Menu

Ultiem genieten met een kookeiland

Een keuken met een eiland biedt veel sfeer en gezelligheid. Met gemakkelijke barkrukken naast uw keukeneiland, tijdschriften op het aanrecht en een goed glas wijn erbij schuiven vrienden en familie makkelijk aan in afwachting van een heerlijke lunch, diner of een ontbijt.

Een keuken met een kookeiland wordt steeds meer gemeengoed. Op deze pagina leest u over de voordelen van een eiland in uw keuken, leest u hoe klanten onze werkwijze ervaren en vindt u tips om uw interieur met een keukeneiland ruimtelijker te laten ogen. En natuurlijk kunt op al onze keukens met eiland bekijken, inclusief de prijzen en verdere gegevens.

Bekijk een kookeiland in diverse kleuren

Wat is een keukeneiland of kookeiland?

Het eiland in uw keuken kan verschillend genoemd worden. In het algemeen spreken van een keuken met eiland zodra uw keukenruimte een keukenblok bevat die los staat van alle wanden (een eiland) en een keukenblok die tegen één van de wanden is geplaatst. Wanneer uw keukenruimte enkel een eiland bevat, zonder andere keukenblokken, dan spreken we van een eilandkeuken. Mocht u het eiland gebruiken voor koken dan is er sprake van een kookeiland, terwijl het eiland een spoeleiland wordt genoemd als het enkel een een spoelbak bevat, en geen kookplaat.
U ziet het: verschillende benamingen voor een keukenblok die los staat in de keuken. Mocht het keukenblok met één kant tegen de wand zijn geplaatst, dan spreken we van een schiereiland.

Industriële keuken met eiland, met gietijzeren schappendragers

Hoeveel kost een kookeiland?

Het is een vraag die veel mensen stellen: hoeveel kost een kookeiland? Het antwoord hierop is simpel: net zoveel u wilt betalen. Natuurlijk kost een keuken met een eiland meer dan een standaard keuken zoals een rechte keuken of een hoekkeuken. Want een keuken met eiland bevat meestal meer kasten en aanrechtblad, wat er voor zorgt dat de keuken duurder is.
Toch wil dat niet zeggen dat de keukeneiland enkel te betalen is voor mensen met een ruim budget. Voor nog geen € 7000,- vindt u bij ons al een kwalitatief hoogwaardige keuken met een eiland. Op deze pagina vindt u diverse voorbeelden van keukens met een eiland, voor ieder budget. Onze adviseurs helpen u graag bij het samenstellen van uw keuken. Bij ons ontvangt u altijd een transparante offerte met nettoprijzen, zodat u exact weet hoeveel uw kookeiland kost.

Modern landelijke keuken met eiland

Kookeiland als middelpunt van design

Het kookeiland is het zichtbare middelpunt van ontmoeting, culinaire activiteiten en design. Door de centrale plek van uw kookeiland en het materiaalgebruik in het kookeiland wordt de stijl van uw interieur geaccentueerd. Wanneer het keukeneiland correspondeert met het design van de omliggende ruimtes wordt dit effect alleen nog maar sterker.
Wanneer u uw keukeneiland niet alleen benut om te koken maar ook om te tafelen, dan is de keus voor uw aanrechtblad een belangrijke stap. Het aanrechtblad moet krasvast zijn, bestand tegen hitte en vocht, u moet er prettig aan kunnen werken maar het is ook een belangrijke sfeerbepaler van uw kookeiland. Voor eiland keukens met een moderne industriële look kiest u wellicht een betonnen aanrechtblad, en voor een keuken met eiland met een landelijke look is een granieten blad meer geschikt. Wij beschikken over alle soorten aanrechtbladen. Laat u zich adviseren in onze showroom.

