Maak een afspraak

Menu

Maak een afspraak

Uw opbergruimte vergroten

Er zijn veel handige oplossingen om meer opbergruimte in keukens te creëren. We delen graag enkele oplossingen met u. Ook kunt u dankzij onze online keukenontwerp programma alvast een 3D tekening maken.

Voor deskundig en vrijblijvend advies voor het ontwerpen en inrichten van uw keuken adviseren wij u om onze showroom te bezoeken!

Keuken ontwerpen

Extra hoge onderkasten

U kunt de hoogte van uw onderkasten vergroten door de plint lager bij de grond te laten plaatsen. Zo hebt u meer opbergruimte. Nadeel: een lage plint geeft een logge uitstraling aan uw keuken. Of u laat uw werkblad hoger plaatsen.

Ook dat geeft meer ruimte. Let dan wel goed op de werkhoogte van uw blad! Een te hoog geplaatst aanrechtblad kan leiden tot rug-, nek- en schouderklachten. Laat u in onze showroom adviseren over de ideale werkhoogte die passend is bij uw lichaam.

In de kast

In kasten waar u veel hoge voorwerpen hebt geplaatst, zoals een blender, een beschuitbus of een fles wijn, is ook vaak loze ruimte. Om deze ruimte beter te benutten kunt u ervoor kiezen om halfhoge inzetplanken te laten plaatsen.

Zo hebt u direct een extra plek voor keukenspullen gemaakt! De binnenkant van uw kastdeuren kunt u ook benutten. Met een rekje geeft u alles wat u maar wilt een plek. Bijvoorbeeld een afwaskwast of een spons. Of, in een levensmiddelenkast, kleine voorwerpen zoals luciferdoosjes en filterzakjes.

Keuken ontwerpen
Keuken ontwerpen

Aan de wand

Overweegt u een keukeneiland waar u aan wilt gaan koken? Dan hebt u natuurlijk ook afzuiging nodig. Het voordeel van een afzuigkap boven een keukeneiland is dat het weer ruimte geeft voor een extra kast aan de keukenwand.

Ook zonder een keukeneiland kunt u extra opbergruimte maken aan uw keukenwand. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een downdraft-systeem. De downdraft is een afzuiger die achter de kookplaat, tussen of aan weerszijden van kookzones in het werkblad zit, en omhoog komt zodra afzuiging gewenst is.

Het is een moderne en effectieve manier van afzuigen, die erg in trek is in bijvoorbeeld design keukens. In onze collectie vindt u diverse merken downdraft-systemen. Met een downdraft-systeem maakt u plek vrij waar u anders een afzuigsysteem zou hebben bevestigd.

Meer ruimte in lades

Standaard zijn de meeste kasten en lades 58 cm diep. U kunt bij ons de diepte van uw la naar wens bepalen. Een kastdiepte van 70 centimeter biedt zo'n 20 procent meer opbergruimte in de kast. U kunt ook kiezen voor lades met verhoogde rug en zijkanten.

Ook dit bezorgt u meer opbergruimte! In de kast onder de spoelbak is vaak loze ruimte. In ons assortiment vindt u speciaal ontwerpen spoelbaklades.

Deze sluiten qua vorm om de spoelbak heen en lenen zich goed voor het opbergen van allerlei schoonmaakgerei zoals natte doeken en sponzen.

Keuken ontwerpen
Keuken ontwerpen

Enkele spoelbak creëert extra ruimte

Kies ook voor één spoelbak in plaats van twee wanneer opbergruimte bovenaan uw prioriteitenlijst staat. Zeker wanneer u in het bezit bent van een vaatwasser, zijn twee spoelbakken niet meer cruciaal voor uw schoonmaakwerkzaamheden. Met een enkele spoelbak kunt u ook prima vooruit. Zo komt er onder uw aanrecht weer extra ruimte voor lades.

Keuken ontwerpen
Keuken ontwerpen