen resulteert voor iedereen in een andere 'beste koop'. Eisen en wensen verschillen nu eenmaal per individu. Daarom vindt u op deze site een aantal keukentips over keuken kopen. De keukentips zullen u helpen tijdens uw zoektocht naar keukens. Zodat u straks uw beste aanschaf doet!

Keukentips van anderen helpen bij keuken kopen

Wanneer u er over nadenkt om een keuken te kopen, dan krijgt u ongetwijfeld talloze keukentips van familieleden en vrienden. Keukentips over kleuren, materialen, keukenopstelling, gebruiksgemak en hippe apparatuur. Je kunt uren over keukentips praten. Neem alle tijd voor keukentips die andere kopers u aanreiken.

In keukens breng je nu eenmaal veel tijd door. En keukens gaan jaren mee, uw keuze moet de tand des tijds kunnen doorstaan. Doe uw voordeel met keukentips uit uw omgeving wanneer u uw droomkeuken gaat kopen.

Keukentips

Onze tips bij het kopen van een keuken

Om de beste keuken te kopen is het handig om over een aantal zaken na te denken voordat u gaat kopen. Leest u onze keukentips hieronder:

1. Wensenlijst met keukentips

Stel, voordat u een keuken gaat kopen, een wensenlijst samen. Aan welke eisen moet uw nieuwe keuken die u gaat kopen voldoen? Welke keukentips kreeg u van anderen die u voorgingen bij het kopen? Vraag aan familie en vrienden om nuttige keukentips over opbergen, onderhoud en keukenopstelling. Uiteraard voorzien onze adviseurs u ook van keukentips.

Grijze landelijk keuken met eiland. Compleet met kastenwand en fornuis.

2. Keukentips over keukenapparatuur kopen

Bedenk voordat u een keuken gaat kopen wat uw wensen zijn met betrekking tot aanrechtbladen en keukenapparatuur. Wilt u milieuvriendelijke producten in uw keuken, zoals waterbesparende en energiezuinige apparatuur?

En hoe draagt uw keukenapparatuur bij aan de uitstraling van uw droomkeuken? Eén van de keukentips om keukens een strakke look te geven is om apparatuur te kopen die u kunt laten inbouwen. Maar er zijn nog meer keukentips, bijvoorbeeld wanneer het gaat om ergonomie. Zo kunt u uw vaatwasser op kniehoogte laten inbouwen.

Al deze keukentips dragen eraan bij dat u uiteindelijk de beste keuze maakt. Dus verzamel zo veel mogelijk keukentips.

Keukentips, vaatwasser op hoogte

3. Opbergruimte

Hoeveel opbergruimte denkt u nodig te hebben in de nieuwe keuken die u gaat kopen? Een goede keukenindeling voorkomt onnodige irritaties. Over dit onderwerp zijn veel keukentips op te noemen. Zo is één van de moderne keukentips om onder uw werkblad altijd voor lades te kiezen in plaats van kasten. Eén van de veel gehoorde keukentips is ook dat u in een lade van 90 cm meer kwijt kunt dan in 2 lades van 45 cm. En opbergen willen we allemaal, toch?

Moderne keuken met kastenwand

4. Werkblad in uw keuken kopen

Wat voor werkblad wilt u in uw keuken kopen? Er zijn verschillende mogelijkheden, onder andere kunststof, graniet, composiet of beton. Over elk materiaal zijn keukentips te geven als het gaat om uitstraling, onderhoudsgemak en levensduur. Welk aanrechtblad u kiest op basis van alle keukentips, al onze aanrechtbladen zijn van hoogwaardige kwaliteit.

5. Keukenontwerp

Maak een ontwerpschets: vermeld in het ontwerp de maten van de kamer, de plaats en de draairichting van de deuren en ramen èn waar en op welke hoogte de aansluitingen voor gas, water en elektriciteit zich bevinden. Onze verkopers adviseren u met behulp van een ontwerpschets.

Keukentips

6. Budget voor keuken kopen

Stel het budget vast: Hoeveel wilt u maximaal uitgeven wanneer u uw keuken gaat kopen? Gemiddeld genomen is de regel dat hoe langer het aanrechtblad is, des te duurder uw keukenontwerp. Wilt u dolgraag een houten keukenopstelling met kookeiland kopen maar zit u over uw budget? Bedenk van alle keukentips welke van deze keukentips nu echt belangrijk is.

Kunststof met hout-look is een goedkoper alternatief voor een massief houten keukenontwerp. Onze adviseurs denken graag met keukentips mee om uw droomkeuken te realiseren binnen uw budget.

Tijdloze keuken in rechte opstelling en in witte kleur
Magazine DB KeukenGroep

Gratis magazine vol inspiratie

Ons nieuwe magazine ligt voor u klaar! U vindt volop inspiratie en informatie over keukens en badkamers in ons magazine. Lees de handige tips, vind informatie over tegels en ontdek de laatste trends. U leest het allemaal in ons magazine van meer dan 100 pagina's dik!

Vraag uw gratis magazine aan!

7. Geen keuken kopen maar renovatie

Renovatie: Hebt u onvoldoende budget om een nieuwe keuken te kopen? Overweeg als mogelijkheid om uw huidige keukenopstelling te laten renoveren. Het is één van de keukentips die de moeite van het overwegen waard is. Met een paar aanpassingen hoeft u geen compleet nieuwe keuken te kopen maar hebt u toch weer jarenlang kookplezier.

8. Complete keuken kopen

Bekijk de offerte van uw leverancier waar u uw keuken gaat kopen goed. Bijvoorbeeld het aankoopbedrag: wat is bij de prijs inbegrepen? Wordt er ingemeten en wordt de keuken die u gaat kopen bij u gemonteerd? Is de prijs-/kwaliteitverhouding goed? Denk over dergelijke vragen goed na bij het kopen van een complete keuken.

Keukentips, kokend water kraan

Bij ons kiest u voor:

  • Hoogste tevredenheid: 2174 klanten geven ons gemiddeld een 9,7 Qasa.nl
  • Montage door eigen vakmensen met 10 jaar garantie
  • Transparante offertes met nettoprijzen
  • Alle processen in eigen beheer
Button Doen zoals Beloofd

9. Voorwaarden

Wat zijn de leverings- en betalingsvoorwaarden bij aankoop van de keuken?

10. Garantie

Garantie: Hoe zit het met garantie op uw keuken en de apparatuur? Hebt u slechts garantie op apparatuur? Of hebt u ook garantie op montage?

 

Lees meer over keukens