Moderne keuken met eiland en bar, inclusief hoge kastenwand
<ul class="list list--plus"> <li>Te koop in al onze <a data-id="6986" href="/showrooms" title="Showrooms">showrooms</a></li> <li>Showmodel te bezichtigen bij <a data-id="7188" href="/showrooms/ardi-keukens-sint-annaland" title="Ardi Keukens Sint Annaland">Ardi</a> en <a data-id="7193" href="/showrooms/avanti-keukens-kesteren" title="Avanti Keukens Kesteren">Avanti</a></li> <li>Montage door héél Nederland</li> <li>10 jaar garantie op montage</li> </ul> <p> </p>
7060,- (In getoonde opstelling) Bekijk keuken
Rechte keuken met eiland
<ul class="list list--plus"> <li>Te koop in al onze <a href="/showrooms" title="Showrooms" data-id="6986">showrooms</a></li> <li>Showmodel te bezichtigen bij <a href="/showrooms/arma-keukens-nunspeet" title="Arma Keukens Nunspeet" data-id="6988">Arma</a></li> <li>Montage door héél Nederland</li> <li>10 jaar garantie op montage</li> </ul> <p> </p>
10632,- (In getoonde opstelling) Bekijk keuken
Kookeiland
<ul class="list list--plus"> <li>Te koop in al onze <a href="/showrooms" title="Showrooms" data-id="6986">showrooms</a></li> <li>Showmodel te bezichtigen bij <a href="/showrooms/keur-keukens-haarlem" title="Keur Keukens Haarlem" data-id="7194">Keur</a></li> <li>Montage door héél Nederland</li> <li>10 jaar garantie op montage</li> </ul> <p> </p>
14952,- (In getoonde opstelling) Bekijk keuken
Moderne eiland keuken
<ul class="list list--plus"> <li>Te koop in al onze <a data-id="6986" href="/showrooms" title="Showrooms">showrooms</a></li> <li>Showmodel te bezichtigen bij <a data-id="7189" href="/showrooms/pelma-keukens-goes" title="Pelma keukens Goes">Pelma</a></li> <li>Montage door héél Nederland</li> <li>10 jaar garantie op montage</li> </ul> <p> </p>
18436,- (In getoonde opstelling) Bekijk keuken
Landelijke keuken met eiland en kastenwand. In industriële stijl en voorzien van luxe apparatuur.
<ul class="list list--plus"> <li>Te koop in al onze <a href="/showrooms" title="Showrooms" data-id="6986">showrooms</a></li> <li>Showmodel te bezichtigen bij <a href="/showrooms/arma-keukens-nunspeet" title="Arma Keukens Nunspeet" data-id="6988">Arma</a></li> <li>Montage door héél Nederland</li> <li>10 jaar garantie op montage</li> </ul> <p> </p>
27655,- (In getoonde opstelling) Bekijk keuken
Houten keuken in praktische opstelling
<ul class="list list--plus"> <li>Te koop in al onze <a data-id="6986" href="/showrooms" title="Showrooms">showrooms</a></li> <li>Showmodel te bezichtigen bij <a data-id="7189" href="/showrooms/pelma-keukens-goes" title="Pelma keukens Goes">Pelma</a></li> <li>Montage door héél Nederland</li> <li>10 jaar garantie op montage</li> </ul> <p> </p>
32178,- (In getoonde opstelling) Bekijk keuken

Kookeiland of keukeneiland als culinair centrum

Roerbakken, stomen, koken en salades maken wordt aan het kookeiland of keukeneiland nog veel leuker. Stond u vroeger misschien met uw rug naar iedereen toe te kokkerellen, met eiland keukens is dat wel anders. Een keukeneiland is bij DB KeukenGroep in elke stijl en design verkrijgbaar. Van de strakke, greeploze stijl gecombineerd met een hoogglans wit kookeiland of keukeneiland, tot een keuken met kookeiland in de landelijke stijl met pilasters en betegelde spoelbak.

Kookeiland moderne design keuken. Schmidt keukeneiland met ATAG apparatuur.

