• 9,7 uit 2164 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Spoeleiland of kookeiland?

De keuken van ieders dromen is natuurlijk de moderne keuken met kookeiland. Deze opstelling is ongekend populair, omdat je met een moderne keuken met kookeiland werkelijk alles kunt doen!

Gezellig samenzijn hoeft hier niet meer onder te doen voor het bereiden van een lekkere maaltijd.

Moderne keukens met kookeiland laten je genieten van eten, en van elkaar. Doe al uw keuken inspiratie op over het keukeneiland bij DB Keukens.

Kookeiland of spoeleiland

Wat u aan het keukeneiland gaat doen, hangt van uw wensen en keukenindeling af. Zo hoeft u niet per se te koken aan een kookeiland.

U kunt ook kiezen om uw keukeneiland te benutten voor snijden, wassen, spoelen, eten of zelfs uitgebreid tafelen. Of u maakt een combinatie van een kook en spoeleiland of iets anders. Leuk dat dat wordt!

We zijn zelf reuze enthousiast over de diversiteit van onze moderne keukens met eiland.

Wat is een kookeiland?

Een kookeiland is voorzien van een moderne kookplaat en plafond- of werkbladafzuiging. Ook moet er toevoer van elektriciteit zijn en eventueel een gasaansluiting voor koken op gas.

En dan nog een stijlvol aanrechtblad en misschien nog lades onder uw aanrecht, en meer heeft een modern kookeiland niet nodig.

Wat is een werkeiland?

Een eiland dat u gebruikt om groentes te snijden kan extra lucht geven in de keuken, zeker in open keukens waar meerdere mensen tegelijk bezig zijn en keukenfuncties door elkaar heen lopen.

De een ruimt de koffievaat af en plaatst koffiekopjes in de vaatwasser, de ander schenkt een glas wijn in en ongetwijfeld is er iemand aan het eten snijden voor de maaltijd.

Aan een werkeiland sta je rustig en loopt niemand je in de weg.

Moderne keuken met kookeiland
Houten keuken met eiland

Wat is een spoeleiland?

U kunt ook kiezen voor een keuken met spoeleiland om te wassen en te spoelen. Tijdens het afspoelen en inruimen van de vaatwasser kijkt u dan gezellig de ruimte in en blijft u aan de praat.

Een keuken met spoeleiland is voorzien van een gootsteen, een kraan, een vaatwasser en een aan- en afvoer van warm en koud water en een van onze schitterende werkbladen.

Ook makkelijk als je elkaar tijdens het eten koken niet in de weg wil lopen!

Bekijk ook spoeleiland keukens tussen onze showroomkeukens en keukens sale.  

Eten aan het keukeneiland

Steeds vaker duikt een klein kookeiland of smal kookeiland op. Bijvoorbeeld een klein keuken spoeleiland voorzien van een uitstekend werkblad.

Hier schuiven twee of drie personen snel even aan om te kletsen of wat te eten. Voor een kleine maaltijd is een keukeneiland met tafel ideaal. Je zit dicht bij de keuken en hebt alles binnen handbereik.

Prachtig in een woonkeuken is om een uitstekend werkblad van een ander materiaal te voorzien.

Een blad met houtlook toont heel gezellig en nodigt iedereen uit om aan plaats te nemen.
Ga naar meer keuken inspiratie over aanrechtbladen.

Groene keuken met eiland
Modern Landelijke keuken met kastenwand

Uitgebreid tafelen aan een keukeneiland

Een keukeneiland dat een geheel vormt met een lange tafel, biedt ruimte aan zeker zes tot tien personen om ongedwongen en in een gezellige sfeer met elkaar te tafelen.

U kunt ervoor kiezen om het werkblad door te laten lopen in een lange tafel, maar dan zit u vrij hoog.

Plaatst u de tafel wat lager en maakt u een keuken eiland t vorm, dan zit uw bezoek comfortabeler op een gemakkelijke stoel en dan brengt u met gemak langdurige gezellige momenten met elkaar in de keuken door.

Zo ontstaat een mooie tijd met goede gesprekken. Samen met en voor elkaar. Dat is waar keukens ook voor zijn!

De beste keukens met eiland

Een keuken met eiland kiest u niet zomaar. U wilt deskundig advies, een heldere offerte met nettoprijzen en de zekerheid dat uw keuken zorgvuldig besteld, geleverd en geplaatst wordt.

En dat u als klant centraal staat bij uw keukenleverancier. Door te kiezen voor DB Keukens weet u zeker dat deze zaken goed geregeld zijn.

Klanten geven ons niet voor niets een 9,7 gemiddeld op de onafhankelijk reviewsite Qasa.nl. Dit laat zien dat onze werkwijze uniek is en ervoor zorgt dat u met vertrouwen uw keuken bij ons kunt samenstellen.

Design eilandkeuken met kastenwand

Dit zeggen onze klanten:

MET VIDEO

Een warm welkom, de start van onze droomkeuken

Peter en Marie Koster uit Hoevelaken

Lees klantervaring

Onze prachtige keuken met hout en antraciet

Familie van Heukelom uit Arnhem

Lees klantervaring

Nieuwe keuken geeft warme uitstraling

Familie de Jong uit Veenendaal

Lees klantervaring

Bij ons kiest u voor:

  • Klanttevredenheid: 9,7
  • Transparante offertes
  • Eigen montage
  • Nettoprijzen