Een kookeiland voor meer bergruimte

Een keuken met kookeiland of keukeneiland bevat extra bergruimte in de vorm van kasten of laden. Slingerende vaatdoeken, flesjes afwasmiddel en niet te vergeten de afwasborstel werkt u mooi weg in de kastjes van uw moderne keuken eiland. Of wat dacht u van een kast met pannen, dekschalen of glazen? Wat u ook doet aan uw kookeiland of keukeneiland, u hebt alles wat u daarvoor nodig hebt binnen handbereik.
Mocht u nog meer ruimte willen dan kunt u natuurlijk uw keuken met eiland verder uitbreiden met een kastenwand. Zeker een ingebouwde kastenwand is tegenwoordig populair. Hierdoor krijgt u met uw kookeiland veel ruimte om te keuken en te socializen, én met de kastenwand de benodigde opbergruimte.

Keukeneiland

Lees klantervaring bij het kopen van een kookeiland

"Door het eiland volledig te integreren met de rest van het huis is het een meubelstuk geworden. Hij straalt kwaliteit, rust en overzicht uit."

Dhr. Van Ekris uit Bloemendaal kocht bij DB KeukenGroep een SieMatic kookeiland.
Lees zijn klantervaring en bekijk meer foto's.

SieMatic keuken
Kookeiland landelijke keuken met hout.

Enkele tips voor meer ruimte bij een keukeneiland

"Zo'n kookeiland of keukeneiland, maakt dat de ruimte niet kleiner?" denkt u wellicht. Er zijn tips om uw interieur met keukeneiland ruimtelijker te laten ogen:

 • Zet de keukenruimte niet te vol en probeer opbergruimte te maken in uw keuken eiland en rondom.
 • Een zwevende kast van muur tot muur naast uw keukeneiland creëert een ruimtelijk gevoel of vul een nis op met planken of dichte kast.
 • U kunt stangen en rekken aan uw keukeneiland, het plafond of aan de muur bevestigen en uw keukengereedschap hieraan hangen.
 • Op planken kun je ook veel kwijt, zeker wanneer je ze hoog plaatst en opbergers gebruikt. Zo lijkt uw keukenruimte met keukeneiland groter en opgeruimder.
 • Daglicht geeft je het gevoel van ruimte. Zorg voor voldoende daglicht.
 • Met kleur kunt u veel doen. Kies bijvoorbeeld voor wit voor het kookeiland en rondom. Een ruimte die geheel wit is, lijkt groter en lichter.
 • Benut de tinten van de muur in uw keukenmeubels rondom eiland keukens. De meubels gaan dan als het ware op in de achtergrond.
 • In de kleinere keukenruimte kunt u best een eiland keuken plaatsen, maar u moet wel letten op de verhoudingen. Zet bijvoorbeeld een tafel op stahoogte neer met krukken rondom. Of integreer uw tafel in uw kookeiland.
 • Uw keukenruimte met kookeiland of keukeneiland maakt u ook optisch groter wanneer u de hoeken vrijhoudt. Dat zorgt voor langere zichtlijnen rondom uw kookeiland.
Landelijk kookeiland met kastenwand, in industriële stijl

Wanneer kiezen voor een kookeiland?

Wanneer u...

 • uw keukenstijl wilt benadrukken met een keukeneiland
 • uw familie en vrienden gezellig om u heen wilt terwijl u kokkerelt aan uw kookeiland
 • een ontmoetingsplek wilt creëren met uw eiland keuken
 • veel werkruimte wilt door een kookeiland
 • veel bergruimte wilt door een eiland keuken

... dan is de keus niet moeilijk meer. Bezoek onze showroom om de talloze mogelijkheden te bekijken of maak een afspraak.

Keukeneiland

Kookeiland, keukeneiland, eiland keukens... zo maar 'n greep

Benieuwd naar de mogelijkheden van het kookeiland of keukeneiland? Denkt u bijvoorbeeld eens aan een spoeleiland met vaatwasser, een spoel- en kookeiland, het kookeiland of een eiland keuken met een geïntegreerd zitgedeelte, het kookeiland dat tevens als aanrecht dient, de mogelijkheden zijn legio! U bent van harte welkom om u te laten inspireren in onze showrooms.

Rechte keuken met eiland
Landelijk keukeneiland in grijs
s